Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα σχετικά με την εξεύρεση άμεσης λύσης για την επανεκπομπή και αποκατάσταση του ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ Φλώρινας


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, στις 10/01/2020 κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Επικρατείας κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και
 Ενημέρωσης κ. Σ. Πέτσα, με θέμα: την εξεύρεση άμεσης λύσης για


την επανεκπομπή και αποκατάσταση του ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ
Φλώρινας.  Ο δημόσιος περιφερειακός σταθμός της ΕΡΤ Φλώρινας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εκπέμπει από την συχνότητα 99,1 MHz λόγω τεχνικής βλάβης, με συνέπεια οι κάτοικοι της  πόλης της Φλώρινας να μην λαμβάνουν το σήμα της ΕΡΤ στους δέκτες τους.

Η ερώτηση κατατέθηκε ως εξής:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1. Επικρατείας κ. Πιερρακάκη
2. Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Πέτσα

ΘΕΜΑ: «Εξεύρεση άμεσης λύσης για την επανεκπομπή και αποκατάσταση του ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ Φλώρινας»

Όπως γνωρίζετε, στη Φλώρινα εδρεύει ένας από τους δεκαεννέα (19) περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο οποίος εκπέμπει σε δύο (2) συχνότητες καλύπτοντας το πλήρες εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αφού πρόκειται για ορεινή περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με ποικίλη γεωμορφολογία.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες αναμετάδοσης στο σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, η ΕΡΤ Φλώρινας από τον Ιούνιο του 1991 εκπέμπει στα FM στους 96.6 MHz με κέντρο εκπομπής το όρος Βίτσι από έναν πομπό ισχύος 10KW, που καλύπτει τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφερειακής ενότητας και στους 99.1 MHz από το λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, που καλύπτει την πόλη της Φλώρινας.
Το τελευταίο διάστημα, ήτοι από τον Αύγουστο του 2019, οι πολίτες της Φλώρινας διαμαρτύρονται για αδυναμία λήψης και ακρόασης των εκπομπών του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού λόγω βλάβης στον πομπό αναμετάδοσης του σήματος στο 99,1 MHz, που καλύπτει την πόλη της Φλώρινας.
Επειδή, η ακρόαση των ραδιοφωνικών εκπομπών του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών του Δήμου Φλώρινας.
Επειδή, η αποκατάσταση της τεχνικής βλάβης θα προάγει την επικοινωνία, τον πολιτισμό και την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Φλώρινας.

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
1. Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης στον πομπό του 99,1 MHz;
2. Έχουν ληφθεί τα ανάλογα μέτρα για την ενίσχυση του περιφερειακού ραδιοσταθμού της ΕΡΤ Φλώρινας ώστε να παρέχει συνεχή και απρόσκοπτη ενημέρωση και ψυχαγωγία στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας;

Σήμερα 05/02/2020, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Π. Πέρκα, έλαβε την παρακάτω απάντηση:

Σε απάντηση της υπ’ αρ. 3257/10.01.2020 Ερώτησης που κατατέθηκε από τη Βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κας Θ.Πέρκα προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Στ. Πέτσα, και σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 47/22.01.2020 έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Στις ΥΑ 152/2001 (Β’ ΦΕΚ 367 Β’/ 5.4.2001) και ΥΑ 757/2000 (ΦΕΚ 1559 Β’/ 22.12.2000) ορίζεται ο χάρτης συχνοτήτων ραδιοφωνίας του νομού Καστοριάς και Φλώρινας αντίστοιχα και περιλαμβάνουν τις συχνότητες που εκχωρούνται στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα έχουν εκχωρηθεί στην ΕΡΤ από τη θέση Βίτσι οι συχνότητες των 88,6MHz, 90,6MHz, 96,6MHz, 103,1MHz και 105,1MHz και από τη θέση Ντίβας των 91,1MHz, 93,5MHz, 99,3MHz και 100,6MHz.
Ο περιφερειακός ραδιοσταθμός της ΕΡΤ Φλώρινας εκπέμπει το πρόγραμμά του από πομπό που έχει εγκαταστήσει η ΕΡΤ Α.Ε. στο όρος Βίτσι στη συχνότητα 96.6MHz, όπως ορίζει και το προαναφερόμενο ΦΕΚ. Με τη συχνότητα των 99,1MHz καλυπτόταν το πλήρες εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας προσωρινά.
Η ΕΡΤ Α.Ε. επεξεργάζεται τρόπους ενίσχυσης των τεχνικών μέσων προκειμένου να πετύχουν βελτίωση της ραδιοφωνικής κάλυψης της περιοχής.Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών


Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου