Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Πνίγεται στη ρύπανση η περιοχή Φλώρινας-Πτολεμαΐδας -10 στα 10 στους Ανάργυρους, 9 στη Μελίτη, 8 στην Πτολεμαΐδα


 10 στα 10 η ρύπανση στους Αναργύρους,9 στη Μελίτη, 8 στην Πτολεμαΐδα, 7 στην Φλώρινα, 6 στον Φιλώτα με τη μέση τιμή αιωρούμενων σωματιδίων να ξεπερνά κατά πολύ το όριο των 50 τα mg/m3. Την Παρασκευή τα αιωρούμενα σωματίδια έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos μέχρι και τα 143 mg/m3 στο σταθμό της Πτολεμαΐδας με 89 mg/m3 μέση τιμή, ενώ ανάλογα κυμάνθηκαν και οι σταθμοί σε Μελίτη και Φλώρινα με μέση τιμή 81 mg/m3 ,και 69 mg/m3 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το ΚΕ.ΠΕ. βασική αιτία θεωρείται η καύση καλαμιών από την περιοχή της Πτολεμαΐδας ως τον Φιλώτα, η οποία έχει θέση στα όρια του συναγερμού μια ολόκληρη περιοχή. Ακόμα δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για προληπτικά μέτρα, αλλά σίγουρα η έκθεση σε μολυσμένες περιοχές προκαλεί προβλήματα σε ευαίσθητα άτομα.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλό είναι να προβούν σε ελέγχους τόσο για την καύση των καλαμιών , όσο και για την καύση του ξυλοκάρβουνου επιβάλλοντας πρόστιμα. Η καύση ορυκτών απαγορεύεται για την θέρμανση και αποτελεί μεγάλη περιβαλλοντική βόμβα βυθίζοντας στην αιθαλομίχλη μια μεγάλη περιοχή της Φλώρινας και της Κοζάνης.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος την Παρασκευή υπάρχει έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση στις περιοχές της Πτολεμαΐδας, της Μελίτης και της Φλώρινας ,ενώ τα αιωρούμενα σωματίδια κινούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Μέχρι και 143 mg/m3 έφτασαν στο σταθμό της Πτολεμαΐδας με 89 mg/m3 μέση τιμή, ενώ ανάλογα κυμάνθηκαν και οι σταθμοί σε Μελίτη και Φλώρινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου