Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ,      14/11/2019                  
    Κύριε Τριανταφυλλίδη, το επίπεδο γραφής σας είναι ανάξιο ανάγνωσης.
Άλλωστε γι’ αυτό έχετε μείνει ουραγός της ενημέρωσης.
  Το μένος σας για τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η είναι παλιό και γνωστό αλλά δε γνωρίζαμε ότι είστε λάτρης και της στασιμότητας.
  Η κοινωνία σας έχει ξεπεράσει.

 Το σωματείο διαχρονικά δίνει το παρόν με παρεμβάσεις και αγώνες σε θέματα που αφορούν τον ΝΟΜΟ μας.
 Τα μεγάλα έργα που δεν πραγματοποιήθηκαν και λιμνάζουν χρόνια τώρα δεν είναι ευθύνη του σωματείου μας.
 Η θέση μας για όποιο έργο εγκριθεί, εκτελεστεί και φέρει ανάπτυξη, εξωστρέφεια και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών μας μας βρίσκει σύμφωνους.
Δεν είμαστε της λογικής «να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα».

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ      ΜΠΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ                       


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ
Στην προσπάθεια σας να δικαιολογήσετε τον εκτροχιασμό σας συνεχίζετε να εκτίθεστε. Περιμέναμε να σοβαρευτείτε για τα όσα απίθανα μας αραδιάσατε στο δελτίο τύπου περί «τριών νομών» και «δύο αξόνων», που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας,  να  αναλογιστείτε τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση σας ως συνδικαλιστές και τουλάχιστον να σιωπήσετε. Δεν περιμέναμε φυσικά να το ανασκευάσετε,  γιατί αυτό χρειάζεται πολιτικό θάρρος, συνδικαλιστική τόλμη, που δεν διαθέτετε.  Δεν το κάνετε γιατί  έχετε κλειστά μάτια, αυτιά και νου. Γιατί αναλάβατε εργολαβικά τον ρόλο του κλακαδόρου.
         Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά, έστω και αν είναι μάταιος κόπος, πως δεν μπορεί κανείς να σπαταλά το δημόσιο χρήμα σε έργα άχρηστα, που δεν εξυπηρετούν ούτε την κεντρική εθνική πολιτική όπως είναι τα διευρωπαϊκά δίκτυα στα οποία εντάσσεται και ο κάθετος άξονας Νίκη-Φλώρινα-Κοζάνη, ούτε και τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας. Υπάρχουν άλλα έργα όπως ο εκσυγχρονισμός και εξοπλισμός του αεροδρομίου της Καστοριάς, που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον. Υπάρχει ο δρόμος Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα,  που έχει έτοιμη μελέτη από το 2014 και χρειάζεται μόνο επικαιροποίηση.  
Οι δύο σήραγγες της Κλεισούρας  και στο «Περβάλι» Πρεσπών, αποκλείουν κάθε άλλο έργο να ενταχθεί στον άξονα 7.
Ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  ξεκίνησε έναν  αγώνα δρόμου,   ώστε σε 8 μήνες να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για το τμήμα «Αμμοχώρι –Ξ. Νερό» του κάθετου άξονα, να αρχίσει η κατασκευή του και να γίνει έργο γέφυρα για το επόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αλλά αυτά για σας είναι ψιλά γράμματα, γιατί είστε συνδικαλιστές της καρέκλας και του «γλυκού νερού».
Η σήραγγα της Κλεισούρας εξυπηρετεί μόνο εσάς  για να πηγαίνετε σύντομα και  με ασφάλεια από το Βαρικό στην Καστοριά να πίνετε τον καφέ σας.
Τώρα, με προκαλείτε να περιαυτολογήσω όταν αναφέρεστε στο επίπεδο γραφής μου  ότι είναι ανάξιο ανάγνωσης, ότι είμαι ουραγός της ενημέρωσης και την ανοησία ότι έχω «μένος» κατά των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Όταν εγώ αγωνιζόμουν για δεκαετίες και κάλυπτα τις απεργίες, τις πορείες και τις καταλήψεις των εργαζομένων, συμμετείχα σ’ αυτές και συγκρουόμασταν με την κρατική εξουσία, εσείς βλέπατε τηλεόραση.
Κλείνω μεταφέροντας σας την άποψη ενός μεγάλου και έγκυρου δημοσιογράφου του κ. Τέρενς Κουίκ.
Στις 18.12.2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης βρέθηκε στη Φλώρινα με τον Υφυπουργό   παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου απάντησαν σε ερώτηση μου για τον αρχαιολογικό χώρο που βρέθηκε δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Δείτε τι είπε ο κ. Κουίκ και ας απευθύνονταν η ερώτηση μου στον κ. Τσιρώνη:
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : «Αρχαιότητες έχει όλη η Ελλάδα με τα προβλήματα τους. Πρώτη φορά πάντως που μου τίθεται ερώτημα με ενδιαφέρον για την αρχαιολογία. Μιλάω  και αποκαλύπτομαι. Έχω πάει σε μέρη που υπάρχουν αρχαιότητες και αρχαιότητες αλλά είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε μια συνέντευξη θέμα πολιτισμού. Βλέπετε διαφέρει ο δημοσιογράφος στα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας απ’ ότι κεντρικά».
      ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε μια διαφορετική κουλτούρα».
  -Αυτή είναι η γνώμη ενός «βαρόνου»  της δημοσιογραφίας για την αφεντιά μου, ο οποίος ανοίγοντας διάπλατα τα χέρια του χρησιμοποίησε δυο φορές το ρήμα «αποκαλύπτομαι».
Ο λαός μας λέει περί ορέξεως κολοκυθόπιτα  πρόεδρε και γραμματέα του σωματείου  «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ».

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Μπάμπη πολύ δύσκολος είσαι στην έγκριση σχολίων.... Αν το πάθος το σημερινό το υπεδείκνυες για να αποκτήσει έγκαιρα ώριμη μελέτη ο άξονας Νίκης-Φλώρινας-Εγνατίας οδού (και όχι Λάρισας - Είναι υπό κατασκευή ο Ε65 - Κοζανίτες γαρ ....)τότε δεν θα διέτρεχαν κανένα φόβο να απολεσθούν και αυτά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο σκληρός πυρήνας του Σουρδεστάν - η "σχολή" του πάρτα όλα αντιστέκεται, εσύ και ο απολιτικός περιφεριφεριακός
    σύμβουλος γιατί επιδιώκετε στην απραγματοποίητη άποψη "Περιφερειακό Νοσοκομείο Δυτικής Μακεδονίας να γίνουν οι σχολές του ΤΕΙ εφ' όσον ολοκληρωθεί η πανεπιστημιούπολη; Γιατί ακριβώς αυτόν τον σχεδιασμό στηρίζετε, εκτιμώ εν αγνοία σας.Μήπως επειδή θα εξυπηρετούνται καλύτερα-ταχύτερα οι κάτοικοι της Φλώρινας στα Κοίλα; Να το καταλάβουμε καλά και όλοι μας: Ο άξονας Νίκης-Φλώρινας-Πτολεμαίδας ενδιαφέρει μόνον τους Φλωρινιώτες και τους Εορδαίους, οι άλλοι έχουν δεύτερες σκέψεις .... Προσοχή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ε65 είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και στόχο έχει να ενώσει την κεντρική Ελλάδα με τα λιμάνια της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, τα Δυτικά Βαλκάνια και να φτάσει μέχρι τις Βόρειες χώρες της ΕΕ. Τμήμα αυτού του άξονα είναι και το τμήμα Νίκη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα. Υπάρχει σχετική μελέτη "Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025 του υπουργείου ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών & δικτύων Γενική Γραμματεία Μεταφορών", υπάρχει η μελέτη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Προσπερνάω τους χαρακτηρισμούς σου και τις προθέσεις που μου αποδίδεις και σε παραπέμπω σε παλαιότερες μου δημοσιεύσεις. Άγνοια έχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η σήραγγα της Κλεισούρας θα ενώσει δύο κάθετους άξονες!!! Άγνοια έχουν αυτοί που νομίζουν ότι νοσοκομείο είναι το κτίριο και κλείνουν τα μάτια στα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία μας. Είναι κοντόφθαλμη η άποψη ότι ο κάθετος άξονας Νίκη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα ενδιαφέρει μόνο τους "Φλωρινιώτες και τους Εορδαίους". Τις ευθύνες για τα έργα αναζητείστε της απ' αυτούς που είναι αρμόδιοι και όχι από εμένα.Τα κονδύλια χάνονται όταν οι επιλογές είναι λαθεμένες. Και η επιλογή της σήραγγας της Κλεισούρας σε σχέση με τον κάθετο άξονα Νίκη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα και το αεροδρόμιο της Καστοριάς είναι λαθεμένη επιλογή και χάσιμο χρημάτων, γιατί είναι ένα έργο τυφλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή