Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 107α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ


Με κάθε μεγαλοπρέπεια η Φλώρινα γιόρτασε την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό με διήμερες εκδηλώσεις.
Την Πέμπτη 7.11. στην αίθουσα του «Αριστοτέλη» ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης εκφώνησε τον πανηγυρικό της
ημέρας αναφερόμενος στο ιστορικό της παράδοσης της πόλης από τους Τούρκους στις ελληνικές αρχές.
Την Παρασκευή  8.11. μετά την δοξολογία στην μητρόπολη ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση  κατάθεση στεφάνων  στην πλατεία Μόδη και η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και μαθητριών, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Στις δηλώσεις τους  εξήραν την ενότητα και αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού και την πίστη του για ελευθερία και δημοκρατία.
Για την απόφαση της υπουργού παιδείας να αναστείλει την λειτουργία 37 νέων τμημάτων μεταξύ των οποίων και δύο της Φλώρινας   του κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών και επιστήμης τροφίμων και διατροφής της σχολής γεωπονικών επιστημών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης  είπε ότι η περιφέρεια είναι έτοιμη να στηρίξει τα νέα τμήματα στην αξιολόγηση που θα κάνει το υπουργείο και πως τα τμήματα των οποίων ανεστάλη η λειτουργία δεν είχαν μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας.
Ιδιαίτερα αυστηρός  ήταν ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση της αναστολής λειτουργίας των νέων τμημάτων  και απείλησε με δυναμικές αντιδράσεις, τονίζοντας πως   «σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε δυναμικές αντιδράσεις και το λέει ο κυβερνητικός βουλευτής  και για το συγκεκριμένο θέμα και για το θέμα του κάθετου άξονα και για τα θέματα της ενέργειας.
 Η περιοχή αυτή έχει δίκια και αν και σήμερα είναι η επέτειος και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα καταπατήσει, να τα περιφρονήσει».
Η κα Πέρκα είπε ότι η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων είναι εις βάρος της ανάπτυξης του πανεπιστημίου και της περιοχής.
Πρέπει να ενισχύσουμε το πανεπιστήμιο και όχι να το αποδυναμώνουμε.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου