Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ υπό το «βάρος» της αυριανής απεργίας. Κάλεσμα του σωματείου για μαζική και δυναμική συμμετοχή


Με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ΚΗΕ -συντονισμένη με τις λοιπές ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα- για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, απαντά το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην επιχειρούμενη περαιτέρω αποδόμηση των εργατικών δικαιωμάτων μέσα από ρυθμίσεις του περιβόητου «αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου».
Ενός πολυνομοσχεδίου που:

ü    Απέχει παρασάγγες από την επικαλούμενη ανάπτυξη
ü    Φιμώνει τη συνδικαλιστική δράση & το δικαίωμα της απεργίας
ü    Κατακρεουργεί τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.
       Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία καθώς η συμμετοχή θα καθορίσει και την «ισχύ» του μηνύματος που πρέπει να σταλεί στην κυβέρνηση.
       Η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία ελήφθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου όπου και τέθηκαν σειρά άλλων θεμάτων οργανωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
       Ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, ο «πόλεμος  κατά το λιγνίτη», η «τύχη» που θα έχουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028 (σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού), η μονάδα «Πτολεμαΐδα V», ο ρόλος που μπορεί να παίξει στην παρούσα κρίσιμη φάση το σωματείο και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιήσει σχετικές του αποφάσεις, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί μία ήπια μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο, αλλά και η εκπόνηση του εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνεδρίασης.  
     Με την διαπίστωση ότι οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια ώστε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό, το σωματείο με ανασυνταγμένες τις δυνάμεις του είναι έτοιμο για τις εξελίξεις της επόμενης περιόδου. Σε αυτή την περίοδο η παρουσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ θα είναι δυναμική και σε αυτό το πλαίσιο το σωματείο θα απευθύνει (για μία ακόμα φορά) κάλεσμα σε όλους τους φορείς και σε όλες τις αρχές να χαραχθεί μία πορεία με κοινή πλεύση που θα στοχεύει σε όλα αυτά που δικαιούνται: η περιοχή, οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές.
                                                            
                                                                   Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου