Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Ευχές και καλά λόγια ειπώθηκαν κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στην ΠΕ Φλώρινας μεταξύ του νέου περιφερειάρχη Γιάννη Κιοσσέ και του απερχόμενου Στέφανου Μπίρου.
Ο κ. Κιοσσές αναγνώρισε το έργο που επιτελέστηκε κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Μπίρου και επεσήμανε πως
υπάρχει συνέχεια στην Αντιπεριφέρεια και το έργο όλων κρίνεται. «Να  αποχαιρετήσουμε με τη δέουσα σημασία τη δέουσα ευπρέπεια και σοβαρότητα το έργο το οποίο επιτέλεσε επί πέντε χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης. Το έργο όλων μας κρίνεται. Και εγώ  θα τον ευχαριστήσω για την προσφορά του στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και θα του ευχηθώ στη συνέχεια υγεία μακροημέρευση».
 Ο απελθών Αντιπεριφερειάρχης και νυν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Φλώρινας Στέφανος Μπίρος  τόνισε πως μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο της Αντιπεριφέρειας  προσπαθήσανε για το καλύτερο υλοποιώντας όλους τους στόχους. «Σε πολλά από αυτά τα καταφέραμε, σε άλλα δεν τα καταφέραμε».

Αναφέρθηκε ακόμα στην ωριμότητα τριών μεγάλων έργων που πραγματοποιήθηκε κατά την θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης.
 ΚΙΟΣΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Να σας ευχαριστήσω Καταρχάς για την εδώ παρουσία σας ξεκινώντας από τον κύριο δήμαρχο τον Βασίλη  Γιαννάκη του δήμου Φλώρινας τους συναδέλφους στο περιφερειακό συμβούλιο και του προηγούμενου   όπως ήταν ο Σωτήρης ο Βόσδου ο Κώστας ο Γέρου,  ο Γιώργος Αντωνιάδης αλλά και τους συναδέλφους που μαζί δώσαμε έναν αγώνα κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, τους τελευταίους όχι από πλευράς ιεράρχησης,  τους υπηρεσιακούς διευθυντές και τμηματάρχες τους άμεσους συνεργάτες του Περιφερειάρχη,   κι ενώ δεν προβλέπεται η επίσημη διαδικασία της τελετής παράδοσης-παραλαβής της θέσεως του Αντιπεριφερειάρχη την έκανα σκόπιμα μετά από συνεννόηση με τον
απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη.   Να κάνουμε μία εκδήλωση γιατί έχει το δικό της συμβολισμό, τη δική της βαρύτητα  σε ότι αφορά και στο πρόσωπο αλλά και στο θεσμό του Αντιπεριφερειάρχη και των συνεργατών του. Συνεργάτες του ήσαν τόσο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης όσο και αντιπολίτευσης γιατί από κοινού γίνονται οι αγώνες για τον νομό μας για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
 Να  αποχαιρετήσουμε με τη δέουσα σημασία τη δέουσα ευπρέπεια και σοβαρότητα το έργο το οποίο επιτέλεσε επί πέντε χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης. Το έργο όλων μας κρίνεται. Και εγώ  θα τον ευχαριστήσω για την προσφορά του στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και θα του ευχηθώ στη συνέχεια υγεία μακροημέρευση.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ πρώην Αντιπεριφερειάρχης:   Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα αυτή την τιμή που κάνετε σήμερα πρόσωπό μου και σε όλους τους συνεργάτες. Εμείς θέλουμε να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά τα 5 χρόνια να εργαστούμε με μεγάλο πάθος για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Προσπαθήσαμε μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είχαμε ξεκινήσει να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους. Σε πολλά από αυτά τα καταφέραμε, σε άλλα δεν τα καταφέραμε. Θέλω να γνωρίζετε ότι πάντα αγωνιστήκαμε ανιδιοτελώς   για το καλό της Περιφερειακής Ενότητας   Φλώρινας.
 Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους διευθυντές και όλους τους υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεργάτες μου.   Αγωνιστήκαμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και από κοινού προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  Κάναμε ένα σπουδαίο έργο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Πολύ σημαντικά έργα τα οποία έχουμε δρομολογήσει και τα οποία πιστεύουμε ότι θα συνεχίσετε.
Στη δημόσια διοίκηση υπάρχει συνέχεια και από κοινού θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε καλύτερα και πιο σύντομα να φτάσουμε στους στόχους που βάζουμε.
 Θέλω να πω μόνο τούτο, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σε αυτά τα πέντε χρόνια με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατάφερε  να έχει ώριμα έργα.  Τρία έτοιμα μεγάλα έργα τα οποία είναι τα πιο σημαντικά της Φλώρινας κι αυτό είναι μοναδικό επίτευγμα. Μόνο και μόνο η υλοποίηση αυτών των τριών είναι πολύ σημαντικό γεγονός. 
 Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη πάρα πολλά έργα τα οποία θα τακτοποιήσετε στο αμέσως προσεχές διάστημα και τα οικονομικά στοιχεία της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας πιστεύω είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. 
Είμαι σίγουρος για την ανταπόκριση σε όλα αυτά τα ζητήματα που είχαμε βάλει ως στόχο. Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε και εσείς απόλυτα για να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Φλώρινα. 
Ως πρώτη προτεραιότητα ένα από αυτά όπως ξέρετε πολύ καλά είναι ο κάθετος άξονας και το πανεπιστήμιό μας. Ελπίζω με τη δική σας συνδρομή να μπορέσετε να βάλετε το λιθαράκι να ξεκινήσουν όσο γίνεται πιο σύντομα.
 Σας εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να έχετε δύναμη κουράγιο και να φέρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Φλώρινα και τους ανθρώπους της που πραγματικά αγωνιούν. Για να μπορέσει να υπάρξει εξέλιξη και ανάπτυξη του τόπου μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε πολύ καλύτερα από μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΣΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   Ευελπιστώ στη συνεργασία όλων σας έχω τη διάθεση να συνεργαστούμε
για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Υπάρχει η διάθεση να πάμε ακόμη πιο μπροστά να προσφέρουμε κάτι περισσότερο. Χρειαζόμαστε το τονίζω τη συνδρομή και τη βοήθεια όλων σας, δεν περισσεύει κανείς για να πάει ο τόπος μας μπροστά.
  Θα μου επιτρέψετε ένα μικρό δωράκι προσωπικό για σένα,   είναι μία εικόνα η οποία αντικατοπτρίζει και την ταλαιπωρία   και την κούραση σας
  Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου