Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι Κάκιστες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, δόθηκαν ως και μαϊμού πλακέτες!!!


Διασυρμός θεσμών και προσώπων οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας. Οι χειρότερες που θυμάμαι στη Φλώρινα.
Ανοργανωσιά, απουσία του κόσμου που σημαίνει ότι ήταν έξω απ΄ότι θέλουν οι πολίτες, έλλειψη συμμετοχής πολιτιστικών συλλόγων, ακυρώσεις συμμετοχής,
συμπτύξεις προγραμμάτων και φυσικά απουσίαζε η δημοτική μας αρχή.
Σπάνια εμφάνιση του Δημάρχου, παντελής σχεδόν απουσία των Αντιδημάρχων πλην της κας Όλγας Μούσιου που ως υπεύθυνη Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών και οργανώτρια ήταν παρούσα σόλες τις εκδηλώσεις. Σώθηκε κάπως η κατάσταση με τις τρεις δανεικές εκδηλώσεις από το πρόγραμμα  «Πρέσπες 2019»,  τις ημερίδες που και αυτές δεν τις τίμησαν οι πολίτες. Η συμμετοχή ήταν ελαχιστότατη.
Όμως το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αήθης ενέργεια της Αντιδημάρχου κας Όλγας Μούσιου. Κι εξηγώ.
Στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  από την ίδια την κα Μούσιου «στην εξέχουσα ομογενή Φλωρινιώτισσα, κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, Πρέσβειρα Εθελοντισμού της Αυστραλίας».
Όμως αλίμονο, δόθηκε πλακέτα «μαϊμού»!!! Ήταν αυτή που απονεμήθηκε στην κα Μούσιου από το ΚΑΠΗ Φλώρινας!!!   
 Η πλακέτα η οποία δόθηκε στην κα Βακιτσίδου γράφει « Απονέμεται ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ  στην πρώην Αντιδήμαρχο κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
ιδρυτικό μέλος της χορωδίας του ΚΑΠΗ για τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων συνεχούς ενεργού δράσης από την ίδρυση της το 1999.
Ο Δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σπυρίδων Κρομμύδας».
Να γελάς και να κλαις συνάμα.
Ευτέλεια και ντροπή για όλους μας, για τον Δήμο μας, για την ίδια την Δημοτική Αρχή. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Θυσιάστηκε η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στο φαίνεσθαι, στην ικανοποίηση του εγώ, στην γκλαμουριά. Μόνο η ευγένεια της κας Βακιτσίδου έσωσε την ώρα εκείνη την τραγική κατάσταση, που όμοια της δεν συνάντησα μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε από το μικρόφωνο να μας κράξει και να μας πει τι πλακέτα είναι αυτή που της δίνουμε και να γίνουμε ρεζίλι των αδέσποτων.
Η κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου δεν έχει ανάγκη τιμητικών πλακετών, γιατί όπως ή ίδια μου ομολόγησε το σπίτι της είναι γεμάτο από τέτοιες πλακέτες. Της έφταναν λίγα λουλούδια και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά.
Αισθανόμαστε ντροπή για την αποκοτιά της κας Αντιδημάρχου που προσέβαλε  το πρόσωπο που θέλησε να τιμήσει ο Δήμος μας και φυσικά να ξεγελάσει τους παρευρισκόμενους και όχι μόνον συμπολίτες μας.
Ειλικρινά σηκώνουμε τα χέρια στην περίπτωση αυτή.
Βέβαια η κα Αντιδήμαρχος συνεχίζει να βρίσκεται μακράν της πραγματικότητας και απέστειλε δελτίο τύπου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες χαρακτηρίζει «ποιοτικές» με «μαζική συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων». Ουδέν αναληθέστερον. Αψευδείς μάρτυρες τα βίντεο και οι φωτογραφίες. Κι όσο δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας για να καθίσουμε στη  συνέχεια και να τα διορθώσουμε τόσο θα βουλιάζουμε στην μιζέρια και την κακομοιριά να  τιμούμε άξιους ανθρώπους με μαϊμού πλακέτες. Κρίμα και ντροπή.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πολιτιστικός Αύγουστος 2019 Απολογισμός Ευχαριστήριο

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Φλώρινας πραγματοποίησε τις εκδήλωσες «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019», οι οποίες αισίως φτάνουν το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στο τέλος τους. Εκδηλώσεις οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της ζωής και να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά.
Το φετινό καλοκαίρι στις εκδηλώσεις μας αξιοποιήθηκε, κυρίως, το ντόπιο πολιτιστικό δυναμικό, το οποίο δημιούργησε ένα μαγευτικό δεκαπενθήμερο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δράσεις πολιτισμού. Κι αυτό τεκμηριώθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019, με εκθέσεις κι επίσημη έναρξη στις 17 Αυγούστου, και πραγματοποιήθηκαν ως το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, κυρίως, στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας, αλλά και στο Νέο Πάρκο, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας και στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικόλαου Φλώρινας. Ο ποταμός Σακουλέβας, για μια ακόμη φορά, υπήρξε το κέντρο των εκδηλώσεών μας, καθώς και το κέντρο αναψυχής των συνδημοτών και των πολλών επισκεπτών μας, ενώ παράλληλα, συνδιοργανώσαμε με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους πλήθος εκδηλώσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» περιελάμβανε:
Εκθέσεις καλλιτεχνών, δημιουργών και Συλλόγων
Εκθέσεις καλλιτεχνικών και χρηστικών χειροποίητων δημιουργημάτων
Παρουσίαση Παραδοσιακών Φλωρινιώτικων παιχνιδιών
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Χορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις
Μουσικές συναυλίες
Αθλητικές δραστηριότητες
Εναλλακτικές πολιτιστικές δράσεις (ημερίδα, αστική πολιτιστική εκδρομή, βιβλιοπαρουσίαση)
Απόδοση τιμητικών διακρίσεων
Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων και εκδηλώσεων ευχαριστούμε
θερμά τους παρακάτω Συλλόγους και συμπολίτες μας.
Για το Φεστιβάλ των Παραδοσιακών Χορών:
Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας
Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες»
Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΡΗΣ» Τριποτάμου
Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας
Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας
Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ»
Πολιτιστικό Σύλλογο Κιουταχειωτών – Μικρασιατών Φλώρινας
Πολιτιστικό Σύλλογο Φλαμπούρου
Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτα «Ορφέας»
Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
Για τις Χορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις:
Ομάδα «Ρυθμός και κίνηση» της Γεωργίας Ιορδάνου
Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας της Βιβής Κοσκοσά
Για τις Μουσικές συναυλίες:
Μαντολινάτα Ωδείου Π.Ε. Φλώρινας
Χορωδία του ΚΑΠΗ Φλώρινας και Μαέστρο, κ. Μίμη Μούσιο
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δήμου Φλώρινας και Μαέστρο, κ. Δημήτριο Παυλίδη
Νεανικό Συγκρότημα «Ψόφια κέφια»
Νεανικό Ντουέτο με Άγγελο Τσούτση και Μιχάλη Κάτσαρη
Νεανικό Συγκρότημα «Φλωρινέοι»
Για τις Αθλητικές δραστηριότητες:
ΠΑΣ Φλώρινας
Όμιλο Αντισφαίρισης «North Grip»
Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας
Αθλητικό Σύλλογο επιτραπέζιας αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ»
Για τις Εναλλακτικές πολιτιστικές δράσεις τους συμπολίτες μας:
Γεωργία Κηπουροπούλου, Διδάκτορα της Νεότερης Ιστορίας
Σοφία Ηλιάδου Τάχου, Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Κατερίνα Σταύρου Λιθοξοΐδου, Δημοτική Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Φλώρινας
Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Προϊστάμενο Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Φλώρινας
Δημήτρη Γλούφτση, Γραφίστα – Σχεδιαστή, για την υπέροχη αφίσα των εκδηλώσεων
Για την αποδοχή των τιμητικών διακρίσεων:
Την εξέχουσα ομογενή Φλωρινιώτισσα, κ. Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, Πρέσβειρα Εθελοντισμού της Αυστραλίας, και
Τον συμπατριώτη κ. Πέτρο Γουμπερίτση, για τα παραδοσιακά παιχνίδια.
Ως Δημοτική Αρχή όλα τα χρόνια, μέχρι και σήμερα που λήγει η παρούσα δημοτική αρχή, προσπαθήσαμε για την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους Δημότες μας, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, για την δημιουργία ευκαιριών ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, όπως ήταν ο στόχος και η δέσμευσή μας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας που συμμετείχαν εθελοντικά και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων βοηθώντας να βγει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με τα ελάχιστα χρήματα, γεγονός σημαντικό στην εποχή που ζούμε, αφού φέτος οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις μας ήταν στο ύψος των 12.000 ευρώ, ποσό ελάχιστο σε σχέση με άλλες χρονιές.
Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, για την εμπιστοσύνη του, όλους τους Αντιδημάρχους και, ιδιαιτέρως, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Νικόλαο Δούμτση, για την πολύτιμη συνδρομή του, καθώς και τους συνεργάτες μου, Διευθυντές υπηρεσιών, Προϊσταμένους, και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Φλώρινας, που διαθέσανε ατέλειωτες ώρες, προκειμένου να συντονίσουν το πλήθος των εκδηλώσεων.
Κλείνοντας, ευχαριστίες θερμές σε όλους εσάς τους συνδημότες μας για τη μαζική σας συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η στήριξη του τοπικού μας πολιτιστικού δυναμικού και του παραγόμενου πολιτιστικού έργου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και για την συνέχεια του όμορφου και ιστορικού Δήμου μας!
Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας


1 σχόλιο: