Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019


Συναδέλφισσες  συνάδελφοι.
       Είναι καθαρό πια ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται  να προχωρήσει ακόμη παραπέρα να προσθέσει στους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση.

       Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει κι άλλα προνόμια στους επενδυτές ενώ παράλληλα θα αφανίσει όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.  Θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων.  Ξέρουν ότι τα μέτρα που φέρνουν, θα φέρουν αντιδράσεις θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, ανοργάνωτους χωρίς κίνημα, και όποιος τολμάει να σηκώνει το κεφάλι να απολύεται και να διώκεται.

           Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να μην τους περάσει.
       Η ανάπτυξη για όλους που μας σερβίρει η Νέα Δημοκρατία είναι ανάπτυξη μόνο για όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Για όλους τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της δουλειάς σημαίνει κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα.
§ Ξηλώνουν τις κλαδικές συμβάσεις ή τις προσαρμόζουν προς τα κάτω σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες, ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων πάνε περίπατο. Θέλουν συμβάσεις εργασίας στα μετρά τις  ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, κατώτερες των κλαδικών και σε βάρος των εργαζομένων.
§ Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα υπερισχύουν της κλαδικής.  Ενισχύει  της ενώσεις προσώπων για να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζομένων και τα συνδικάτα.
§ Kάνει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενος στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, με  συνέπεια να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα των εργαζομένων.
§ Mε το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις θέλει να εδραιώσει την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά και τη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων .
       Η κυβέρνηση θέλει από τη μία μεριά να φακελώσει τους εργαζόμενους και από την άλλη να αποκλείσει την όποια αντίσταση των εργαζομένων, να βάλει στο γύψο τα σωματεία για να μπορέσει ανενόχλητη χέρι-χέρι με την εργοδοσία να λεηλατήσουν τα δικαιώματά μας, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

       Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αφού συμφωνεί με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο δείχνει στάση αναμονής αλλά σε ρόλο απεργοσπάστη οι απεργοσπαστικές τους δυνάμεις σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αρχικά δεν προκηρύσσουν απεργία στη συνέχεια βάζουν απεργία σε άλλη ημερομηνία από αυτή που μία σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έχουν πάρει για τις 24 Σεπτέμβρη. Στην ίδια ρότα και το εργατικό κέντρο Φλώρινας. 

               Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της απεργίας. Το πολυνομοσχέδιο τορπιλίζει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει,  διαλύει τις  συμβάσεις, παρεμβαίνει  απροκάλυπτα στη ζωή και τις αποφάσεις των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γι αυτό να πάει στα σκουπίδια.

Απεργιακή Συγκέντρωση 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!
Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ !
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας !  Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτατα !
Συνδικάτα εργατών,  όχι των εργοδοτών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου