Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙO ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ


Ζεστός, φωτεινός, αληθινός, υπερρεαλιστικός ο Ιούλιος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας μαζί σας και αυτό καλοκαίρι, προσφέροντας την ανάσα της τέχνης και του πολιτισμού.
Το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, γίνονται τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Γλύκας Διονυσοπούλου με τον τίτλο «Μεταξύ Σημείου και Γραμμής».
Η Γλύκα Διονυσοπούλου, αρχαιολόγος και ζωγράφος, λιγότερο ή περισσότερο συνειδητά συνεχίζει την αρχαία παράδοση του πορτραίτου στην οποία διέπρεψε η σχολή της Βέροιας!
Η ελιμιώτισσα αρχαιολόγος και ζωγράφος σημειώνει για το έργο της: «Η ζωγραφική μου επικεντρώνεται στην έρευνα του σημείου και της γραμμής ως βασικά στοιχεία για την ερμηνεία της μορφής. Σημεία και γραμμές που πυκνώνουν και αραιώνουν πάνω στον καμβά συνιστούν τον δικό μου τρόπο θέασης και ανάγνωσης του κόσμου. Με βάση αυτόν τον τρόπο ανάγνωσης συγκροτώ ένα εικαστικό σύμπαν, το οποίο αποτελείται από πρόσωπα, που δομούνται από σημεία και γραμμές και τα οποία συνιστούν μια εκλεκτική προσωπική μου μυθολογία με καθαρά προσωπικές αναφορές. Σε αυτό το οπτικό επίπεδο κυριαρχούν γραμμές ευκλείδειας γεωμετρίας, καθώς και γραμμές της φράκταλ γεωμετρίας γεμάτες διάρκεια και άπειρες δυνατότητες σχηματικής έκφρασης. Επομένως, πρόκειται για μια συνθετική ανάγνωση και αποτύπωση του κόσμου».
Η Γλύκα Διονυσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Κοζάνη. Σπούδασε αρχικά Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ιστορία της Τέχνης. Στην συνέχεια σπούδασε Εικαστικές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του ΠΔΜ. Από το 2017 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις και έχει συνεργαστεί με πολλές γκαλερί. Παράλληλα ασχολείται με την Performance και είναι μέλος των θεατρικών ομάδων Θεατροδρόμιο και Οχληροί Κοζάνης, αλλά και των εικαστικών ομάδων ΦΛΩΡΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ και ΕΝ ΦΛΩ. Έχει συνεργαστεί, επίσης με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στην παρουσίαση λογοτεχνικών αναλογίων. Το 2016 συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «Ο Λαθρεπιβάτης» του Εικαστικού Θάνου Μπλιούμη.
Έχει εικονογραφήσει τέσσερις ποιητικές συλλογές. Συνεργάζεται με το Μουσείο Τεχνών Κοζάνης, όπου έχει αναλάβει την εικαστική επιμέλεια των εκθέσεων. Άρθρα και σχέδιά της βρίσκονται σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Από το 2019 έχει αναλάβει την εικαστική επιμέλεια του περιοδικού «καρυοθραύστις» από τις Εκδόσεις Ρώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου