Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΡΑΦΗ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τροπολογίες που κατέθεσε χτες στη Βουλή, συνεχίζοντας να αναδεικνύει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, συνολικά του λαού. Η πρώτη τροπολογία αφορά την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας, η δεύτερη τη διαγραφή
τόκων, προσαυξήσεων και περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο, όπως και ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.
1η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
     Όσον αφορά την πρώτη τροπολογία, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Με την ψήφιση της παρούσας τροπολογίας καταργείται ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

2η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ:
Διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων, οφειλών λαϊκών οικογενειών και επαγγελματιών

Στη δεύτερη τροπολογία, η αιτιολογική έκθεση αναφέρει σχετικά: «Οι πολιτικές που ακολούθησαν, τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχαν σαν αποτέλεσμα τη διόγκωση των χρεών των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις συνθήκες αυτές γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει την παρακάτω τροπολογία,της οποίας τα άρθρα έχουν ως εξής:
Άρθρο 1.
1. Διαγράφονται το σύνολο των τόκων και προσαυξήσεων για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι 20.000 ευρώ και
2. Για τις ως άνω οφειλές μειώνεται το αρχικό βεβαιωθέν χρέος κατά 30% για οφειλέτες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Για τους άνεργους η διαγραφή της ως άνω οφειλής ανέρχεται σε 50%.
Άρθρο 2.
Από την ψήφιση του παρόντος καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για φορολογητέα ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Άρθρο 3.
Διαγράφονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών. Για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ διαγράφονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ.
Καταργείται η εισφορά του κλάδου Υγείας και τα χρέη που προκύπτουν από αυτή διαγράφονται.
Χορηγείται σύνταξη σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις, εφόσον η συνολική οφειλή δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
Η οφειλή που προκύπτει από τις παραπάνω διατάξεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο ρυθμίζεται σε άτοκες, μηνιαίες, ισόποσες δόσεις, οι οποίες σε ετήσια βάση να μην ξεπερνούν το 5% του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος μέχρι ύψους 20.000 ευρώ».

Τ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
30/7/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου