Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ


Το εκλογικό κέντρο του ΚΙΝΑΛ και καταστήματα της αγοράς επισκέφθηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνομίλησε με συμπολίτες μας την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης ανά την Ελλάδα . Δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών
εκλογών και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσουν ισχυρή εντολή στο ΚΙΝΑΛ, για να μην μπει η χώρα μας σε περιπέτειες και «να είμαστε εμείς μία ισχυρή αντιπολίτευση, να ανασυγκροτήσουμε το προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και να μπορέσουμε να επιβάλουμε την εθνική συνεννόηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα».
Ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον κ. Βενιζέλο.

Η ΔΗΛΩΣΗ
Στη δήλωση του ανέφερε τα εξής:
 «Βρισκόμαστε σήμερα στη Φλώρινα, στο πλαίσιο των περιοδειών μας σε όλη την Ελλάδα, για να κάνουμε πράξη αυτό που είναι για μας το ζητούμενο, δηλαδή να έρθουμε σε άμεση επαφή με την κοινωνία, να μιλήσουμε για πρόγραμμα, θέσεις, ιδέες και προτάσεις, να αφήσουμε στην άκρη την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα πόλωσης διχάζοντας την Ελληνική κοινωνία και να μπορέσουμε να γίνουμε χρήσιμοι και ουσιαστικοί για την επόμενη μέρα.
Οι ευρωεκλογές διαμόρφωσαν ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Η  ήττα μιας συγκεκριμένης πολιτικής πρακτικής αλαζονείας και λαϊκισμού που εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα μία χορηγία στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για εμάς η λύση για τα προβλήματα του τόπου δεν μπορεί να είναι μία αμιγώς συντηρητική ατζέντα που παρουσιάζει και εξαγγέλλει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία.
Ως κίνημα αλλαγής ζητάμε τη δύναμη για να μπορέσουμε να είμαστε ένα ισχυρό αντίβαρο, να εγγυηθούμε εργασιακά δικαιώματα, ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, μισθούς, συντάξεις, προοπτική και ελπίδα πραγματική ξανά για όλους τους Έλληνες, για την Ελληνική κοινωνία και τη νέα γενιά.
Ζητάμε τη δύναμη να είμαστε εμείς μία ισχυρή αντιπολίτευση, να ανασυγκροτήσουμε το προοδευτικό δημοκρατικό χώρο και να μπορέσουμε να επιβάλουμε την εθνική συνεννόηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα».
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε στην ερώτηση μας για το θέμα  Βενιζέλου και την συρρίκνωση του ΚΙΝΑΛ.
ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης): κε Χριστοδουλάκη αυτή την κοινωνία την οποίαν επικαλείστε έχει έναν προβληματισμό. Σε μία εποχή που όλοι σχεδόν οι πολιτικοί σχηματισμοί επιδιώκουν τη διεύρυνση και στο ιδεολογικό πεδίο και στο πολιτικό αλλά και στο πολιτικό προσωπικό το κίνημα αλλαγής είναι συρρικνώνεται και αναφέρομαι στην περίπτωση Βενιζέλου. Τι απαντάτε σε αυτό:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καταρχάς δεν βλέπω καμία συρρίκνωση. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει μία ανασυγκρότηση του χώρου μας και ένα θετικό κλίμα ενότητας συσπείρωσης, εξωστρέφειας και κινητικότητας ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτό φάνηκε και από την αύξηση των ποσοστών μας στις ευρωεκλογές παρά το ισχυρό κλίμα πόλωσης και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. 92 περίπου δήμοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται υπό τη διοίκηση ανθρώπων που ανήκουν στις κοινωνικές αναφορές που έχουνε τα στελέχη μας, που ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο. Και ακριβώς αυτό το μήνυμα στέλνω ενόψει των εθνικών εκλογών.
Είναι σαφές για μας ότι σε αυτή την κρίσιμη μάχη δεν περισσεύει κανείς και προφανώς δεν περισσεύει και ο κύριος Βενιζέλος έναν πρώην ηγέτης του ΠΑΣΟΚ που έχει μία πολύ μεγάλη πορεία και συνεισφορά στο χώρο μας και αν θέλετε τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει σίγουρα και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς ακόμα και σήμερα από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.
 Με εντολή της βάσης προχωράμε ενωμένοι όχι για το  χώρο μας αλλά για την ίδια τη μοίρα της χώρας μας. Όσες φορές η Δημοκρατική  παράταξη δεν ήταν ισχυρή, η χώρα μπήκε σε περιπέτειες και ακριβώς για μας αυτό είναι το ζητούμενο. Για αυτό θέλουμε ισχυρή εντολή για να μην μπει η χώρα μας σε περιπέτειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου