Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΆ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ


Ο Γεώργιος Αντωνιάδης είναι παντρεμένος με την Ανθούλα Πάρπου, φυσιοθεραπεύτρια και έχουν δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Βασίλη. Είναι φαρμακοποιός, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Από το 2015 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας
Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα διατελεί και Πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.
 Ο Λάζαρος Αντωνιάδης του Βασιλείου και της Φανής, γεννήθηκε στη Φλώρινα, μεγάλωσε και ζει στη Μελίτη. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Γιαβράμη και έχει ένα γιο 15 ετών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα τελευταία 20 χρόνια είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Σήμερα  διατελεί :
§  Πρόεδρος και Διαχειριστής της Ιδιότυπης Μεταφορικής Εταιρείας «Η ΦΛΩΡΙΝΑ».
§  Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού - Μορφωτικού Συλλόγου «Μελιτεύς»
§  Συντονιστής του Meliti Beer Festival.
Στο παρελθόν και για πολλά έτη ήταν Πρόεδρος του ΑΜΣ Μελιτεύς και Αντιπρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε όλες τις βαθμίδες.
Ο Νίκος Αρβανιτάκης γεννήθηκε στη  Φλώρινα το 1982 και είναι γιος του επιχειρηματία και συνδικαλιστή Δημητρίου Αρβανιτάκη, και της ιδιοκτήτριας καταστήματος ενδυμάτων, Μαρίας Αρβανιτάκη. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλία, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.
Διατηρεί  από το 2006 γραφείο στη  Φλώρινα, με αντικείμενο λογιστικά και φορολογικά θέματα και εξειδικεύεται στην εκπόνηση αναπτυξιακών μελετών ΕΣΠΑ, LEADER και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων.
Είναι μέλος του οικονομικού επιμελητήριου από το 2006.
Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νομού Φλώρινας και είναι εν ενεργεία, συντονιστής του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ του δήμου Φλώρινας.
Είναι παντρεμένος με την αισθητικό Μαρία Μορφιαδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Δημήτριο και τον Αθανάσιο Αρβανιτάκη.
Η Σοφία  Ασημοπούλου είναι γεννημένη το 1987, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 13 χρόνια επέλεξε να ζήσει στη Φλώρινα. Αποφοίτησε από το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Πρώην Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο στις “Κοινωνικές , Πολιτικές και Πολιτισμικές Δομές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης’’ Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει αγγλικά και ρουμάνικα. Από το 2017 είναι Α’ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών και θεσμικών της δραστηριοτήτων έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούσαν τομείς όπως η οικονομία, η ιστορία και οι δομές κοινωνικής πρόνοιας. Από το 2010 έχει εργαστεί, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ως συμβασιούχος σε διοικητικές θέσεις.


 Η Μαρία Αποστόλου – Ραπασάνη γεννήθηκε στο Ξινό Νερό και ζει μαζί με τον άντρα της, Δημήτριο Ραπασάνη, στο Παπαγιάννη. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Γ.Ν Φλώρινας. Επιθυμία της είναι η ζωή όλων μας σε μια πόλη πρότυπο, που θα γεφυρώνει το χτες με το αύριο και θα αγκαλιάζει τους πολίτες με αξιοπρέπεια, πρόνοια και ίσες ευκαιρίες. Οι νέοι άνθρωποι – πολίτες της Φλώρινας – μπορούν και πρέπει να αναπτύξουν συλλογική δράση, πέρα από κομματικές ατραπούς,  ώστε να βοηθήσουμε ο καθένας από το μετερίζι του,  στην μετεξέλιξη της πόλης μας σε μια μεγάλη κοινότητα, που θα διατηρεί την οικειότητα της γειτονιάς, αλλά ταυτόχρονα θα “βλέπει’’ στο αύριο.

Η Χαρούλα Βοζινίδου του Δημήτριου και της Σοφίας, φοίτησε στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (2004-2008) με  θέμα πτυχιακής  «Χρηματοοικονομική ανάλυση των Δήμων Φλώρινας και Κοζάνης και σύγκριση αυτών». Το 2008, απέκτησε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ασφαλιστικού πράκτορα. Το 2017-2018, παράλληλα με τη δουλειά της, απέκτησε το μεταπτυχιακό από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τίτλο  «Χρηματοοικονομική Διοίκηση,  Λογιστική και Πληροφοριακά συστήματα», με θέμα διπλωματικής «Κοστολόγηση λογιστικών γραφείων της Δυτικής Μακεδονίας». Κατέχει πτυχίο πληροφορικής και πτυχίο αγγλικών. Δραστηριοποιείται και εργάζεται ως λογίστρια και ασφαλιστικός πράκτορας για πάνω από 10 συναπτά έτη, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση που έχτισαν οι γονείς της. Το 2018 εκλέχθηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Λογιστών της Φλώρινας. Επιπλέον, ασχολήθηκε για 10 έτη με  το καράτε με την μεγαλύτερη διάκριση να είναι η 4η  θέση στους πανελλαδικούς αγώνες tae-kwon-do το 2002. Η ηλικία της, το μορφωτικό και εκπαιδευτικό της υπόβαθρο καθώς και η μεγάλη εμπειρία της στο ελεύθερο επάγγελμα, την καθιστούν κατάλληλη υποψήφια για να συνεισφέρει στον δήμο που έζησε και μεγάλωσε. Οι γνώσεις της μπορούν να δώσουν στον δήμο Φλώρινας τις καλύτερες και βέλτιστες λύσεις στην διοίκηση και την διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου.

Ο Βασίλης Βράγκος γεννήθηκε στη Φλώρινα και κατάγεται από το Τρίβουνο. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και παντρεμένος με την Βράγκου Βικτωρία. Έχει πτυχίο μηχανολόγου αυτοκινήτων και για αρκετά έτη δραστηριοποιήθηκε στον συγκεκριμένο κλάδο. Στο παρελθόν εργάστηκε ως συμβασιούχος σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα, όπως στη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, στο λιγνιτωρυχείο του Φιλώτα και στον Δήμο Φλώρινας. Από το 2013 έως και σήμερα είναι πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Τριβούνου με πλούσια κοινωνική δράση στα πλαίσια της θεσμικής του ιδιότητας.
« Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του κ. Στέφανου Μπίρου για να συμμετάσχω στο συνδυασμό του, «Δημιουργική Πορεία- Κοινωνική Συνεργασία» , διότι ο δήμος μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα όραμα και ανθρώπους , που θα καταφέρουν να το υλοποιήσουν και να εμπνεύσουν τους συνδημότες μας..»Η Παναγιώτα Γαϊγάνη – Τίτα  γεννήθηκε και κατοικεί στη Φλώρινα. Σπούδασε στην παιδαγωγική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή, ενώ απέκτησε και πτυχίο νοσηλευτικής από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο καταγωγής της την Μελίτη, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Φλώρινας και επί σειρά ετών στην καθημερινή εφημερίδα “Πολίτης”. Στις τελευταίες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (2014) εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Φλώρινας. Ασκεί καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ του Δήμου Φλώρινας με αρμοδιότητες τους Παιδικούς Σταθμούς, το ΚΑΠΗ, τη Φιλαρμονική, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το ΔΑΚ καθώς και τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της  Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και άλλων επιτροπών. Εκπρόσωπος του Δήμου Φλώρινας στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Φλώρινας όπου εκτελεί χρέη Ταμία.
Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής (Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου). Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή φυσικής αγωγής Χρήστο Τίτα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Νεφέλη.

Ο Παντελής  Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1965 και κατοικεί μόνιμα στο  Αμμοχώρι. Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Τάντση και έχει δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα  ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Ο Νικόλαος Γεωργίου γεννήθηκε το 1957 στο Πέρασμα. Τελείωσε την τεχνική σχολή μαθητείας «Πύργου Βασιλίσσης Αθηνάς» και συγχρόνως εργάστηκε επί τετραετίας στο στρατιωτικό εργοστάσιο Αθηνών. Στη συνέχεια φοίτησε στο αυτοτελές τμήμα αναπαραγωγής και τεχνητής σπερματέγχυσης στη Θεσσαλονίκη. Διορίστηκε και εργάζεται ακόμη και σήμερα στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Φλώρινας. Είναι παντρεμένος από το 1985 με την εκπαιδευτικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ελένη Λιούλιου, και έχουν τρία παιδιά. Θέλοντας να προσφέρει ενεργά στην αναβάθμιση της περιοχής της Φλώρινας αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά.


Είμαι η Ιωάννα Γιούρση. Η Άννυ. Θεωρώ πως ο καθένας μας είναι πολλά περισσότερα από ένα σύντομο τυπικό βιογραφικό και οφείλουμε να γνωρίζουμε εκείνους που επιλέγουμε να ψηφίζουμε. Όποιος θέλει να μάθει ποια είμαι, θα χαρώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
Τηλ. 6907742504
facebook Ιωάννα Γιούρση


Η Αγγέλικα Δάμου γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία και από το 1986 είναι κάτοικος Φλώρινας , με καταγωγή από το Παπαγιάννη.
Είναι παντρεμένη με τον Μαλάμα Νικόλαο και μητέρα ενός τέκνου. 
Εργάστηκε για δεκαπέντε χρόνια στον τομέα Εμπορίας Αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα άσκησε και τα καθήκοντα της ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Η Ευφροσύνη Δάικου είναι 25 χρονών. Γεννήθηκε και ζει στη Βεύη. Οι γονείς της ονομάζονται Βασίλης Δάικος και Μαρία Ζήση.  Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2017 και το 2018 έγινε δεκτή από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα « Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας». Παράλληλα εργάζεται στον τόπο της ως μαθηματικός. Κατά καιρούς έχει βοηθήσει εθελοντικά την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, στον οποίο πλέον είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Την διακρίνουν η ειλικρίνεια, η εργατικότητα και η αγάπη για τον τόπο της και τους πολίτες του.

Η Ιωάννα Δημητριάδου γεννήθηκε το 1987. Κατάγεται από το Αρμενοχώρι και κατοικεί μόνιμα στη Φλώρινα. Είναι κόρη του Γεωργίου και της Ευφροσύνης Δημητριάδη , που δραστηριοποιούνται στον χώρο της φανοποιείας  και βαφής αυτοκινήτων. Είναι απόφοιτος της σχολής Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Τ.Ε.Ι.  Λαμίας. Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική και την ιταλική γλώσσα. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της, ξεχωρίζει η αγάπη της για τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας,  καθώς από το 2000 είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Αρμενοχωρίου.
Θεόδωρος Δημόπουλος του Συμεών και της Μαργαρίτας
Γεννήθηκε στη Σιταριά Φλώρινας το 1969. Κατοικεί στην πόλη της Φλώρινας από το 1990. Είναι απόφοιτος λυκείου και δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στην πόλη της Φλώρινας από το 1992. Διατελεί (είναι) Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας από το 2017, καθώς στις εκλογές του 2014 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αναπτυξιακή Πορεία" του Γιάννη Βοσκόπουλου. Το 2007 υπηρέτησε επίσης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ιδιότητα του Τοπικού Συμβούλου της Τ.Κ. Σιταριάς. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ατρόμητος» Σιταριάς. Είναι παντρεμένος με τη Βικτωρία Μαυρουδή με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Παρασκευή και την Ελένη.
«Φίλοι συνδημότες, φίλες συνδημότισσες, Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό "Δημιουργική Πορεία-Κοινωνική Συνεργασία", με επικεφαλής τον Στέφανο Μπίρο, καθώς πιστεύω ότι έχει επιδείξει έντονη κοινωνική, φιλανθρωπική, πολιτιστική και πολιτική δράση και διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία και τη δέουσα υπευθυνότητα, ώστε να διαχειριστεί επάξια τις οποιεσδήποτε ανάγκες και οποιαδήποτε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εύχομαι οι στόχοι που έχουμε θέσει, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών της Φλώρινας, να πραγματοποιηθούν, επιδεικνύοντας τον δέοντα σεβασμό προς όλους τους συνδημότες μας.»

Η Πασχαλιά  Ζαμπούνη γεννήθηκε το 1981 στη Φλώρινα. Η καταγωγή της είναι από το χωριό Μελίτη. Από το 2006 κατοικεί μόνιμα στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπάλληλος γραφείου σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι ιδιοκτήτρια κυλικείου σε γυμνάσιο της πόλης μας.
«Δέχθηκα με χαρά το κάλεσμα του επικεφαλής του συνδυασμού, Δημιουργική Πορεία  - Κοινωνική Συνεργασία,  κου Στέφανου Μπίρου. Σκοπεύω να συνεισφέρω  με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια του συνδυασμού, ώστε να αναδείξουμε όλοι μαζί την ομορφιά και τα προτερήματα της πόλης μας μέσα από μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης και δημιουργίας».

Ο Ανδρέας Θεοφανίδης κατοικεί μόνιμα στο Αρμενοχώρι και είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ενεργή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι πρόεδρος της κοινότητας Αρμενοχωρίου. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου « Ηρακλής» Αρμενοχωρίου και για μία διετία υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου. Από το 2016 είναι εκλεγμένο μέλος στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φλώρινας.

Ο Αναστάσιος  Ιωαννίδης  γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1994 και είναι μόνιμος κάτοικος Μεσονησίου. Είναι κάτοχος πτυχίου ΟΑΕΔ στην Ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης. Εργάζεται ως Ιδιωτικός Υπάλληλος από το 2012. Υπήρξε μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρυάδες» Μεσονησίου.


Ο Φίλιππος Δημητρίου Καλαμάρας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Φλώρινας από το 2007 απ’ όπου και κατάγεται. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Φλώρινα. Έχει πτυχίο Γλυπτικής από το Loughborough University School of Art and Design, Αγγλία και Master στην Σύγχρονη Τέχνη και την Θεωρία της Τέχνης από την Σχολή Καλών Τεχνών και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία και τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας με θέμα έρευνας "Σύγχρονες εργαστηριακές πρακτικές & υλικά, καθώς και οι επιρροές τους στην γλυπτική και το καλλιτεχνικό χρηστικό αντικείμενο"..
Εκτός από την γλυπτική ασχολείται και με τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, όπως χρηστικά αντικείμενα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, διακοσμητικές εφαρμογές και σχεδιασμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Εκθέτει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπόσια γλυπτικής και συνέδρια. Το 2016 φιλοτέχνησε το μνημείο για τον πεσόντα εν ώρα καθήκοντος  αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη στην Μικρολίμνη Πρεσπών. Έργα του είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους, ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και το γλυπτό του "Αγγελική", 2013, ανήκει στην συλλογή της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
«Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και στην Εικαστική και στην Πολιτιστική ζωή του τόπου, καθώς και στον τομέα της ποιότητας ζωής της περιοχής. Πιστεύω πως η επταετής μου διαμονή σε πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Εδιμβούργο, η Γλασκώβη, το Λονδίνο κ.α., περιοχές παγκοσμίου τουριστικού ενδιαφέροντος, μπορεί να συμβάλει δημιουργικά στον εξωραϊσμό της περιοχής με στόχο την βελτίωσης της εικόνας του Δήμου προς τα έξω, καθιστώντας την πιο ελκυστική ως προορισμό και τουριστικά και πολιτιστικά, με συνέπεια την εισροή ξένου χρήματος και επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, λόγω της θέσης μου στην Σχολή Καλών Τεχνών, μου δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης νέων αξόνων συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την πόλη της Φλώρινας, αξιοποίησης και αναβάθμισης υπαρχουσών δομών  κάνοντας την Φλώρινα πόλο έλξης για Πανελλαδικής και Διεθνούς απήχησης πολιτιστικές δράσεις.»

Ο Μιχαήλ Καρακόλης του Χαράλαμπου γεννήθηκε στο Μεσοχώρι. Είναι παντρεμένος με την Βέσιου Μελπομένη και πατέρας δύο παιδιών. Στο παρελθόν εργαζόταν στην ΔΕΗ απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Επί σειρά ετών δραστηριοποιήθηκε στον πολιτικό χώρο και συγκεκριμένα :
·         1995-1998 Κοινοτικός Σύμβουλος
·         1999-2002 Μέλος τοπικού Συμβουλίου
·         2002-2010Δημοτικός Σύμβουλος στο πρώην δήμο Κάτω Κλεινών
·         2010-2019Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Φλώρινας
·         2013-2016ΑντιδήμαρχοςΦλώρινας
·         2007-2013 Γενικός Γραμματέας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Φλώρινας
·         2008-2018 Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Μεσοχωρίου.

Η  Άννα Κασμέτη-Τεμούσκου γεννήθηκε στη  Φλώρινα με καταγωγή από το Εθνικό. Είναι παντρεμένη στον Πολυπλάτανο και μητέρα δύο παιδιών. Ασχολείται με τα οικιακά. Από μικρή ηλικία αγωνίζεται-νοιάζεται για τον τόπο της και οραματίζεται έναν Δήμο, που θα σέβεται τους δημότες του και θα δημιουργεί ελπίδα και προοπτική για το μέλλον.
Η Αλεξάνδρας Κεβρεκίδου γεννήθηκε στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και είναι κόρη του κτηνίατρου Χαράλαμπου Κεβρεκίδη και της Ευδοκίας Γιαλαμά. Είναι παντρεμένη με τον μικροβιολόγο Γεώργιο Αλεξανδρίδη, γιο του Ευάγγελου Αλεξανδρίδη  και της Αθηνάς Μέλλιου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή στην πόλη Περούτζια της Ιταλίας και απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής. Από το 1996 εργάζεται ως γιατρός στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Υπήρξε αιρετό  μέλος του ιατρικού συλλόγου Φλώρινας, καθώς επίσης υπηρέτησε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως δημοτικός σύμβουλος  και διετέλεσε Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Ήταν υποψήφια σε δύο βουλευτικές εκλογές και συνεχίζει να προσφέρει μέχρι σήμερα, ως ενεργός πολίτης για το κοινό καλό. Συμμετείχε εθελοντικά στην ιατρική ομάδα  του γηροκομείου της Μητρόπολης, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας, κου Μπαλογιάννη, για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Δίδαξε σε επιμορφωτικά σεμινάρια στον « Ερυθρό Σταυρό» Φλώρινας, εκπαιδεύοντας τους εθελοντές.
Η Βιβή Κοσκοσά είναι φιλόλογος στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας και μέλος του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Φλώρινας για το Σχολικό έτος 2018-2019. Επί σειρά ετών στέλεχος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Δημιούργησε το χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, όπου διδάσκει και χορογραφεί. Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Κλεισιάρη και έχει μια κόρη.
Η Ελένη Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα και κατάγεται από το χωριό Πέρασμα, όπου και μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια. Είναι σύζυγος του Σταύρου Τσούλη και μητέρα δύο μικρών αγοριών, του Μάξιμου-Δημήτρη και του Ναθαναήλ. Είναι κάτοχος Πτυχίου Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας και Πτυχιούχος του τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έχει ασχοληθεί ερευνητικά με δίγλωσσους γονείς και παιδιά. Έχει εργαστεί για δύο έτη  στον ΑΗΣ Μελίτης – Αχλάδας κατά τη κατασκευή του και σε Ιταλική εταιρία ως βοηθός Λογιστή. Από το 2002 έως σήμερα είναι τραπεζική υπαλληλος (στην Αγροτική Τράπεζα ως το 2012 και στην Τράπεζα Πειραιώς από το 2012 ως σήμερα).Το μεγαλύτερο κίνητρο για την ενασχόλησή της με τα κοινά είναι η επιθυμία της να παρέχουμε στην επόμενη γενιά έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που εμείς παραλάβαμε.

Η Νικολέτα Λαδά γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1990. Είναι κόρη του Ιορδάνη Λαδά και της Παρασκευής Χατζηπαράσχου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης με κύρια ειδικότητα «Χειμερινά Αθλήματα – Χιονοδρομία». Ολοκλήρωσε με υποτροφία αριστείας το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Σ.Ε.Φ.Α.Α – Α.Π.Θ  «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» με κατεύθυνση στην Προσαρμοσμένη / Ειδική Φυσική Αγωγή. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι πιστοποιημένη Βοηθός Φυσικοθεραπείας και κάτοχος διπλώματος Ναυαγοσωστικής. Ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό από μικρή ηλικία και με τον Πρωταθλητισμό στο άθλημα του στίβου από 14 ετών. Διετέλεσε μέλος των Εθνικών ομάδων Στίβου από το 2006 έως το 2009, με σημαντικότερες διακρίσεις: 3η Βαλκανιονίκης (10.000μ Βάδην), 4 φορές Πανελληνιονίκης (5.000μ και 10.000μ Βάδην), συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό Κύπελλο (10.000μ Βάδην). Από το 2013 εργάζεται στη Φλώρινα ως προπονήτρια στίβου, χιονοδρομίας αλλά και σε ιδιωτικό γυμναστήριο.

Η Πολυξένη (Τζένη) Λαζένη γεννήθηκε και ζει μόνιμα στη Φλώρινα. Τελειόφοιτη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας παράρτημα Ηγουμενίτσας, κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία. Κάτοχος πτυχίου Lower Michigan και Cambridge Αγγλικής γλώσσας και επίπεδο Delf Γαλλικής γλώσσας. Στα πλαίσια της φοίτησής της εργάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης στο κατάστημα της Φλώρινας στην υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών. Επαγγελματικά εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, Πιτσαρία «Νίκος Λαζένης» και ως ιδιωτική υπάλληλος σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος τα τελευταία 16 συναπτά έτη. Δραστηριοποιήθηκε στον αθλητικό τομέα ως πρωταθλήτρια Καράτε λαμβάνοντας 2η θέση στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος (kata) και 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (kumite) στην κατηγορία της, ασχολήθηκε επίσης ερασιτεχνικά με τον στίβο και την ενόργανη γυμναστική. Με έμφυτες φιλοζωικές πεποιθήσεις και εθελοντική δράση στην περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων της πόλης της Φλώρινας. Στις καθημερινές της ανησυχίες είναι η ανάπτυξη, ανάδειξη, εξέλιξη και προβολή, της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και πολιτισμικού πλούτου του Δήμου και των αθλητικών δρώμενων του τόπου.
Η Ελεούσα (Λούση) Λεζπουρίδου γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής του τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης και έπειτα με υποτροφία στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία και στην εντατικολογία, ενώ εδώ και 15 χρόνια εργάζεται ως διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού νοσοκομείου Φλώρινας, εκ των οποίων τα 2,5 χρόνια διετέλεσε διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας και υποδιοικήτρια του νοσοκομείου. Είναι υπεύθυνη του ιατρείου Πόνου και του Ανώδυνου τοκετού του Γενικού νοσοκομείου Φλώρινας. Ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας κ είναι πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού της πόλης. Χήρα του αείμνηστου αστυνομικού Παύλου Λεζπουρίδη, ολυμπιονίκη και μεσογειονίκη της άρσης βαρών, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Θεοχάρη  και την Ειρήνη.

Ο Ευάγγελος Μητσκόπουλος γεννήθηκε και πέρασε τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στο Μόναχο της Γερμανίας. Τα εφηβικά του χρόνια τα έζησε στη Φλώρινα και αποφοίτησε από το λύκειο καταφέρνοντας την εισαγωγή του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου και αποφοίτησε το 2014. Το 2016 εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Αμέσως μετά επιλέχθηκε ως φοιτητής από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (IHU), ένα αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Μεταπτυχιακών Σπουδών, διεθνούς εμβέλειας. Αποφοίτησε από τη σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Σπουδών (SEBALS), με βαθμό άριστα και τιμητικό έπαινο για τις επιδόσεις του. Στη διπλωματική του εργασία, η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα (9,4/10), ασχολήθηκε με τη «Διαφοροποίηση των δύο φύλων σε διοικητικές θέσεις σε χώρες της Ευρώπης». Μετά τις σπουδές του επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικότητας στον τόπο του, ξεκινώντας τη δίκη του επιχείρηση που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Θέτοντας την υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Στέφανου Μπίρου «Δημιουργική Πορεία - Κοινωνική Συνεργασία», διεκδικεί την ψήφο των δημοτών της Φλώρινας για μια φρέσκια, υπεύθυνη και διαφορετική, από την έως τώρα, εκπροσώπηση του Φλωρινιώτη πολίτη στις πρακτικές και λειτουργίες του Δήμου για τα μείζονα ζητήματα του τόπου μας.

 Ο Δημήτριος Μιμιλίδης έχει καταγωγή από τον Άγιο Βαρθολομαίο. Από το 2002-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Περάσματος, ενώ από το 2015 είναι μέλος του Ν.Π.Δ.Δ ΚΠΑΠΑ του Δήμου Φλώρινας. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα.
  
O Νικόλαος Μπάγας  γεννήθηκε το 1986 στη Φλώρινα, κατοικεί μόνιμα στην Άνω Καλλινίκη και είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ-ΤΕΕ. Επί σειρά ετών έχει ασκήσει το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου κτιρίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Από το 2015 μέχρι και σήμερα εργάζεται σε βιομηχανία μεταποίησης χαρτιού. Πέρα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις έχει ασχοληθεί και με τον αθλητισμό, καθώς από το 2002 είναι μέλος αλλά και αθλητής του ποδοσφαιρικού συλλόγου « Ελλάς- Άνω Καλλινίκης».Ο Θωμάς (Μάκης) Μπούσιος του Βασιλείου γεννήθηκε στη Φλώρινα, είναι παντρεμένος με την Ευφροσύνη Σινάνη και έχει δύο παιδιά τον Βασίλη και τον Θάνο.
Εργασιακή Εμπειρία:
·         1988-1990 Εργάστηκε στον ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.
·         1990-1992 Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
·         1992-1998 Διορίστηκε καθηγητής Γραφικών Τεχνών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
·         1998-2004 Αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του ΑΠΘ.
·         2004-2013 Διευθυντής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας.
·         Παράλληλα Διδάσκων-Συμβασιούχος στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
·         2013 μέχρι σήμερα Διοικητικός Υπάλληλος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.


Ο Νικόλαος Μουρατίδης, γεννήθηκε στη Φλώρινα και είναι Πρόεδρος της Δημοτικής  Ενότητας  Φλώρινας.

Ο Ιωάννης  Νάστος γεννήθηκε στον Πολυπόταμο Φλώρινας το 1985. Από το 1998 διαμένει μόνιμα στη πόλη της Φλώρινας. Πατέρας του είναι ο Βασίλειος Νάστος και μητέρα του η Αικατερίνη Νάστου-Δολίδου. Η σύζυγος του ονομάζεται Λίγα Μιριένα και έχουνε τρία παιδιά.  Το 2003 αποφοίτησε, από τη σχολή ΟΑΕΔ με ειδικότητα  μηχανολόγων αυτοκινήτων και από την σχολή ΤΕΕ εργαλειομηχανών CNC το 2004. Από το 2008 έως και σήμερα είναι ιδιοκτήτης ΤΑΞΙ και από  το 2018 εκλεγμένος πρόεδρος στο σωματείο ιδιοκτητών ραδιοταξί Φλώρινας “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ”.
Ο Βασίλης Νίκλης γεννήθηκε στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας. Γονείς του είναι ο Γεώργιος Νίκλης και η Μαγδαληνή Δήμκου. Κατοικεί στις Κάτω Κλεινές και είναι  παντρεμένος με την Αναστασία Κουντάρα, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο κορίτσια. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό ως ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Φλώρινας. Διατελεί πρόεδρος της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας» από το 2013 και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον αγροτικό τομέα.

Ο Δημήτριος Παντσέλης γεννήθηκε το 1991 και κατοικεί στη Τ.Κ Νικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στις εταιρείες «INTERKAT», «Μ.Ε.Τ.Ε.», αλλά και ως χειριστής μηχανημάτων στη Δ.Ε.Η. Από το 2017 εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στον πρωτογενή τομέα.
Ο Δημήτριος Παπαγιάννης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1970 και μεγάλωσε στη Γερμανία. Είναι απόφοιτος δεκατάξιου Γερμανικού σχολείου και ελληνικού Γενικού Λυκείου Κολωνίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα, για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Λάρισας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος δυο Διπλωμάτων Δημόσιου ΙΕΚ, στις ειδικότητες «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» και «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων». Εργάστηκε στο Κτηνιατρείο Παπαγιάννη - Φλώρινας ως Τεχνικός Πληροφορικής. Στην συνέχεια εργάστηκε ως Φύλακας στον Αρχαιολογικό χώρο του Αγ. Παντελεήμονα Αμυνταίου και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Παράλληλα ασχολείται με τους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού. Είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Στεφανάκου, υπάλληλο της Π.Ε. Φλώρινας και έχει τρία παιδιά, τον Ηλία, τον Ζήση και τον Άγγελο.

Η Χριστίνα Παπαναστασίου του Γεωργίου  γεννημένη το 1980, κατάγεται από τη Σκοπιά Φλώρινας.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη (Τζίμας) Παπαδημητρίου, μητέρα δύο αγοριών 17 και 16 ετών και κατοικεί μόνιμα στην Υδρούσα.
Έχει σπουδάσει Μηχανογραφημένη Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο ΕΑΠ. Μιλάει άριστα αγγλικά και είναι κάτοχος πτυχίου χρήσης Η/Υ.
Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φλώρινας ( νυν ΕΦΚΑ), στον Δήμο Αμυνταίου και στον Δήμο Φλώρινας. Από κοινού με τον σύζυγό δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια και παραγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων καθώς και στην καλλιέργεια αρώνιας.
Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη Πρόεδρος της Τ. Κ. Υδρούσας. Από το 2007 είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Υδρούσας, ενός συλλόγου με πλούσια πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση.

Ο Στυλιανός Παπουτσής γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1965. Είναι σύζυγος της Ειρήνης Μαυρουδή και πατέρας ενός παιδιού. Απόφοιτος Τεχνικής Σχολής το 1983,  με ειδίκευση στις «Εσωτερικές Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις». Εργάστηκε ως υπάλληλος στο Δήμο Φλώρινας και στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η και ως φύλακας στη Διάδυμα, το Δασαρχείο και το Μουσείο Φλώρινας. Έχει επίσης εργασιακή εμπειρία ως οδηγός του κτηνιατρείου Φλώρινας και οδηγός ΤΑΞΙ.

Ο Κυριάκος Παρλαπανίδης του Ελευθερίου κατάγεται από τη Σκοπιά και ζει στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο  παιδιών. Εργάζεται ως  δάσκαλος  και τα τελευταία χρόνια είναι Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Σιταριάς. Διαχειρίζεται διάφορα blogs, όπως το florina-history.blogspot.com, kparlapani.blogspot.com, amyntas-skopias.blogspot.com κ.ά. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται  στο χώρο της μελέτης της  τοπικής ιστορίας της λαογραφίας και  του πολιτισμού  του τόπου μας. Υπήρξε μέλος  διάφορων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχή μας. Διακρίνεται για την ομαδικότητα, την αποφασιστικότητα και την  αποτελεσματικότητα.
Έχει όρεξη, διάθεση και  όραμα να   προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις  για ένα καλύτερο αύριο….

Ο  Ιωάννης Ρόλλης γεννήθηκε στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στον επαγγελματικό τομέα συνεργάζεται με τα Ε.Λ.Τ.Α, καθώς διατηρεί και δικό του ταχυδρομικό πρακτορείο στην Ιτέα, όπου κατοικεί μόνιμα. Υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ομάδα « Αλμωπός Αριδαίας» και για πέντε χρόνια διετέλεσε διοικητικό μέλος του «Αθλητικού Συλλόγου Ιτέας».

Η Στυλιανή Σερβίνη γεννήθηκε στη Φλώρινα και κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή. Είναι απόφοιτος Οικοκυρικής Σχολής και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα.

Ο Κωνσταντίνος Σιάκος (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας) γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1975. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Από το 1998 εργάζεται ως Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος στον κλάδο των αυτοκινήτων. Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο στο επάγγελμα Αγγελική Ταλιοπούλου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
·         Από το 2014 έως σήμερα είναι Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.
·         Από το 2016 εκλέγεται ως μέλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.
·         Από το 2014 είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.
·         Από το 1999 είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Φλώρινας.
·         Από το 2017 είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ – παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
·         Από το 2019 είναι Εκτελεστικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ενωμένων Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (πανελλήνιας εμβέλειας).
Ο Πρόεδρο, προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, έχει καταφέρει να βάλει το ΕΚΦ για τα καλά στη νέα εποχή επενδύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προχωρήσει σε μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση, περνώντας στην πραγματικότητα των ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων, ενώ έχει πιστοποιηθεί με ISO. Ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες εργαζομένων σε όλη τη χώρα, έχει μετατρέψει την θεσμική παρουσία του ΕΚΦ σε σύγχρονη πλατφόρμα ενημέρωσης των νέων συμπολιτών μας για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος “καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να παραμένει στο συρτάρι”. 


Ο Γεώργιος Σταύρου (Κούδας) γεννήθηκε στο Αμμοχώρι  Φλώρινας. Είναι παντρεμένος με την Θωμαή Κωνσταντινίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Είναι  πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής.
Έχει ενεργή δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου στον πρώην Δήμο Περάσματος (Καποδιστριακός). Επίσης υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Φλώρινας (Καλλικρατικός). Σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλώρινας.


Ο Νικόλαος Ταμουτσέλης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1967. Είναι Ζωγράφος, πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Διδάσκει στα Τμήματα Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του Π.Δ.Μ. Είναι Μεταδιδακτορικός ερευνητής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Συμμετέχει ενεργά στο επιτελείο των Δ/Σ σε Πολιτιστικούς Φορείς και Συλλόγους της περιοχής (Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας, Φ.Ο.Ο.Φ, Μορφωτικός Σύλλογος Δροσοπηγής κ.α). Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγεται και η ενεργή συμμετοχή σε επιτροπές για την σχεδίαση, εκπόνηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με στοχευόμενες δράσεις που σχετίζονται στην ανάδειξη και διάσωση του πλούτου των αποθεμάτων της τοπικής παραγωγής, ( τέχνες, σύγχρονος, λαϊκός πολιτισμός, άυλη πολιτιστική κληρονομιά, πολιτιστικές εκφράσεις στο φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον), με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη, ενίσχυση και αξιοποίηση της τουριστικής και επιχειρηματικής φυσιογνωμίας της περιοχής της Φλώρινας.
Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και υπεύθυνος του Εικαστικού Εργαστηρίου στον ΦΣΦ ο Αριστοτέλης. Είναι παντρεμένος με τη Χρύσα Παπαγέλου, Έμπορο.


.
 Ο Αθανάσιος Π. Τάσκας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φλώρινας στη Δημοτική Ενότητα Μελίτης. Εργάζεται ως Υπάλληλος στο Λιγνιτωρυχείο Μελίτης. Επέλεξε να μείνει και να φτιάξει την ζωή του στον τόπο που γεννήθηκε μαζί με την σύζυγό του Ανθούλα Δούγκα και τα παιδιά τους Μαγδαληνή, Μαρία και Παντελή. Το 2006 η επιθυμία του να βοηθήσει τον τόπο του με κάθε τρόπο, τον οδήγησε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας  ενεργή συμμετοχή στα κοινά ως Αντιδήμαρχος και αργότερα ως Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Μελίτης. Είναι η εποχή που μας καλεί και μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε ξανά με τα κοινά, να εκφράσουμε πολιτική σκέψη και να ζητήσουμε επιτακτικά, μια διαφορετική κοινωνία και ένα διαφορετικό μέλλον.

Η Αικατερίνη Τρύφωνος κόρη του Ιωάννη και της Χρυσάνθης γεννήθηκε το 1971. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα. Αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο και το 1988 ολοκλήρωσε τις σπουδές της από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Εργάζεται ως δασεργάτης πυροπροστασίας στη Διεύθυνση δασών Φλώρινας, αλλά διατηρεί και την δημοσιογραφική της ιδιότητα. Όσον αφορά την κοινωνική της δράση διατελεί συντονίστρια  εργαζομένων της πυροπροστασίας. Επί σειρά ετών είναι εθελόντρια αιμοδότης και δότης μυελού των οστών και έχει τιμηθεί γι’ αυτό με ασημένιο μετάλλιο από το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις με αντικείμενο τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.  Κύρια στοιχεία του χαρακτήρα της είναι το ομαδικό πνεύμα και η οργανωτικότητά της.

Ο Παναγιώτης Τσακμάκης του Χρήστου γεννήθηκε το 1972 και κατάγεται από τη Σιταριά Φλώρινας. Παντρεμένος με την Κατερίνα Μπάλου και πατέρας ενός αγοριού 2 ετών. Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα. Απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι.Θ τμήμα «Εμπορίας και Διαφήμισης». Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας και εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ για πολλά χρόνια.


Η  Αθηνά Τσιγκούλη  γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1975 και κατοικεί στην Τ.Κ Ιτέας.
Είναι παντρεμένη με τον Γιαπράκη Αθανάσιο με τον όποιο έχουν αποκτήσει δυο γιους ,τον Φώτη και τον Κωνσταντίνο.
Είναι απόφοιτη του 3ου γενικού λυκείου.
Κάτοχος πτυχίου Ι.Ε.Κ στην ειδικότητα ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου .
Από το 1997 έως και σήμερα εργάζεται ως λογίστρια στον ιδιωτικό τομέα.
Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μελίτης (2007-2010).
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μελίτης (2007-2010).
Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελίτης.
Ήταν επίσης  αιρετό μέλος του Δ.Σ  του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Ο  Κωνσταντίνος Τσολοπάνης γεννήθηκε το 1965 και κατάγεται από το Νεοχωράκι.
Είναι γιος του Ιωάννη  και της Θεοδώρας  Τσολοπάνη.
Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Βάσιου Θεοδώρα, με την οποία έχουν αποκτήσει  δυο κόρες, την Ιωάννα και τη Χριστίνα.
Σπουδές
Πτυχίο  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης  και Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής με εξειδίκευση τη «Γνωστική και Κινητική Ανάπτυξη» - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Α.Π.Θ.
Άριστη γνώση Γερμανικών
Εργασία
Εν ενεργεία δάσκαλος.
Εργάστηκε σε πολλά σχολεία και διετέλεσε σε πολλά εξ’ αυτών προϊστάμενος και Διευθυντής. Από τον Αύγουστο του 2017 είναι διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου Φλώρινας.
Συνδικαλιστική δράση
Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Φλώρινας (2009-2012)
Αναπληρωτής αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε Δυτικής Μακεδονίας (2016 -2018) 
Αντιπρόσωπος στη Δ.Ο.Ε  (2008 μέχρι σήμερα)
Τακτικό μέλος στη νομαρχιακή επιτροπή Φλώρινας της ΑΔΕΔΥ (2014 -2018)
Αυτοδιοικητική Πορεία
Τοπικός σύμβουλος του Τ.Δ. Νεοχωρακίου 2006-2010


Ο Νικόλαος Τσότσκος γεννήθηκε στη Φλώρινα με καταγωγή από τη Μελίτη. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει τρία  παιδιά. Δουλεύει στο ορυχείο Αχλάδας ως χειριστής σταθερού και κινητού σπαστήρα. Έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό με τα κοινά. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει πρόεδρος στη κοινότητα Ludenscheid της Γερμανίας το διάστημα 1998 έως 2000. Στην πορεία διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2006 - 2009 και από το 2009 - 2010 Αντιδήμαρχος στο πρώην Δήμο Μελίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου