Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Με άρωμα νίκης τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΦΛΩΡΙΝΑ τόπος ζωής μας» του υποψήφιου Δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη


       Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΦΛΩΡΙΝΑ τόπος ζωής μας»  με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, στα οποία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι και φίλοι του συνδυασμού.
      Μετά τον αγιασμό ακολούθησε ομιλία του κ. Γιαννάκη ο οποίος
αναφέρθηκε   στα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τον συνδυασμό του «ΦΛΩΡΙΝΑ τόπος ζωής μας»  από τους άλλους συνδυασμούς αλλά και τις θέσεις, αρχές και αξίες τις οποίες θα υπηρετήσει, που δίνουν την βεβαιότητα για την επικείμενη εκλογική νίκη. 
               ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
      Συνδημότισσες, Συνδημότες ,
      Σας ευχαριστώ όλους που με τιμάτε για την παρουσία σας.
      Με τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και την ευλογία της εκκλησίας μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενός νικηφόρου αγώνα που θα φέρει τον συνδυασμό μας «ΦΛΩΡΙΝΑ τόπος ζωής μας»  στην πρώτη θέση.
      Δεν σας κρύβω την συγκίνησή μου από την υποδοχή σας και την αγάπη σας. Βλέπω πρόσωπα από κάθε άκρη του Δήμου, πρόσωπα που υπολογίζουν σε μένα, στο συνδυασμό μας, στο όραμά μας. Πρόσωπα με τα οποία πέρασα αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες προκειμένου να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο και αποτελεσματικό ψηφοδέλτιο αλλά και για να γνωρίσω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που σας απασχολούν. Ειλικρινά χαίρομαι που είστε εδώ για να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας.
     Η νίκη του συνδυασμού μας είναι κοντά. Το βλέπω στα μάτια σας. Το βλέπω στη ζεστασιά, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε από άκρη σε άκρη του δήμου. Το βλέπουν και οι αντίπαλοί μας οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρούν να εφαρμόσουν τακτικές ανταρτοπολέμου όχι για να πείσουν για το σχέδιο που έχουν, αλλά για να σας αποτρέψουν από το να μας ψηφίσετε.
      Φίλες και φίλοι,
      Απευθυνόμαστε στον κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό φορέα και ζητάμε την ολόπλευρη στήριξη του. Πιστεύουμε σ’ ένα αυθεντικό κίνημα τοπικής εξουσίας, που παλεύει καθημερινά:
για την αυτονομία σε πόρους και αρμοδιότητες,
για την ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη,
για ένα καλύτερο περιβάλλον,
για αειφόρες, και βιώσιμες επενδύσεις,
για την ιστορία και τον πολιτισμό μας,
για την αισθητική  της πόλης και των τοπικών μας κοινοτήτων,
για την ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων,
για την παιδεία και τον αθλητισμό.
για την διεύρυνση της ποιοτικής και ποσοτικής  Δημοκρατίας.
    Έχουμε την καθαρότητα και τη θέληση να σας κοιτάξουμε στα μάτια, να πούμε τα προβλήματα, και να ριχτούμε στη μάχη να τα νικήσουμε.
     Τα νέα παιδιά φεύγουν οι πόλεις και τα χωριά μας μαραζώνουν και εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε.
     Η κοινωνία μας είναι μπροστά από την πολιτική. Απαιτεί υπερβάσεις, απαιτεί σύνθεση και συνεννόηση, απαιτεί  συναίνεση και συνέργειες
   
Είναι ανάγκη να χτίσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές, τις όποιες διαφωνίες μας.
    Ο δήμος, για εμάς, δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί του. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται, όσοι τον επισκέπτονται.
   Βρισκόμαστε εδώ, με μια κοινή απόφαση - δέσμευση,  να αγωνιστούμε για τον δήμο μας και τους δημότες του,  την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. 
   Αποκλειστικός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας και η ανάπτυξη του τόπου μας μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια ανάπτυξη που θα βασιστεί στο τρίπτυχο αγροτική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, εμπορική ανάπτυξη.
    Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν πως «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» .
    Δυστυχώς η χώρα μας διέρχεται μια περίοδο κατά την οποία έχουν περισσότερη σημασία οι αριθμοί και τα νούμερα, ενώ οι άνθρωποι και η καθημερινότητα τους έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό δεν θα ισχύσει για εμάς.
     Το πρόγραμμα μας αντιμετωπίζει  με ευαισθησία και ανθρωπιά  την καθημερινότητα του δημότη, τα μικρά και καθημερινά που μας ταλαιπωρούν και κάνουν δύσκολη τη ζωή μας.
      Βάζουμε ψηλά τον πήχη γιατί ο συνδυασμός μας αποτελείται από άξιους και ικανούς ανθρώπους, με  καθαρό λόγο, αποφασισμένους να πάμε ψηλά, να πάμε μπροστά.
     Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν μάταια να σας παραπλανήσουν με τον άκρατο παλαιοκομματισμό, μέσα από την υποσχεσιολογία, τις απειλές και το μοίρασμα επιταγών χωρίς αντίκρισμα. Τάζουν τα πάντα στους πάντες, εκβιάζουν ασύστολα  φορώντας διάφορα προσωπεία, δέσμιοι των αγκυλώσεων του παρελθόντος. Θα τους συναντήσετε εκεί έξω να περιφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
      Στον αντίποδα αυτών βρίσκεται ο δικός μας συνδυασμός με καθαρό, απροσχημάτιστο και ευθύ λόγο τόσο σε θέσεις και αρχές, όσο  και σε πρόγραμμα και ιδέες.
     Κι εδώ τους προκαλούμε να συγκριθούμε.
     Για να υλοποιήσουμε όμως «τα θέλω μας» χρειάζεται αγώνας.
     Αγώνας για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
     Αγώνας για να αποτινάξουμε την μιζέρια.
     Αγώνας για να εκφράσουμε τους κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποκλεισμένους.
     Αγώνας για να συνθέσουμε ιδέες και ανησυχίες σε ένα κοινό όραμα και κοινές αξίες.
     Αγώνας για να γίνει ο Δήμος μας ένας ευρωπαϊκός Δήμος.
     Μαζί αλλάζουμε τον Δήμο μας, μαζί αλλάζουμε τη ζωή μας, χωρίς διακρίσεις, με μια διαφορετική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων, με ένα δήμο υπηρέτη του Δημότη.
     Σε κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχει ο επικεφαλής ο οποίος θα είναι και ο αυριανός δήμαρχος της πόλης και οπωσδήποτε οι περισσότεροι από εσάς κάνετε την επιλογή σας με γνώμονα το πρόσωπο αυτό και μόνο. Θέλω να σας πω όμως κάτι. Η διοίκηση ενός κλεισθενικού δήμου απαιτεί ένα αριθμό ατόμων – συνεργατών και γιατί όχι και εθελοντών οι οποίοι θα προστρέξουν σε βοήθεια του εκάστοτε Δημάρχου.
      Συνδημότισσες και Συνδημότες
      Οι εκλογές είναι το όπλο στα χέρια του λαού, είναι η νίκη της δημοκρατίας. Σας καλώ να συμμετάσχετε όλοι κρίνοντας και επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή ομάδα για να διοικήσει το δήμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
    Εμείς εκθέτουμε τα πρόσωπα στην κρίση σας και παρουσιάζουμε την πρότασή μας, χωρίς φανφάρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, σεμνά και ταπεινά όπως πρέπει. Εσείς δώστε μας τη δύναμη να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ένα καλύτερο δήμο για τη γενιά μας αλλά και για τη γενιά που έρχεται.
   Ένα καλύτερο Δήμο για τα παιδιά μας.
    Όπως δεν πειραματιζόμαστε όταν πρόκειται για ένα θέμα προσωπικό ή της οικογένειάς μας έτσι δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα στην τοπική μας κοινωνία.
    Ο Δήμος είναι το σπίτι μας και για το σπίτι μας όλοι θέλουμε το καλύτερο.
    Στις εκλογές του Μαΐου θέλουμε μια καθαρή νίκη και γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξή και την εμπιστοσύνη όλων σας. Πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί απλόχερα,  για έναν δήμο μακριά από συμφέροντα για έναν δήμο της προόδου και της προοπτικής, ισχυρό και ευημερούντα. Ένα δήμο αντάξιο των Δημοτών του.
    Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας κοιτώ στα μάτια καθαρός και κρυστάλλινος γιατί έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι σας λέω την Αλήθεια!!!     
    
  από το γραφείο τύπου
     του συνδυασμού
 «ΦΛΩΡΙΝΑ τόπος ζωής μας»


                                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου