Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Εργολαβική υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τον συνδυασμό του Ανατροπή - Δημιουργία. γράφει ο Βασίλης Άμπας


Τα προσωπεία έπεσαν… η υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών, με όλη τη ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ πολιτική, από τον συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Η ουσία των περιφερειακών εκλογών, είναι η προάσπιση των πολιτών και των συμφερόντων τους, καθώς και η αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας,αίροντας τα όποια εμπόδια.

Φτάνει πια με το παραμυθάκι τι σημαίνει το Μ στο FYROM. Καλύτερα να απαντήσετε εσείς τι σημαίνει το Υ. Μήπως φανερώνει τη ΣΛΑΒΙΚΗ καταγωγή;
Θλίψη προκαλεί η στάση του συνδυασμούΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με την εργολαβική υπεράσπιση, για λογαριασμό Τσίπρα–Ζαεφ, της συμφωνίας των Πρεσπών. Η απάντηση του στο άρθρο μου σχετικά με τα προβλήματα και το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η στάση των Σκοπιανών στο κρασί το ισχυρότερο πρωτογενές μεταποιητικό προϊόν της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αντί να έχει μια διάθεση προστασίας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περιορίζεται στην ανεύρεση θετικών στοιχείων από την συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν καταλαβαίνετε κύριοι του συνδυασμού ότι οι Σκοπιανοί συνεχίζουν σε κάθε ευκαιρία να προβάλουν και να υπερασπίζονται το αλυτρωτικό Μακεδονικό μοντέλο όπως έγινε στην έκθεση οίνου Prowein στην Γερμάνια, συνεχίζουν ακόμα και σε δημόσια έγραφα τους να αποκαλούνταιRepublic of Makedonia.
Aς πούμε όμως και κάποιεςαλήθειες γιατί η απάντηση σας στερείταιβασικής ενημέρωσης:
1.       Η κατοχύρωση του όρουΠροστατευόμενηΓεωγραφικήΈνδειξηΜακεδονίαέγινε το1989 με την έγκριση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ για ελληνικούςοίνους που προέρχονται από γεωγραφικόδιαμέρισμα της Μακεδονίας.Σας υπενθυμίζω ότι η περιγραφή του συγκεκριμένουοίνου είναι άμεσαεξαρτημένη με την ιστορία και την παράδοση της Μακεδονίας. Φυσικά αν σήμεραέχουμεδιασφαλίσει τον όροΜακεδονία στα κρασιάτο οφείλουμεστο ότιη Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. (Αλήθεια ποια η θέσηκάποιωνμελώντου συνδυασμού σας στην τότεένταξη της Ελλάδαςστην ΕΟΚ;)
2.       Είναι λάθος να αναφέρετε“ότι η παρούσαπεριφερειακήαρχήικανοποιώνταςαίτημαχρόνωντωνοινοπαραγωγώναύξησε κατά 2.500 στρέμματα τους αμπελώνεςΑμυνταίου”. Οι νέεςφυτεύσειςστο οροπέδιο του Αμυνταίουγίνονται τις τελευταίεςδεκαετίες με συγκεκριμένηδιαδικασία. Οι αμπελουργοίαιτούνται στο Υπ.Α.Α.Τ.άδειανέαςφύτευσης, μοροιοδοτούνταικαι εκδίδεταιδικαίωμαφύτευσηςαπό τοεθνικόαποθεματικό . Ο μεγάλοςόγκοςφυτεύσεωνοφείλονταιαποκλειστικά στην υψηλήβαθμολογία που λαμβάνουν οι αμπελουργοί μας και στις πολύ καλέςεπιδόσεις των οινοποιείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (και παράγουνμεγάλουςόγκουςοίνου Π.Γ.Ε.‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’)
Και τέλος, Κύριοι ψεύδεστε με τις αναφορές τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στην υπαλληλική μου ιδιότητα. ΠΟΤΕ δεν έχω παρευρεθεί σε τουριστική έκθεση της γείτονος, ούτε ως υπάλληλος εκτελώντας εντολή της υπηρεσία μου, αλλά ούτε και ως άτομο. Μάθετε να ξεχωρίζετε τι σημαίνει εμπορική ή τουριστική έκθεση, από την αντιμετώπιση θεμάτων που δε γνωρίζουν σύνορα όπως η Πολιτική Προστασία (για θέματα πλημυρών, σεισμών, κατολισθήσεων), Η προστασία περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών, Η προστασία των υδατικών πόρων.
Υ.Γ.1.Θυμούνται όλοι τη θλιβερήεικόνα της επίδοσης του ψηφίσματοςΠεριφερειακούΣυμβουλίουμε τρεμάμενοχέριαπό τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στον ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά, την ίδιαστιγμήπου χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν δεχόμενοι δακρυγόνα στην Βίγλα/Πισοδέρι.
Υ.Γ.2.Όσοναφορά την επισήμανσησας για την αναφορά ότι οι Σκοπιανοίζήτησαν“σχεδόν συγγνώμη”(αναφορά σε ακούσιο τεχνικό λάθος) από τις ελληνικέςαρχές,μιλώ για το αυτονόητο. Συγγνώμη δεν θα ζητούσαν ποτέ από τις κυβερνήσεις, που αρνήθηκαν στις ανιστόρητες απαιτήσεις τους, από κυβερνήσεις που δε θα τους είχαν δώσει προηγουμένως όνομα, γλώσσα και έθνος ... δώσαμε τα πάντα για μια ανειλικρινή συγγνώμη .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου