Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΩΤΗΣ ΝΟΝΑΣ


 Επικεφαλής της κίνησης ενεργών πολιτών του Δήμου Φλώρινας  ο Φώτης Νόνας  υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Πρεσπών παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του στη συνέντευξη του 13.4. 19 στο Λαιμό Πρεσπών.

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού του είναι οι καινοτόμες δράσεις, η τοπική οικονομία, η καθημερινότητα, οι νέοι και οι ευάλωτες ομάδες, η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.
Τα έργα της στάγδην άρδευσης και του δρόμου Πρέσπα-Βίγλα_ Φλώρινα τα χαρακτήρισε ως τα σπουδαιότερα. Για τον δρόμο πρότεινε να κατασκευαστεί τμηματικά με την κατασκευή δύο σηράγγων μία στη θέση «περβάλι» και μία στη θέση «Βίγλα».
Για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού είπε ότι μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία και θέλει φιλικές σχέσεις με τους όμορους Δήμους των δύο γειτονικών χωρών της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.
Οι ελληνοποιήσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Νόνα και θα συνεργαστεί με την κεντρική εξουσία προκειμένου να λυθεί.
Για την αξιοποίηση του ηλιόψαρου στους στόχους του είναι να κατασκευαστεί μεταποιητική μονάδα για των παραγωγή ζωοτροφών.
Η ΟΜΙΛΙΑ

 Ο Δήμος Πρεσπών κάνει νέο δυναμικό ξεκίνημα! Είναι πολλά τα προβλήματα ππουο αθροίστηκαν και για τη λύση τους απαιτούνται συλλογικές προσεγγίσεις και ευρύτερες συναινέσεις, γι’ αυτό οι ενεργοί πολίτες δηλώνουν παρόντες ανοιχτοί στο διάλογο, με διάθεση να φέρουμε μια ριζική ανατροπή αυτής της παλιάς και κατεστημένης νοοτροπίας της αδράνειας και της μετριότητας.

οι προτάσεις μας:
-Άμεση παρέμβαση σε θέματα καθημερινότητας. Συντήρηση-αποκατάσταση προβλημάτων στα δίκτυα υποδομής και εκτέλεση νέων έργων στις κοινότητες όπου απαιτείται (βιολογικοί σταθμοί καθαρισμού, καλλιέργεια πηγών, αυτόματα συστήματα χλωρίωσης κλπ).
-Ανάληψη δυναμικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του κέντρου υγείας, του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
-Προμήθεια διαδραστικών πινάκων και όποιων άλλων εποπτικών μέσων διδασκαλίας απαιτούνται στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου.
-Ψηφιακό οργανόγραμμα και δυναμική διεκδίκηση για την πλήρη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών.
-Επιμερισμός αρμοδιοτήτων ανά τομέα σε όλα τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης του Δήμου και στις ομάδες που θα συγκροτηθούν με σκοπό την συμβουλευτική εισήγηση στη Δημοτική Αρχή.
-Λειτουργία ειδικής υπηρεσίας για την ενημέρωση και ένταξη των νέων του Δήμου στα τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.
-Διεκδίκηση ώστε να συμπεριληφθεί ο Δήμος Πρεσπών στους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Οργανωμένη διαφημιστική καμπάνια για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.
-Δημιουργία διαδικτυακής ιστοσελίδας με τα επαγγελματικά προφίλ των παραγωγών του Δήμου για τη e-shop πώληση των προϊόντων τους.
-Επίσπευση διαδικασιών για την υλοποίηση της «στάγδην άρδευσης» και ασφαλτόστρωση των κεντρικών αγροτικών δρόμων.
-Διευκόλυνση πρόσβασης προς τις κτηνοτροφικές μονάδες και σύνδεση με τα δίκτυα υποδομής όπου μας ζητηθεί.
-Εμπλουτισμός των λιμνών με γόνο κυπρίνου, επιδοτούμενη αλιεία ηλιόψαρου και εκπόνηση ειδικής μελέτης με σκοπό την εκμετάλλευση των αλιευμάτων ανύπαρκτου εμπορικού ενδιαφέροντος.
-Διεκδίκηση αξιοπρεπών αποζημιώσεων σε περιπτώσεις που οι παραγωγοί υφίστανται ζημιές  τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο.
-Διάνοιξη δασικών δρόμων- περιπατητικών διαδρομών και μονοπατιών.
-Οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου για την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων, (παραδοσιακά πανηγύρια, εθιμικές γιορτές και τουριστικές εκδρομές) με τη φροντίδα της αρμόδιας ομάδας του Δήμου.
-Διαδικτυακή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής από Έλληνες και ξένους φοιτητές σε βιωματική κατασκήνωση που θα οργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου.
-Τμηματική κατασκευή του οδικού δικτύου και αισθητική αναβάθμιση του ενδοδημοτικού δικτύου με ήπιες παρεμβάσεις και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος των δύο πλευρών του με πρόβλεψη στάγδην άρδευση.
-Μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός δημιουργίας κινήτρων επισκεψιμότητας (πχ ενυδρείο με τα ενδημικά είδη ψαριών των λιμνών μας-Μουσείο εμφυλίου πολέμου-Πάρκο φυσικής ιστορίας).
-Συνέχιση της διασυνοριακής συνεργασίας με τους όμορους Δήμους των γειτονικών χωρών.
-Υλοποίηση διαφόρων κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων μέσω προγραμμάτων εθελοντισμού.
-Η περιοχή των Πρεσπών έχει μια ιδιαίτερη αισθητική, η οποία θα αξιοποιηθεί.
Υπάρχει θέμα στη διάθεση των προϊόντων τα οποία πωλούνται κοντά στο κόστος παραγωγής. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διάθεση των φασολιών είναι οι ελληνοποιήσεις. 
Ο κ. Νόνας θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του το Σάββατο 20Απριλίου 2019 στις 9 το βράδυ στο λαιμό στο ξενοδοχείο Mimallones.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου