Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

MHNYMA ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


 Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου. Η  8η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 ως ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη.  Είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στο βωμό των ίσων δικαιωμάτων και τιμής για τη σημερινή γυναίκα, μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, τη γυναίκα της προσφοράς.

Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Είναι αυτή που γεννά τη ζωή, που υπομένει, που αντέχει στα δύσκολα. Διαχρονικά η γυναίκα, σε κάθε καμπή της ιστορίας, είναι πάντα παρούσα και τις περισσότερες φορές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Ο εορτασμός  της ημέρας της γυναίκας παραμένει πάντα επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη  τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο. Για αυτό θα πρέπει ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη να είναι διαρκής μέχρις ότου εξαλειφθούν όλες οι ανισότητες. Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη καθημερινή στάση ζωής.
 Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά με υγεία,  δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.


ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου