Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΙΜΙΚΑΣ ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ


Συντρόφισσες και σύντροφοι.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.
     Το κράτος και οι τοπικοί θεσμοί του (η Τοπική και η Περιφερειακή Διοίκηση εν προκειμένω) δεν είναι ουδέτερο πεδίο, που μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ ή κατά του λαού, ανάλογα με τους συσχετισμούς και με το ποιος είναι στο
τιμόνι της διοίκησης. Είναι αστικοί θεσμοί. Με όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια («Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και τώρα «Κλεισθένης») η τοπική διοίκηση προσαρμόστηκε στις ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία. Αποτελεί ιμάντα προώθησης και υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, ενώ δεν ήσαν λίγες οι φορές που λειτούργησε πιλοτικά για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. – Αναδιαρθρώσεις που τις είχε ανάγκη το κεφάλαιο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του (π.χ. εργασιακές σχέσεις, τοπική φορολογία, κλπ).
     Αυτή η διαδικασία εντάθηκε ακόμη περισσότερο στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
     Εκτός όλων των άλλων, η Τοπική Διοίκηση επέδειξε μεγάλη ευελιξία στη διαχείριση και καθήλωση της λαϊκής οργής.
     Οι εκπρόσωποι των άλλων πολιτικών δυνάμεων σε Δήμους και Περιφέρειες, – και ανεξάρτητα από την άμεση κομματική τους τοποθέτηση ή τη διαφοροποίησή τους, το μανδύα του δήθεν «ανεξάρτητου, κλπ., – ταυτίστηκαν στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, πρωτοστάτησαν στην υλοποίησή της.
     Σήμερα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, το πολιτικό προσωπικό που τους στελεχώνει, συμμετέχουν ενεργά, όχι μόνο στην υλοποίηση, αλλά και στο σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
     Τα αστικά κόμματα διαχωρίζουν τα λαϊκά προβλήματα σε «τοπικά» και «γενικά» και φέρνουν την αντιπαράθεση στα πρόσωπα, που συνοδεύεται ακόμα πιο έντονα με το αφήγημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την υπεράσπιση της ΕΕ ως μονόδρομου, το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας, ανάγοντας τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης σε «εθνικό στόχο».
2
     Το ΚΚΕ δικαιώθηκε με τη θέση του, που εδώ και χρόνια προβάλλει, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών προβλημάτων είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Ότι είναι αδύνατον να υπάρχει τοπική ευημερία, φιλολαϊκές τοπικές νησίδες, αντιμετώπιση τοπικών και περιφερειακών ανισοτήτων, όσο υπάρχει  βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική. Υπάρχει πλούσια πλέον εμπειρία: Π.χ. το γυμνό από προσωπικό και υποδομές νοσοκομείο (ή Κέντρο Υγείας) είναι απόρροια των διαχρονικών περικοπών της χρηματοδότησης από το κράτος. Το ίδιο και η γύμνια των υποδομών σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, η έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία, κλπ. Η ανταποδοτικότητα, ως μόνιμος τρόπος χρηματοδότησης των υπηρεσιώνστους Δήμους, - όπως είναι η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός, κλπ., - είναι ένα ταξικό χαράτσι, που όλο και διευρύνεται, έτσι που το νοικοκυριό του εργάτη, του συνταξιούχου, του άνεργου, του φτωχού αγρότη, του μικροεπαγγελματία, άσχετα αν έχει ή νοικιάζει σπίτι, να πληρώνει το ίδιο με τη μεζονέτα του πλουτοκράτη, το μικρομάγαζο με την τράπεζα, το πολυκατάστημα και του μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κλπ.
     [Ο Δήμος Φλώρινας φυσικά, όχι μόνο δεν αποτέλεσε εξαίρεση στην προώθηση παρόμοιων πολιτικών και δεν αντιστάθηκε σ’ αυτές (όπως έκαναν, για παράδειγμα, οι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης), αλλά πρωτοστάτησε στην υλοποίησή τους.
Στις ανάγκες και στα δικαιώματα των δημοτών για Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα - καμία διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζομένων, η δημοτική αρχή συνειδητά απαξιώνει τις υπηρεσίες του δήμου μη αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (όπως έγινε με την περίπτωση της αποκομιδής απορριμμάτων) ή για μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη (π.χ. καθαρίστριες σχολείων). Προσλαμβάνει με δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να το έχει σε εργασιακή ομηρία, προωθεί τα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας. Δημοτική αρχή και εργολάβοι έχουν στήσει ρουσφετολογικό μηχανισμό που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.
Στο αίτημα για  μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση για ανέργους, χαμηλόμισθους, πολύτεκνους χαμηλοσυνταξιούχους,  η δημοτική αρχή κινείται στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβολής τοπικών φόρων στους δημότες. Διατήρησε τα δημοτικά τέλη σε σταθερά υψηλό επίπεδο. Στην ίδια τη λογική της φορολόγησης είναι ακόμα και τα κοιμητήρια, καθώς, με το νέο κανονισμό που ψήφισε, έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τέλη. 

3
Στις διεκδικήσεις για δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, δημιουργία δημόσιων δομών για την τρίτη ηλικία, τα ΑΜΕΑ, για το πρόβλημα των ναρκωτικών, για έμπρακτη πολιτική ανάπτυξης του πολιτισμού - αθλητισμού, για ασφαλή και λειτουργικά δημόσια σχολεία με ευθύνη του κράτους και όχι στην αναζήτηση πόρων από χορηγούς ή στην είσοδο εταιριών και ΜΚΟ στα σχολεία,  η δημοτική αρχή επέβαλε για πρώτη φορά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ενώ κάθε φορά που υπάρχουν πολλά παιδιά δεν γίνονται δεκτά. Ενισχύει την εμπορευματοποίηση σε όλους τους ευαίσθητους τομείς. Αποδέχεται το περιεχόμενο του νέου σχολείου της αγοράς, τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ακόμα και για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες.
Αποδέχεται τη λειτουργία της ΔΕΥΑΦ ως επιχείρηση και όχι ως δημόσια υπηρεσία, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό (πανάκριβη τιμή του νερού, πληρωμή από τους δημότες της εγκατάστασης των υδρόμετρων κλπ).
Αντί η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με δημόσιους πόρους και να μην αντιμετωπίζεται σαν νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου, ο Δήμος και η Περιφέρεια παραδίνει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες, με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), ενώ στην ίδια κατεύθυνση διαχειρίζεται και το ζήτημα του αποχιονισμού, με αποτέλεσμα ναδημιουργούνται τεράστια προβλήματα.
Ακόμα και στα έργα δεν εξαντλεί τις δυνατότητες να υλοποιηθούν με ίδια μέσα του δήμου, αλλά τα αναθέτει σε εργολάβους.
Αντίστοιχα και στη διαχείριση των δημοτικών δασών, αντί να εξασφαλίσει την υλοτομία από τους τοπικούς δασεργατικούς συνεταιρισμούς και τη διάθεση φθηνών καυσόξυλων στους δημότες, κάνει ότι μπορεί για να ανατεθεί σε εργολάβους ή γίνεται αντικείμενο ρουσφετολογίας και πολιτικής εκμετάλλευσης.
Υποκριτική είναι και η εναντίωση του δήμου στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, γιατί δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά, που μετατρέπει την ενέργεια από κοινωνικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αυτό έχει συνέπειες και στο ζήτημα της τηλεθέρμανσης, καθώς, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της μονάδας της Μελίτης, δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση για την τιμή, τις επιπλέον χρεώσεις, έξοδα εγκατάστασης κλπ. και το μόνο που είναι εξασφαλισμένο είναι η κερδοφορία του όποιου κερδοσκόπου «επενδυτή». 
Ο Δήμος Φλώρινας, αντί να διεκδικεί να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κεντρική εξουσία για όλες τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, αποδέχτηκε τη μη είσπραξη των παρακρατηθέντων και λειτουργεί με μείωση του προϋπολογισμού του. Όπως και οι περισσότεροι δήμοι, λειτουργεί με όρους επιχείρησης και ανταποδοτικότητας: «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑ, ΠΛΗΡΩΣΕ»! Αντί να διεκδικεί
4
πόρους για έργα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, θεοποιεί το ΕΣΠΑ, τις ΣΔΙΤ, τις ΜΚΟ, που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.
     Αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις κραυγές της ενάντια στη δημοτική αρχή, συμφωνεί με την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής].
     Αντικειμενικά και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, - όπως και στην πολιτική ζωή συνολικά, - συγκρούονται δύο γραμμές: αυτή του ΚΚΕ και εκείνη των άλλων αστικών κομμάτων. Το ζήτημα είναι αυτές οι διακριτές διαχωριστικές γραμμές να γίνουν περισσότερο ορατές από πιο πλατιές λαϊκές δυνάμεις.
     Οι Συνδυασμοί, τα πρόσωπα, οι επικεφαλείς τους, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα και ευθύνη, παίζουν το ρόλο τους. Ωστόσο, το κύριο κριτήριο της ψήφου δεν μπορεί να είναι μόνο ή κυρίως τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποια πολιτική στηρίζουν με τη δράση τους. Σημασία έχει η στάση τους απέναντι στα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες που τα γεννούν και τη διέξοδο από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που χρόνια τώρα βιώνει ο λαός. Η στάση τους στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης, – ανάπτυξη για ποιόν; – που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή (και όχι την κάλπικη) και με ποιον τελικά τάσσονται.
     Με κεντρικό σύνθημα «Για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση σε κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμους, Ευρωπαϊκή Ένωση, - με ισχυρό ΚΚΕ παντού», το ΚΚΕ δίνει τη μάχη ενιαία και προσπαθεί να δημιουργήσει ενιαίο κριτήριο ψήφου, αυτό της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ.
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ
ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

** Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, των πολυτέκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμεΕΑ.

** Προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια, για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Μέτρα αντιμετώπισης υποσιτισμού.

     ** Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια.


5
     ** Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργησηκάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύγχρονες μονάδες Υγείας επαρκώς στελεχωμένες και εξοπλισμένες σε όλα τα επίπεδα. 

     ** Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που, ενταγμένες σ’ έναν ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας στηριγμένο στις εγχώριες πηγές, θα παρέχει φτηνό ρεύμα ως βασικό κοινωνικό αγαθό και θα αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας.  


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ:

     * Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, ή θρησκεύματος, με πτυχία που να
εξασφαλίζουν δουλειά, δικαιώματα στη ζωή και σύγχρονα, ασφαλή - λειτουργικά σχολεία. Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, του θεσμού του αναπληρωτή και της ωρομισθίας. Εφαρμογή του θεσμού του σχολίατρου, εμβολιασμό όλων των παιδιών, εξασφάλιση μικρού γεύματος σε κάθε μαθητή. Αναβάθμιση της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας με πιστοποίηση σπουδών, καθώς και της ειδικής αγωγής (τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία, κλπ.), με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό.

     * Στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Δημιουργία θυλάκων και δομών που αναδεικνύουν και ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των κλίσεων των νέων ανθρώπων, την ερασιτεχνική δημιουργία, με αποκλειστική ευθύνη χρηματοδότησης από το κράτος και χωρίς την επιβολή δημοτικού ανταποδοτικού τέλους.

     * Στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (μαθητικό, εργασιακό κλπ.), με έργα στις γειτονιές, γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την συντήρηση και λειτουργία όλων των αθλητικών δομών.

* Προβάλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, με προσλήψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης. Διεκδικεί την ουσιαστική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων με πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς διακρίσεις.

6
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:

(***)à>>>Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. 

(***)à>>>Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτιρίων, με ελέγχους και έργα αντισεισμικής θωράκισης.  


(***)à>>>Μέτρα δασοπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα.

(***)à>>>Έργα προστασίας των υδάτινων πόρων,  επιφανειακών και υπόγειων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός στην υλοποίηση μέτρων και έλεγχος στη διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.

     (***)à>>>Βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Φλώρινας και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου με αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής.
Με επέκταση ή/και δημιουργία χώρων πράσινου και αναψυχής (πάρκα, πλατείες, κ.ά.).
Κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης από το Δήμο, με φτηνή τιμολόγηση, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην κατανάλωση.
Βελτίωση των αγροτικών δρόμων, έργα εγγειοβελτιωτικά που ενισχύουν τον μικρομεσαίο αγρότη.
Ειδικά μέτρα διευκόλυνσης για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους δημόσιους και δημοτικούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικούς σηματοδότες για τυφλούς, κ.α.
(***)à>>>Ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, αναψυχή, πολιτισμό, διακοπές, ασφαλή, τακτική και φθηνή συγκοινωνία για όλες τις Τοπικές Κοινότητες, συνοικίες και χωριά του δήμου.
     Οι άλλες παρατάξεις ζητούν την ψήφο σου και από την επόμενη μέρα:
-- Θα φορτώσουν στους δημότες νέα βάρη, με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο σπίτι», κλπ).
7
-- Θα αναγκάσουν τους γονείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, να έχουν θέρμανση, να μη στάζει η οροφή του σχολείου, κλπ.

     Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη δύναμη που, ως λαϊκή αντιπολίτευση, δεν συμβιβάστηκε και αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές και αγωνίστηκε για την ανατροπή τους.

Φίλοι και φίλες.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων, των συνταξιούχων.
Σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια σηκώνουν τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο.
     Σε όλους όσους βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στις εκδηλώσεις.
     Σε όσους δεν ανέχονται άλλο, στο όνομα μιας δήθεν «αριστεράς», να λερώνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές. Σε όλους όσους ανέχονται την υποταγή στους δολοφόνους των ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, σε όλους εσάς που έχετε ανάγκη να εκφράσετε το πιο δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
     Σε εσάς που έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, αλλά θεωρείτε ακόμη ότι η μόνη επιλογή που έχει ο λαός είναι να στηρίζει με βαριά καρδιά τη λιγότερη κακή κυβέρνηση, το «μικρότερο κακό».
Σας καλούμε να πάρετε τώρα τη μεγάλη απόφαση.
     Ελάτε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να αφήσουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, το δήθεν «μικρότερο κακό», που κάθε φορά οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό. Να βαδίσουμε μαζί σε έναν διαφορετικό δρόμο: Τον δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ,ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ
ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου