Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Τους ενιά υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους για την ΠΕ Φλώρινας του συνδυασμού του «ΑΝΑΤΡΟΠΗ Δημιουργία»  του παρουσίασε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, την  Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στη Φλώρινα.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο κ. Καρυπίδης παρουσίασε τους
Αντωνιάδου Ελένη νηπιαγωγό, Γέρου Κων/νο δάσκαλο, Θεοδωρίδη Αβραάμ δημοτικό υπάλληλο, κοινωνιολόγο, Κάγκα Μιχάλη οικονομολόγο, λογιστή, φοροτεχνικό, Κωτακίδη Γιώργο γιατρό του νοσοκομείου Φλώρινας, Λιάση Γιάννη Φαρμακοποιό, Νεοκαζιώτη Μαρία δημόσιο υπάλληλο, Παπαδόπουλο Θεόδωρο οικονομολόγο, υπάλληλο ΑΑΔΕ, Σπύρτου Μαρία αν. καθηγήτρια παιδαγωγικού τμήματος πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας. 
Ο κ. Καρυπίδης ανέφερε ότι στην ΠΕ Φλώρινας δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται έργα ύψους 374 εκατ. ευρώ για το 2014-2019.
Επεσήμανε ότι θέλει μια περιφέρεια της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών. Περισσότερη δημοκρατία παντού και όχι φοβικά σύνδρομα.
-για τα έργα της ΠΕ Φλώρινας είναι προϋπολογισμού 374 εκατομμυρίων για τα έτη 2014-2019 τα οποία άλλα υλοποιούνται και άλλα δρομολογήθηκαν και έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις. 
 Για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία τόνισε ότι  μέχρι σήμερα δεν πουλήθηκε ούτε μία μονάδα επισημαίνοντας «ότι θα παραιτηθούμε αν πουληθεί έστω και μία». Το 17  της ΔΕΗ είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.

-Το αρδευτικό της Πρέσπας  είπε ότι είναι χρηματοδοτημένο με 21 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στο υπουργείο. Χρηματοδοτείται από το κεντρικό πρόγραμμα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης .
-Είναι υπέρ της απλής αναλογικής και του διαλόγου.
 -Για το φυσικό αέριο δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Ο ίδιος άλλαξε τη σύμβαση και η τιμή του αερίου θα είναι παντού η ίδια. Η αναλογία κόστους είναι 1 φυσικό αέριο 10 τηλεθέρμανση.
Τόνισε πως υπάρχει ενεργειακή φτώχεια σε μια ενεργειακή περιοχή όπως είναι η Φλώρινα, κι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΠΕ Φλώρινας είναι ότι δεν έχει πρόσβαση στην Εγνατία οδό.
-για τον κάθετο άξονα είπε ότι δεσμεύτηκαν 50 εκατ. για το τμήμα Πτολεμαΐδα - Ξ. Νερό. Το υπόλοιπο 70 εκατ. θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο υποδομών.   
-Το σύνολο των υποψηφίων εφόσον ψηφιστεί ο νόμος για την ΠΕ Φλώρινας θα είναι 11 με 40% γυναίκες.
Η τηλεθέρμανση Μελίτης έχει εξασφαλισμένα 19 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί.
Για την Πρέσπα εκτός από το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού στο Λαιμό, από τον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη θα περάσουν 200000 τουρίστες λιμναίου τουρισμού, μίλησε και για το οδικό δίκτυο. «Έχει γένει μια μεγάλη συζήτηση για το δρόμο Φλώρινα -Πρέσπες.
Η περιοχή αυτή είναι ευαίσθητη, είναι φυσικού κάλους. Θέλετε να φάμε το βουνό που δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν περιβαλλοντικές δεσμεύσεις ή να κάνουμε σημειακές παρεμβάσεις με ασφάλεια στην
προσβασιμότητα και να υφίσταται αυτό το φυσικό τοπίο.
Ο επισκέπτης που έρχεται εδώ δεν θέλει να περπατάει στην Εγνατία οδό για να πάει στις Πρέσπες. Θέλει να δει και το φυσικό τοπίο και το φυσικό κάλος.
Και ερωτώ ποια είναι η προτεραιότητα Φλώρινα - Πρέσπες ή Φλώρινα Εγνατία οδός;  Και όχι Φλώρινα Εγνατία οδός όπως την είχαν χαράξει οι προηγούμενοι και την είχαν στα χαρτιά με κόστος 400 εκατ. και να περνάει  από τα Βαλτόνερα που βουλιάζουν κάθε χρόνο 1 και 2 πόντους.
Το τμήμα Κρυσταλλοπηγή-Πρέσπες είναι ώριμο και χρηματοδοτημένο με 14 εκατ. ευρώ και μελετάται το τούνελ στο Περβάλι.
Να επισημάνουμε πως το τμήμα Φλώρινα-Βίγλα – Πρέσπες δεν είναι ούτε στα υπό μελέτη έργα.
Για τα υπόλοιπα έργα θα επανέλθουμε σύντομα.

Μπάμπης Θ. ΤριανταφυλλίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου