Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019

Μήνυμα του Βουλευτή Κωνσταντίνου Σέλτσα για την ημέρα της γυναίκας


Εργαζόμενη, μάνα, άνεργη, επιστήμονας, αγωνίστρια, συνταξιούχος, η γυναίκα, καθημερινά δίνει μάχες για να ορίσει την προσωπικότητά της μέσα σε έναν πατριαρχικά δομημένο κόσμο. Το λιγότερο που της οφείλουμε, είναι να
αναγνωρίσουμε ότι η ημέρα της γυναίκας δεν είναι μόνο η 8η Μαρτίου αλλά 365 φορές τον χρόνο.
Πέρα όμως από τις τυπικές και επιβεβλημένες επισημάνσεις για την σπουδαία αυτή μέρα, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι καθημερινές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των γυναικών στη χώρα μας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Κυβέρνησή μας εφάρμοσε συγκεκριμένες πολιτικές με στόχο την εμπέδωση της ισότητας των φύλων και την ισότιμη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Μερικές από τις πιο σημαντικές είναι οι εξής:
·        Θεσμοθετήσαμε το πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων Συμβουλευτικής Γυναικών.
·        Κυρώσαμε τη «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης). 
·        Αυξήσαμε την ποσόστωση φύλου κατά 40% τουλάχιστον στα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
·        Νομοθετήσαμε την ισόρροπη συμμετοχή φύλου στα Δ.Σ. των Αγροτικών Συνεταιρισμών και εκπονήσαμε σημαντικές μελέτες για την θέση των Ελληνίδων αγροτισσών.
·        Ενισχύσαμε την συστράτευση κεντρικής εξουσίας-Τοπικής Αυτοδιοίκησης- Δομών της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ απέναντι στη βία και τις διακρίσεις λόγω φύλου που στερούν από την κοινωνία ευκαιρίες για ανάπτυξη και κοινωνική ειρήνη.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην ουσιαστική ισότητα των φύλων στην πράξη. Με αυτές τις πολιτικές τιμούμε τις γυναίκες στην χώρα μας. Δίνουμε υπόσταση στην ισότητα των φύλων. Ενδυναμώνουμε την γυναικεία παρουσία στην κοινωνία και τις ζωές μας.
Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου