Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Θέμης Μουμουλίδης: “Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία, θα αποκτήσει το δικό της FILMOFFICE”


 Η Δυτική Μακεδονία σύντομα θα αποκτήσει το δικό της Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών  (FILMOFFICE).
Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσου,στους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την  δημιουργία και των 13 Περιφερειακών FILMOFFICES.
Για την υλοποίηση των σκοπών  του FilmOfficeαπαιτείται:

·          Δημιουργία βάσης  δεδομένων που θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για την περιοχή ( πλήρης καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, μνημεία, φυσικά τοπία,  διαδρομές, οικοσυστήματα, βιομηχανικά κτήρια,  κλπ)
·          Η ανάπτυξη δικτύου  πληροφόρησης των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής , μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για τις δυνατότητες δυναμικής ανάπτυξης της περιοχήςμε την φιλοξενία οπτικοακουστικών παραγωγών.
·          Η ανάληψη του συντονισμού, για την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των Οπτικοακουστικών Παραγωγών που θα  επιλέγουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Το Γραφείο θασυμβάλλει στην διευκόλυνσηεπίλυσης των πάσης φύσεως ζητημάτων που προκύπτουν κατά την οργάνωση και υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής:πχ. τις αδειοδοτήσεις από δημόσιες , αρχαιολογικές ή άλλες υπηρεσίες , την βοήθεια στην εξεύρεση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, από την  περιοχή , την παροχή κάθε είδους χρήσιμης πληροφορίας σχετικά με την μετακίνηση και εγκατάσταση των συντελεστών των παραγωγών κλπ.
Με την δημιουργία του FILMOFFICE , ολκληρώνεταιτο πρώτο απαραίτητο βήμα ώστε η περιοχή να γίνει ανταγωνιστική στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών και παράλληλα να δημιουργήσει την απαιτούμενη εξωστρέφεια.
Σε συνδυασμό μάλιστα, με την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο που σχεδιάζονται στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ  Πτολεμαϊδας , η περιοχή θα αποτελέσεικορυφαίο πόλο έλξης νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθεί σημαντικόςαριθμός νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων , αλλάζοντας το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής.
Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή στο συνολικό εγχείρημα , η ολοκλήρωση των νομοθετικών εργασιών για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι, τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διοργάνωση της συνάντησης όλων των ευρωπαϊκών FILMCOMMISSION( FORUMτων EuropeanFilmCommissionNetwork),  να είναι παρόντα και τα 13 Περιφερειακά FilmOffices, κάτω από την  ομπρέλα του FilmCommission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΕΚΟΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη | Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου