Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Υπό διάλυση ο συνδυασμός του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου «…διεμερίσαντο τα ιμάτια αυτού, βάλλοντες κλήρον… (Ματθαίος 27-35)»


Πολιτική στέγη ψάχνουν να βρουν εναγωνίως ένας μεγάλος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων αλλά και υποψηφίων του συνδυασμού του  Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου. Κάποιοι έχουν κλείσει στους  συνδυασμούς, Γιαννάκη, Κωνσταντινίδη και Μπίρου, κάποιοι άλλοι βρίσκονται καθ’ οδόν με τις αστυνομικές ταυτότητες στο χέρι και κάποιοι προσπαθούν να στήσουν συνδυασμό.
Ορισμένοι  θα μεταπηδήσουν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλλά κι εκεί τα πράγματα είναι σκούρα, γιατί οι επικεφαλής δεν πρόκειται να πάρουν ό,τι νάναι. Θα κάνουν επιλογή. Θα χωρίσουν την ήρα από το στάρι.
Κανένας βέβαια Αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει τους τωρινούς δημοτικούς συμβούλους. Αυτοί που κινούνται με αυτόν τον σκοπό στην καλύτερη περίπτωση θα έχουν δύο που τους ακολουθούν. Σε δυσκολότερη θέση βρίσκονται αυτοί που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος  και η δίκη πρόκειται τέλος   Μαρτίου  2019.  
Αν πούμε ότι σήμερα ο συνδυασμός «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου, βρίσκεται υπό διάλυση δεν θα είναι καθόλου υπερβολή.
Κι αυτό για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο κ. Βοσκόπουλος λέγεται ότι   διεμήνυσε στη δημοτική του παράταξη ότι θέλει να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή είναι αδύνατο να προτείνει κάποιον για διάδοχο του, να του δώσει το «δαχτυλίδι» της ηγεσίας του συνδυασμού, γιατί όλοι οι υπόλοιποι θα στραφούν εναντίον του. Κι αυτό καλλιέργησε έντονα τη διαδοχολογία. Γι’ αυτό κι ο μεγάλος σπαραγμός μεταξύ τους.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η πολύχρονη παρουσία του κ. Βοσκόπουλου στα τοπικά πολιτικά πράγματα κούρασε  τους δημότες και είναι φυσιολογική η πολιτική του φθορά.
Οι δημότες αναζητούν νέα σχήματα με φρέσκα πρόσωπα και ιδέες που θα μας βγάλουν τον Δήμο από την απομόνωση και τη στασιμότητα. Που θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας.
Ο   τρίτος  λόγος είναι ότι ο κ. Βοσκόπουλος είχε μια αποτυχημένη δεύτερη θητεία  και για πολλούς και για τον τόπο μας ήταν καταστροφική.   Κανένα σημαντικό έργο δεν έγινε και ο τόπος με τους πολίτες του αφέθηκαν στο έλεος του Θεού.
Δεν  εκτελέστηκε ούτε το 20% των έργων του προγράμματος του.
Κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος της μετακίνησης του στο εθνικό ψηφοδέλτιο, γνωρίζοντας ότι οι δημοτικές εκλογές είναι χαμένες από χέρι για τον ίδιο και τον συνδυασμό του. Δεν τα κατάφερε στο Δήμο θα τα καταφέρει στην περιφερειακή ενότητα με πολύ περισσότερα και πολυπλοκότερα προβλήματα;
Δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό στο Δήμο Φλώρινας  έχουν βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο και δεν κινείται τίποτα.
Περάσανε κάτω από τον πήχη γκρεμίζοντας προσδοκίες και απογοητεύοντας τους πολίτες. Έτσι χάσανε το ηθικό πλεονέκτημα που τους είχαν δώσει οι δημότες στην πρώτη θητεία.
Ο Δήμος Φλώρινας στο τέλμα που βρίσκεται χρειάζεται σοβαρές προτάσεις και προφανώς λύσεις.
Γι’ αυτό πρέπει να κοπεί άμεσα ο γόρδιος δεσμός των προβλημάτων που δημιούργησε η αποτυχημένη θητεία της τωρινής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αλλιώς η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Θέρμανση, αποχιονισμός, ανεργία, αναπτυξιακή στασιμότητα,  σκουπίδια, καθημερινότητα του πολίτη, αδέσποτα, είναι τα μεγάλα προβλήματα, που κληρονομεί η παρούσα Δημοτική Αρχή σ’ αυτήν που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2019.
Σε λίγους μήνες λοιπόν, μπαίνουμε στην τελική ευθεία με τους διεκδικητές να δίνουν την μάχη τους.
Αυτές τις μέρες ζήσαμε έναν  εφιάλτη με το χιόνι, το οποίο έγινε το μεγάλο μας μόνιμο πρόβλημα. Αυτή η ευλογία που άλλοι Δήμοι την αξιοποίησαν στο έπακρο και ζούνε  οι πολίτες απ’ αυτό με σειρά επιχειρήσεων, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, δίνοντας δουλειά στους δημότες, σε μας είναι κατάρα, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι κλεισμένο για μέρες στα σπίτια του, αφού ο Δήμος καθάρισε μόνον τους κεντρικούς δρόμους.   
   Φέτος φαίνεται ότι δεν είχαμε χρυσές λεπίδες όπως πέρυσι και η μεταφορά  του χιονιού έγινε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.
Ακούσαμε τον κ. Δήμαρχο να μας προτρέπει με κυνικότητα να βγούμε από τους δρόμους κατοικίας μας στους κεντρικούς δρόμους όπου είναι καθαρά και   να περπατήσουμε σ’ αυτούς. Τώρα πως θα βγεις και αν μπορείς να βγεις από το δρομάκι της γειτονιάς σου στον κεντρικό  δρόμο  δεν ενδιαφέρει τη Δημοτική μας Αρχή. Δρόμοι και πεζοδρόμια είναι απαγορευτικοί για τους δημότες, γιατί αντί να πας στον προορισμό σου θα βρεθείς στο νοσοκομείο, στα εξωτερικά ιατρεία του οποίου αυξήθηκαν κατακόρυφα τα ορθοπεδικά περιστατικά.
Στα χωριά του Δήμου μας δεν κινείται αρκετά χρόνια τώρα τίποτα. Βρισκόμαστε σε μόνιμο μαρασμό.
Πρέπει ο Δήμος Φλώρινας  να επανέλθει   σε κανονικότητα λειτουργίας, για τα μεγάλα και σημαντικά που πρέπει να γίνουν,  κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή- συμπολίτευση και αντιπολίτευση - που απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απασχολούν τα νοικοκυριά του Δήμου.  Χρειάζεται μια καινούργια πλειοψηφία  με νέα πρόσωπα και διαφορετική φιλοσοφία, που θα έχει ως κύριο στόχο τη λύση των προβλημάτων αυτών, ποτέ από το χρέος μη κινούντες.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης.1 σχόλιο: