Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε σε αντιπάλους του ο Δημήτρης Φαρμακιώτης υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Φλώρινας


 Για πλήρη απραξία και μηδενικό έργο κατηγόρησε τους αντιπάλους του Γιάννη Βοσκόπουλο, Στάθη Κωνσταντινίδη και Στέφανο Μπίρο, ο Δημήτρης Φαρμακιώτης  υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»,   στην 

πρώτη του συνέντευξη τύπου που δόθηκε το Σάββατο 26.1.2019.
-Για τον κ. Βοσκόπουλο είπε ότι έχει 15 χρόνια απραξίας στην εξουσία και θέλει να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο.  Έκανε δύο έργα ως Δήμαρχος τον ζωολογικό  κήπο  και την μπουάτ, τα οποία ήταν καλύτερα πριν γίνει η παρέμβαση.
Τον κατηγόρησε ότι «εννέα χρόνια  η Δημοτική Αρχή λειτούργησε με αυταρχισμό και ανύπαρκτη αντιπολίτευση».  Πως ο Δήμος Φλώρινας δεν λειτούργησε για τους δημότες και είναι έγκλημα αυτό που έγινε.
-Αναφερόμενος στον κ. Κωνσταντινίδη επεσήμανε ότι η πολιτική του πορεία μέχρι σήμερα δεν έδωσε τίποτα. «Το να μεταθέσεις έναν στρατιώτη ή έναν δάσκαλο δεν έκανες και τίποτα» .
Τόνισε δε πως «αν  ο κ. Κωνσταντινίδης σέβεται τον εαυτό του, μαζί με τον κ. Βοσκόπουλο το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο διότι δεν κάνανε τίποτα και να πάνε σπίτι τους».
-Χαρακτήρισε τον κ. Μπίρο ως ανύπαρκτο συνδικαλιστή και  τον άνθρωπο μετεωρίτη. «Ο κ. Μπίρος είναι ο άνθρωπος μετεωρίτης. Από ένας ανύπαρκτος συνδικαλιστής ξαφνικά μας βγήκε Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας. Δεν είχε όραμα τι να κάνει σαν περιφέρεια. Ξαφνικά είδε ότι δεν του βγαίνει η περιφέρεια και είπε θα πάω στον Δήμο».
Ανέφερε ότι το μόνο έργο του ήταν  « να μοιράζει χιλιάρικα στους συλλόγους να κάνουν τα πανηγύρια τους».  Κι αναρωτήθηκε «αυτή  είναι η προσφορά ενός Αντιπεριφερειάρχη;  Η ανυπαρξία είναι προσφορά;»
Έξω από την κριτική του δεν έμεινε ούτε ο κ. Βασίλης Γιαννάκης για τον οποίο δήλωσε ότι  «δεν περίμενα να έχει υποψήφιο τον Δημήτρη Ηλιάδη, διότι είναι ο Δήμαρχος που μαζί με τους περιφερειάρχες, τους Δημάρχους είναι οι  υπεύθυνοι που πολλά χωριά δεν έχουν σωστή ύδρευση. Δεν έχουν νερό να πιούν. Δεν έχουν αποχετεύσεις στα χωριά μας. Ο κ. Ηλιάδης δεν πήγε νερό στο χωριό του».
Ο κ. Φαρμακιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις Δήμου και πολιτών, στη συνεργασία του Δημάρχου με τους δημότες, ώστε να υπάρχει  συλλογικότητα και θετικό αποτέλεσμα.
Στον Δήμο πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις. -Θέλουμε να φύγουμε μπροστά, να κάνουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
- Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους πολίτες και να τους σεβόμαστε.
- Έχω δυο ομάδες εργασίας μία για το ΕΣΠΑ και μία για τον αγροτουρισμό.
- Δεν πρέπει στον Δήμο να έχουμε τη νοοτροπία της καρέκλας και να οδηγούμε τον πολίτη στην  επαιτεία. Δεν θα κάνουμε διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Θα ενημερώσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να αλλάξει ο χάρτης των καλλιεργειών και κάποιες απ’ αυτές πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν με άλλες.

Επεσήμανε τη σπουδαιότητα της τηλεθέρμανσης για τον Δήμο Φλώρινας, η οποία θα έχει απόλυτη προτεραιότητα στις επιλογές του, ώστε αν δεν μπορεί να γίνει να πάμε στη λύση του αερίου. Χαρακτήρισε ως  «κοροϊδία ότι δήθεν θα γίνει η τηλεθέρμανση. Το ακούω 15 χρόνια. Έχουμε ευθύνη όλοι μας να δεχόμαστε αυτά τα ψέματα ότι θα γίνει η τηλεθέρμανση. Στελέχη του Άκτορα του μετέφεραν ότι είναι δύσκολο να γίνει το έργο αυτό. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Το έργο θα μπορούσε να γίνει σε 2-3 χρόνια».
Αναφέρθηκε σε κάποια χρήσιμα και αναγκαία έργα για την ανακούφιση των δημοτών όπως :

-Στη δημιουργία πάρκινγκ εκτός πόλης, όπου όποιος έρχεται θα σταθμεύει εκεί και θα μπαίνει στην πόλη με το αστικό.
-Το ποτάμι πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι τα Άλωνα. Γιατί θεωρεί ότι   είναι πλούτος για την πόλη.
-Θα επισκευαστούν και θα φωτιστούν όλα τα νεοκλασικά κτίρια μέσα στην πόλη, αξιοποιώντας κοινοτικά προγράμματα και τη σχολή καλών τεχνών.
-Θα αυξήσει τους παιδικούς σταθμούς όπου χρειάζεται.
-Θα μελετήσει την κατασκευή και άλλων πεζόδρομων ή την επέκταση του υπάρχοντος.
-Επεσήμανε το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε κανένας με τα ορεινά χωριά που λειτουργούν μόνα τους. Σ’ αυτά μπορεί να αναπτυχθεί ο περιπατητικός τουρισμός.
Στα χωριά θα γίνουν συζητήσεις με κάθε πρόεδρο για το τι θέλει το χωριό. Θα έχουμε συνεχή διάλογο με τους πολίτες. Θέλω την καθολική συνεργασία των πολιτών.
Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό   μας να βγαίνουμε έξω και να μην μας λένε καλημέρα, όπως γίνεται σήμερα.
-Στο πρόγραμμα του έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία λέγοντας ότι «με προβληματίζει το γεγονός ότι οι νέοι και οι νέες έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κοινά».
-Για την αγορά είπε ότι θα εκσυγχρονιστεί ώστε να είναι λειτουργική. «Η αφορά που έχουμε δεν είναι αγορά ούτε ως προς την όψη ούτε ως προς τη λειτουργία της. ο δήμος πρέπει να παρέμβει ώστε να είναι σύγχρονη και λειτουργική».
-Θα ξανακάνει τη Φλώρινα τόπο προορισμού όπως ήταν παλιά.
-Τόνισε την εγκατάλειψη της βιομηχανικής περιοχής η οποία δεν έχει βιολογικό καθαρισμό.
-Συμφωνεί με το εκλογικό σύστημα γιατί δεν θέλει Δήμαρχο «παντοκράτορα» και θα ήθελε περισσότερες υποψηφιότητες για τον Δήμο.
-Κακοδαιμονία για τον Δήμο και τον τόπο είναι οι λαθεμένες επιλογές που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, τόνισε ο κ. Φαρμακιώτης. «Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει πριν  20 χρόνια. Σήμερα δυστυχώς εξακολουθούμε να κάνουμε διαπιστώσεις». Δεν έχουν γίνει σωστές επιλογές και σπαταλήθηκαν άδικα χρήματα.
Ανέφερε ότι  μέχρι σήμερα κάνουν  μελέτες   αλλά δεν θέλουν να λύσουν προβλήματα με ό,τι αυτό σημαίνει.
Η κοινωνία μας χρειάζεται αλληλεγγύη και εξωστρέφεια.
-Διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών τόσο με τη διαδικασία όσο και το περιεχόμενο.   
Εκτιμά ότι δεν πρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα γιατί αυτό είναι πιο σύνθετο απ’ ότι φαίνεται. Είναι πρόβλημα συνολικά των Βαλκανικών χωρών και θα πρέπει να λυθεί συνολικά για όλες τις βαλκανικές χώρες.1 σχόλιο:

  1. Απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.Λες και ακούς συζήτηση σε καφενείο.Πολύ παλιό και ξεπερασμένο το πρότζεκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή