Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Αποκλεισμένες για 10 μέρες οι γειτονιές της Φλώρινας από το χιόνι Και η Δημοτική μας Αρχή εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα


  Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητα της Δημοτικής μας  Αρχής να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την χιονόπτωση και τον παγετό.  Εκτός από κάποιους κεντρικούς δρόμους που ήτα ανεκτά καθαρισμένοι, να μπορούν
δηλαδή τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν, η υπόλοιπη πόλη ήταν αποκλεισμένη γιατί ο αποχιονισμός ήταν πλημμελέστατος και σε αρκετούς δρόμους δεν πέρασε ποτέ αποχιονιστικό μηχάνημα όλο αυτό το δεκαήμερο.
Η κατάσταση στους δρόμους της πόλης ήταν απαράδεκτη από το πρώτο χιόνι ακόμα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από τις γειτονιές της πόλης και φυσικά επιδεινώθηκε από το δεύτερο, εγκαταλείποντας τους πολίτες στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Οι παρεμβάσεις του Δήμου σχεδόν ανύπαρκτες.
Ανύπαρκτη είναι και η φωνή της αντιπολίτευσης, η οποία φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με την συμπολίτευση στο Δήμο και να είναι ικανοποιημένη από τον αποχιονισμό.
Η πόλη παρέλυσε και το χειρότερο   είναι ότι θέσανε σε κίνδυνο παιδιά και πολίτες. 
Δεν μπορούσες να βγεις από τη γειτονιά στον κεντρικό δρόμο για να πας στο φαρμακείο, το νοσοκομείο, νάρθει ασθενοφόρο, να πας στην αγορά για ψώνια.
Δίκαιη η αγανάκτηση πολιτών και τα οργισμένα τηλεφωνήματα τους γιατί βγήκαν το πρωί να πάνε στη δουλειά και ξαφνικά βρέθηκαν στο νοσοκομείο εξ αιτίας της αβελτηρίας του Δήμου, γιατί δεν είχε δρόμους καθαρούς, γιατί τα πεζοδρόμια γέμισαν με χιόνι από τα μηχανήματα που καθάριζαν τους δρόμους, όπου φυσικά καθάρισαν.
 Φάνηκε καθαρά η αδυναμία των αρμοδίων, της διοικητικής μηχανής του Δήμου μας  να εφαρμόσουν κάποιο σχέδιο, πρωτόκολλα  αποχιονισμού.
Τι να σου πρωτοκάνουν οι χειριστές με τα ελάχιστα και απηρχαιωμένα μηχανήματα, χωρίς πρόγραμμα, σχέδιο δράσης, οργάνωση και συνεχή  παρακολούθηση; Αν δείτε τα αποχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου αλλά και των μισθωμένων θα γελάσετε, γιατί είναι της εποχής του Οδυσσέα Ανδρούτσου.
Σε άλλες πόλεις άλλοι Δήμαρχοι έχουν σύγχρονους εξοπλισμούς που μαζεύουν το χιόνι και ταυτόχρονα το φορτώνουν  σε αυτοκίνητα και το μεταφέρουν έξω από την πόλη. Κι έτσι το χιόνι γίνεται ευλογία και όχι κατάρα. Γίνεται μοναδικός παράγοντας  δράσης και ανάπτυξης που δεν συναντάς συχνά. Μπορεί να γίνει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας, η ταυτότητα της περιοχής μας.
Εμείς έχουμε σε απόσταση ανάσας το ποτάμι όπου μπορούν να το αποθέσουν με ελάχιστη δαπάνη και όχι 1 εκατομμύριο ευρώ όπως μας είπε κατά την περσινή χιονόπτωση ο κ. Δήμαρχος όπου και πάλι επεκράτησε ένα μπάχαλο.
Φέτος φαίνεται ότι ξέχασε τι είπε τον προηγούμενο χειμώνα και αμέσως μετά την πρώτη χιονόπτωση έβαλε μηχανήματα να φορτώσουν το χιόνι από την Καλλέργη για να το μεταφέρουν. Μάλιστα προγραμματίστηκε να μεταφερθεί το χιόνι και από την Νικ. Χάσου.  Η προσπάθεια βέβαια έμεινε ημιτελής. Τα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές του οδοστρώματος δυσχέραιναν και τελικά ματαίωσαν την όντως καλή προσπάθεια. Οι ιδιοκτήτες όπως ήταν φυσικό δεν
ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Δήμου να μετακινήσουν τα αυτοκίνητα του για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ο αποχιονισμός με τον τρόπο που γίνεται αποθέτει το χιόνι του οδοστρώματος δίπλα στα αυτοκίνητα που πολλές φορές ξεπερνάει τους 50 πόντους και με μια χαμηλή θερμοκρασία είναι αδύνατο να καθαρίσεις γύρω από το αυτοκίνητο. Κι ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης μέσα στην πόλη, γιατί πουθενά δεν καθαρίστηκε κάποιος χώρος ή κάποιος δρόμος για να μεταφέρεις το αυτοκίνητο.
Γι’ αυτό χρειάζεται νέος σχεδιασμός, μελέτη και οργάνωση με κατάλληλα  και σύγχρονα μηχανήματα, με έγκαιρη προετοιμασία και όχι έγκριση του αποχιονισμού τον Δεκέμβρη μήνα όπως έγινε φέτος και εγρήγορση όλων των αρμοδίων.
Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη λέει ο λαός μας. Τελευταία πολιτικοί ταγοί της Δημοτικής μας Αρχής αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του κόσμου
χαριεντίζονται  κατά κόρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις ένθεν κακείθεν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι παρόντες.  Ας ασχοληθούν και λίγο με τα προβλήματα του Δημοτών που σε λίγους μήνες θα ζητήσουν την ψήφο τους και όχι να συναγωνίζονται ποιος πήγε σε περισσότερες εκδηλώσεις συλλόγων  κοπής πίτας ή χορών. Δυστυχώς εκεί έχει περιοριστεί η δράση τους . Δεν λέω θα πας και σ’ αυτά αλλά αυτός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης; Τα θεάματα μόνον;  
Και γιατί τόση πρεμούρα κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Δεν τους βλέπουν στις εκδηλώσεις που πηγαίνουν; Τόσο τους λείπει η προβολή;
 Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεσαι όταν έχεις κάτι σοβαρό να πεις, κάτι σημαντικό. Διαφορετικά παίζεις το ρόλο του γελωτοποιού. Θα μου πείτε  στις δύσκολες μέρες που περνάμε ίσως χρειάζεται κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου