Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

και ο Δήμος Αμυνταίου στους 107 ΟΤΑ που χρηματοδοτούνται για τα αδέσποτα ζώα


Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού τωνΔήμων και των Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.

Περισσότερα από 25.000 ευρώ στον δήμο Αμυνταίου
Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου, που είχε παρουσιάσει ο AIRETOS και όριζε τις προϋποθέσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία της εν λόγω χρηματοδότησης.
Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται τελικά σε 600.000,00
ευρώ.
Σημειώνεται ότι ποσοστό 27,5% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι έως 497.321,58 €, αφορά δράσεις βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ποσοστό 19,86% (δηλαδή 102.667,97 €) τη σίτισή τους
Η ΚΥΑ των κ.κ. Αλ.Χαρίτση, Γ.Χουλιαράκη, Στ.Αραχωβίτη και Ολ.Τελιγιορίδου αναφέρει αναλυτικά τα δικαιολογητικά που οι δικαιούχοι χρηματοδότησης υποβάλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μαζί με το Αίτημα καταβολής του εγκριθέντος ποσού, σημειώνοντας πως τυχόν υπόλοιπα των επιμέρους χρηματοδοτήσεων, που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους Φορείς, θα επιστρέφονται
στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Ράδιο Λέχοβο

1 σχόλιο:

  1. Ποιος θα το φανταζόταν πρό 15ετίας το κράτος να έδινε λεφτα για τα αδέσποτα σκυλια στους δρόμους! Ούτε που θα το φανταζόμασταν.Κι αυτά ψυχή μέσα τους έχουν. Η Ελληνική Κοινωνία πράγματι … προοδεύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή