Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Τοποθέτηση Βουλευτή Κωνσταντίνου Σέλτσα στη Βουλή για την μετεγκατάσταση και τον ΕΝΦΙΑ των Αναργύρων

Στις 17/12/2018 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας και
Περιβάλλοντος για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου  και της εταιρείας «ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η παρέμβασή του αφορούσε την διάταξη του νόμου για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την επίσπευση της μετεγκατάστασης των Αναργύρων, καθώς και για την απαλλαγή του χωριού από τον ΕΝΦΙΑ. Όλα αυτά που νομοθετούνται και δρομολογούνται έρχονται σαν απάντηση απέναντι στο όψιμο ενδιαφέρον βουλευτών της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του Βουλευτή της Κοζάνης του κ. Κασαπίδη, οι οποίοι κατέθεσαν βουλευτική τροπολογία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ του οικισμού για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Ο κ. Κασαπίδης μάλιστα δεν έχει παρασταθεί σε καμία από τις λαϊκές συνελεύσεις του οικισμού των Αναργύρων.
Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της τοποθέτησης του Βουλευτή:
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους κατοίκους των Αναργύρων. Μεταβιβάζονται αρμοδιότητες από το Κεντρικό Κράτος στην Περιφέρεια. Είναι δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας. Με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης και της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων. Χαιρετίζω ειλικρινά αυτή την πρωτοβουλία. Περίμενα πολύ καιρό αυτή την απόφαση και πιστεύω ότι ικανοποιήσαμε το αίτημα των κατοίκων. Ένα δεύτερο αίτημα των κατοίκων είναι η απαλλαγή από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Το αίτημα βρίσκεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά και το αίτημα του Δήμου Αμυνταίου και περιμένουμε την απόφαση. Επίσης ένα τρίτο θέμα στο οποίο θέλω να σταθώ είναι το εξής: συντάσσομαι με τον νομό που ψηφίσαμε και για την αναγκαστική απαλλοτρίωση της Ακρινής και συμφωνώ με τους υπόλοιπους Δυτικομακεδόνες συναδέλφους ως προς το δίκαιο αίτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής.»
Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνου Σέλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου