Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας: H Τηλεθέρμανση της Μελίτης γίνεται πράξη


 Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσίευσε σήμερα, 15/11/2018,  Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων προς τη ΔΕΥΑ Φλώρινας για το έργο της Τηλεθέρμανσης της Μελίτης. Με την πρόσκληση αυτή μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ένταξη της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα


« Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το έργο αυτό, απολύτως αναγκαίο για την θέρμανση της Μελίτης, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να υλοποιηθεί το έργο με σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τα οποία και ορίστηκαν. Από εδώ και στο εξής η ΔΕΥΑΦ οφείλει να υποβάλει σχετική πρόταση ένταξης από τις 19/11/2018 έως τις 29/3/2019.
Ο νομός μας είναι έτοιμος να υποδεχτεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα μειώσει το κόστος της θέρμανσης, θα έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο αλλά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε αυτή την Πρόσκληση του Υπουργείου, καθώς αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μελίτης.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΥΠΕΝ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ


ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»
ΣΧΕΤ: α) Η με αριθμό πρωτ. 347/25-7-2018 Ερώτηση
Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Αντωνιάδη Γιάννη, σας ενημερώνουμε:
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου τηλεθέρμανσης Μελίτης. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, κατόπιν συνεννόησης με το ΥΠΕΝ, έχει υποβάλει Πρόταση Αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020», προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και πρόταση αύξησης των απαραίτητων κονδυλίων για έργα τηλεθέρμανσης.
Σας γνωρίζουμε ακόμη, ότι σύμφωνα με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης
Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ), έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες ωρίμανσης του έργου (επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης, έκδοση των προαπαιτούμενων εγκρίσεων από τρίτους φορείς), ώστε η ΔΕΥΑΦ να υποβάλλει αντίστοιχη πρόταση ένταξης, στην περίπτωση έκδοσης σχετικής πρόσκλησης για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ «Π»
Θάθελα να συμμεριστώ την αισιοδοξία του κ. Σέλτσα αλλά με φρενάρει η απάντηση του κ. Σταθάκη στον κ. Αντωνιάδη. Κι αυτό γιατί δεν βλέπω
πουθενά το  «..σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τα οποία και ορίστηκαν»  για την υλοποίηση του έργου, όπως αναφέρει ο κυβερνητικός βουλευτής στο δελτίο τύπου του.
 Μήπως θα μπορούσε ο κ. Σέλτσας να μας διαφωτίσει λέγοντας μας ποια είναι αυτά; Πότε δηλαδή θα ξεκινήσει το έργο και πότε θα τελειώσει; Έτσι για να μην παραμυθιαζόμαστε;
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου