Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Η συνεργασία μας με το επιμελητήριο Πάφου έχει μετρήσιμα αποτελέσματα σήμερα τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας


 Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Φλώρινας, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, επισκέφθηκαν την Κύπρο και συναντήθηκαν με στελέχη την Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κύπρου και της Ένωσης Ξενοδόχων Πάφου

όπου με επιτυχία παρουσίασαν τουριστικά πακέτα με στόχο την ανάδειξη της ΠΕ Φλώρινας σε προορισμό.
Μετά την επιτυχημένη συνάντηση στην Κύπρο το Επιμελητήριο Φλώρινας υποδέχτηκε ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών του επιμελητηρίου της Πάφου με επικεφαλής τους αντιπροέδρους του  εμπορικού τμήματος του Χαράλαμπο Παπαντωνίου και του βιοτεχνικού τμήματος Ζήνωνα Ζήνωνος.
Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες μία στον Άγ. Παντελεήμονα και μία στη Φλώρινας.  
Στόχος όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης είναι η προώθηση και δικτύωση των τοπικών μας προϊόντων στην Κύπρο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχηςτης ΠΕ Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης.
Ο κ. Σαπαλίδης είπε πως ύστερα από 3,5 χρόνια διαλόγου και8 συναντήσεων με επιχειρηματίες της Κύπρου η συνεργασία μας έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.
 Ο κ. Παπαντωνίου   επεσήμανε πως οι Κύπριοι εντυπωσιάστηκαν από τις τοπικές επιχειρήσεις και τα παραγόμενα προϊόντα.
Στις αρχές του 2018 οι Κύπριοι επιχειρηματίες θα ξανάρθουν στη Φλώρινα για να δουν κυρίως φρούτα εποχής .
Είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των παραγόμενων από τις τοπικές επιχειρήσεις μας προϊόντα κάποια από τα οποία είναι πρωτοποριακά και δεν κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου.
  Ο κ. Σαπαλίδης δήλωσε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας στην επόμενη συνάντηση με κύπριου επιχειρηματίες θα παρουσιαστεί και γευσιγνωσία από τοπικά προϊόντα.
Να τονίσουμε σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου στη συνεργασία των επιχειρήσεων υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που ανεβάζει τη δαπάνη της αγοράς των προϊόντων που είναι  το υψηλό κόστος μεταφοράς από τη Φλώρινα στις αγορές της Κύπρου.
 Η αρνητική αυτή παράμετρος της συνεργασίας αν δεν λυθεί με κάποιο τρόπο η συνεργασία θα συνεχίσει να παραμένει στις προθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου