Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

45 χρόνια μετά. Εξέγερση Πολυτεχνείου


Η μάχη της νεολαίας   Ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών
                             Ενάντια στο φασισμό
                             Ενάντια στη βία
                             Ενάντια στις διακρίσεις
Για να γίνουν τα όνειρα, πράξη. Τα όνειρα που αποτυπώθηκαν στις τρεις λέξεις:

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο αγώνας για τα ιδανικά δεν τελειώνει ποτέ!
Συνεχίζεται. Με νέες μορφές. Με νέους στόχους.
Καθώς αλλάζει πρόσωπα ο φασισμός και γίνεται ρατσισμός, ξενοφοβία και μίσος για το διαφορετικό, γίνεται ιδεολόγημα Νόμος και Τάξη, γίνεται βία, διακρίσεις, καταπίεση, εξοβελισμός του αδύναμου, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να απαντήσει προβάλλοντας την αλληλεγγύη, την ισονομία, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι αναγκαία για την εδραίωση, την εμβάθυνση και το άπλωμα της δημοκρατίας. Η δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας μπορεί να απελευθερώσει νέες δυνάμεις και δυνατότητες του λαού μας.
Η πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία, σήμερα που επαναφέρεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τις δημοκρατικές κατακτήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, γίνεται επίκαιρη και αναγκαία.
Σήμερα που ο ελληνικός λαός αφού κατάφερε να βασιστεί στις δικές του δυνάμεις, ο στόχος για μια Δίκαιη Κοινωνία, που δεν αρκείται κατοχυρώνοντας τα εργασιακά του δικαιώματα με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και ύστερα απο 6 χρόνια γίνονται προσπάθειες για αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά απαιτεί να εντείνει τις προσπάθειες και τους αγώνες για να ανακτήσει όσα έχασε, να διευρύνει τις κατακτήσεις του.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης καλεί τους νέους τις νέες, τους φοιτητές τους μαθητές τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις και τις πορείες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά κυρίως να γίνουν κομμάτι του αγώνα για μια κοινωνία ανθρώπινη

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου