Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Τριήμερες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης


Με ομιλίες, εκδηλώσεις  και παρέλαση τιμήθηκε το έπος του ’40 στην πόλη της Φλώρινας.
Σε μια ηλιόλουστη μέρα  και με την παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση από τους μαθητές και μαθήτριες καθώς και με τμήματα του στρατού.

Νωρίτερα έγινε η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της κεντρικής πλατείας και ακολούθησε η παρέλαση στην λεωφόρο  Μακεδονομάχων.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στην εθνική εκδήλωση  της 28ης Οκτωβρίου 1940, ίσως έχει ξεμείνει από στελέχη και δεν της φτάνουν για όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μας και ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής δεν της κάνει για εκπρόσωπος της.
Η εμμονή του αρμόδιου υπουργείου να μην ορίζει τον τοπικό μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον  κ. Κώστα Σέλτσα ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ακόμα κι όταν δεν έρχεται κανένας άλλος, αποτελεί προσβολή τόσο στο πρόσωπο του ιδίου όσο και όλων μας, που τον ψηφίσαμε και μας εκπροσωπεί.
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο κ. Σέλτσας πρέπει να αναζητήσουν τους λόγους αποκλεισμού του.  Γιατί φοβάμαι πως το «βαθύ κράτος» έχει βάλλει το δαχτυλάκι του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
Όλοι οι λαοί να θαυμάσετε τους Έλληνες, διότι πολέμησαν όντως παλληκάρια, πολέμησαν σαν πραγματικοί ήρωες, σαν πραγματικοί Έλληνες. Όλοι καυχόμεθα για το έπος του 1940 κι αυτό οφείλεται εις την ιερότητα των αγώνων αλλά και στην πίστη την οποίαν είχαν στο θεό και την υπεραγία Θεοτόκο. Όλα τα στρατεύματα είχαν μία εικόνα της Θεοτόκου την οποίαν είχε χαρίσει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
Πάντοτε να είμεθα ελεύθεροι.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τον αέναο αγώνα εναντίον του φασισμού χθες, σήμερα και αύριο. Πρέπει να έχουμε εγρήγορση κι επειδή τα σύννεφα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα φαίνεται ότι πλησιάζουν πρέπει να βρούμε εκείνες τις κοινωνικές αντιστάσεις ούτως ώστε να τις αποτρέψουμε.
Χρόνια πολλά και καλά.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, βουλευτής ΝΔ Φλώρινας
Με την παρέλαση έπεσε η αυλαία τιμής και μνήμης που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Θέλω να συγχαρώ τους νέους και τις νέες της Φλώρινας τον στρατό, τα σώματα ασφαλείας τους συλλόγους και όλους τους συντελεστές της
παρέλασης.
Οι Έλληνες το 1940 στείλανε ένα μήνυμα στα πέρατα της οικουμένης, όσο μικρό κι αν είναι ένα έθνος όταν πολεμάει για τα ιερά και τα όσια και τα ιδανικά της πατρίδας του, μπορεί να νικήσει αυτοκρατορίες. Αυτό έκαναν οι Έλληνες στα βουνά της Πίνδου έγραψαν σελίδες δόξας. Δικαίως ο Τσόρτσιλ είπε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και άρα δεν δικαιούμαστε κι εμείς οι νεότεροι να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή εδάφους, ούτε κυριαρχίας πολύ περισσότερο ούτε μια σελίδα ιστορίας. Όποιος το τολμήσει θα λογοδοτήσει απέναντι στον ιστορικό του μέλλοντος, στον πολιτισμό μας και στην  ιστορία μας.
Τιμή και δόξα στους ήρωες του 40. Αθάνατοι.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας
Τιμούμε με την παρέλαση το έπος του 40 δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ότι η αδάμαστη ελληνική ψυχή έχει το σθένος ότι μπορεί να αντισταθεί όχι μόνο για την ελευθερία και τη δημοκρατία και να καταφέρει καίριο
πλήγμα σε ένα ν εχθρό τον φασισμό που εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε σε όλη την Ευρώπη. Δείχνει το μεγαλείο της χώρας μας, δείχνει τις δυνατότητες που έχει αυτό9ς ο λαός να αντιμετωπίζει κάθε κακουχία και να μπορεί να αντιστέκεται.
Σήμερα η νεολαία μας δείχνει το δρόμο προς μια νέα αρχή η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Φλώρινας
Με την ολοκλήρωση της παρέλασης τιμήσαμε τους ήρωες, τους αγωνιστές του 40, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα ελεύθεροι.
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου