Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Με ελάχιστο κόσμο η εκδήλωση του Ουράνιου Τόξου Πέτυχαν τον στόχο τους οι Χρυσαυγίτες στον Άγιο Παντελεήμονα


 Αποκλεισμένοι οι δρόμοι προς τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου τόσο από Χρυσαυγίτες όσο και από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δύο μεγάλα μπλόκα και δεκάδες μικρά νέκρωσαν  το χωριό μέχρι τις 9.30 το βράδυ, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη
εκδήλωση-χορός του υπό ίδρυση συλλόγου με την επωνυμία «στέγη Μακεδονικού πολιτισμού» και της πολιτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» να κινδυνέψει να ακυρωθεί αφού μέχρι την ώρα που άνοιξαν οι δρόμοι,  γύρω στις ενιά το βράδυ, η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν άδεια.
Μάλιστα κάποια στιγμή μεταξύ 9.30-10.00 ο επικεφαλής της εκδήλωσης Πέτρος Βασιλειάδης μέλος του προσωρινού διοικητικού  συμβουλίου του υπό ίδρυση συλλόγου « στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» και της συλλογικής πολιτικής ηγεσίας του Ουράνιου Τόξου μας ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η εκδήλωση επειδή δεν υπήρξε προσέλευση.
Στη συνέχεια ο ίδιος μας είπε ότι θα γίνει ο χορός αλλά δεν θα βιντεοσκοπήσουμε ούτε και θα φωτογραφίσουμε γιατί έχει λίγο κόσμο και δεν θέλει η αίθουσα να φαίνεται άδεια!!! Καραμπινάτη περίπτωση όζουσας φασίζουσας νοοτροπίας. Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την πρωτοφανή απαγόρευση που δεν τόλμησε κανείς μέχρι σήμερα   σε καμιά εκδήλωση ούτε και παλιότερα να το κάνει; Δεν τόκαναν ακόμα και οι Χρυσαυγίτες τους οποίους  ο κ. Βασιλειάδης   χαρακτήρισε φασίστες και ναζί.
Να τονίσουμε εξ αρχής  ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα όχι μόνο να απαγορεύσει αλλά και να παρεμποδίσει μια νόμιμη δημόσια εκδήλωση σε κλειστό χώρο όπως ο χορός του Ο.Τ. Η αστυνομία μπορούσε να αντιμετωπίσει τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής, δεν ήτανε δα και πολλοί, χωρίς να παρεμποδίσει όσους ήθελαν να πάνε στο χορό του Ουράνιου Τόξου.
Ο κ. Βασιλειάδης αντιλαμβανόμενος ότι η κρίση αλήθειας που είχε στη συνομιλία του μαζί μας εκτός κάμερας τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως κάποιοι από τους παρευρισκόμενους δεν θέλουν να βρίσκονται σε βίντεο ή φωτογραφία, κάτι που εμείς το αμφισβητούμε έντονα. Κι αυτό γιατί χρόνια τώρα είναι τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν όταν  τον χορό τον οργάνωνε η εφημερίδα  ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό μέχρι σήμερα.  Αλλά και στη συνέχεια τα βίντεο που κυκλοφορούν από τους ίδιους τους ομοϊδεάτες του κ. Βασιλειάδη τον διαψεύδουν. Είναι μια αστεία δικαιολογία που δεν πείθει κανέναν, αντίθετα τον εκθέτει για τη διγλωσσία του.  
Εκτιμούμε ότι η αλλαγή νοοτροπίας βρίσκεται στην ηγετική ομάδα του Ο.Τ.
 Η τοπική ηγεσία του Ο.Τ. βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο που την οδηγεί κατ’ ευθείαν στη απομόνωση και πολύ σύντομα σε αδιέξοδα.
 Να επισημάνουμε ότι ο προγραμματισμός ήταν  να συμμετάσχουν 170-200 άτομα και αυτά που προσήλθαν δεν ξεπερνούσαν τους 50 με 60. Η μεγάλη αυτή απουσία  οφείλεται βασικά στον πολύωρο παντελή αποκλεισμό των δρόμων  προς τον Άγιο Παντελεήμονα και κατά συνέπεια στην εκδήλωση-χορό. Όμως δεν είναι μόνο αυτή η αιτία. Υπάρχει μία έρπουσα δυσαρέσκεια και απογοήτευση πολλών μελών του Ο.Τ. για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί τοπικά. Η φράση που χρησιμοποιούν είναι  «τι να πάω να κάνω, κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και τα ίδια».  Άλλοι πάλι απέφυγαν την εκδήλωση από φόβο μήπως δημιουργηθούν επεισόδια με τους Χρυσαυγίτες και τις αστυνομικές δυνάμεις και προτίμησαν την ησυχία του σπιτιού τους.
Στη δήλωση του το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Ο.Τ. Πέτρος Βασιλειάδης είπε:  «Σήμερα απέκλεισαν κατά κάποιο τρόπο τον  μισό και παραπάνω κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση μας γιατί μέχρι τις 10 περίπου οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Δεν μπορούσε κανένας να έχει
πρόσβαση στο χώρο όπου γινόταν η εκδήλωση.
Προσωπικά είμαι από τους διοργανωτές της χοροεσπερίδας, γιατί περί χορού πρόκειται. Είναι κάτι συνηθισμένο που το κάναμε παλιότερα με τη ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ και στο βαθμό που δεν μπορεί να το κάνει λόγω οικονομικών δυσκολιών, αποφασίσαμε να γίνει με τη στέγη μακεδονικού πολιτισμού και με το πολιτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο.
Είμαι στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο   του υπό ίδρυση  συλλόγου στέγης μακεδονικού πολιτισμού και στην συλλογική πολιτική γραμματεία του Ουράνιου Τόξου.
Δυστυχώς παρά την παράκληση μας η αστυνομία να μην επιτρέψει στους φασίστες, στους ναζί να πλησιάσουν στο χώρο, να τους μπλοκάρει δηλαδή εκτός περιοχής που θα γινόταν η εκδήλωση μας, μέχρι τις 10 ήταν ασφυκτικά κλειστοί οι δρόμοι. Δεν πειράζει όμως, εμείς την εκδήλωση μας θα την κάνουμε έστω και με μειωμένη συμμετοχή και ελπίζουμε να περάσουμε πολύ όμορφα….».
Οι Χρυσαυγίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο μπλόκο κοντά στο εργοτάξιο Λαζαρίδη  δεν ξεπερνούσαν τους 150 με τα γνωστά εμπρηστικά συνθήματα που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δημοκρατία αλλά είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την ολοκληρωτική νοοτροπία τους περί εθνικισμού και φασισμού, αφού πέτυχαν το στόχο τους να αποδυναμώσουν την εκδήλωση του Ο.Τ. όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης στη δήλωση του, μεταβήκανε στο Αμύνταιο, έκαναν  κι εκεί γνωστή την παρουσία τους και στη συνέχεια διαλύθηκαν. 
Αστυνομοκρατούμενη η περιοχή με υπερβολική αστυνομική δύναμη  πολλαπλάσια του συγκεντρωμένου πλήθους, προκάλεσε όσους θέλανε να μετακινηθούν από και προς τον Άγιο Παντελεήμονα .   
Στην εκδήλωση της Χ.Α. παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Λαγός, Αντώνης Γρέγος, Γιάννης Σαχινίδης και Χρήστος Χατζησάββας.            
Στη δήλωση του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός είπε: «Σήμερα η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται στον Άγ. Παντελεήμονα Φλώρινας
να αντισταθεί και να αντιδράσει σαν η μοναδική φωνή που υπάρχει στην πατρίδα μας για την τρομερή πρόκληση που δημιουργούν κάτι τύποι εδώ που θέλουν να ονομάζονται αυτόνομοι.
Λένε ότι είναι μακεδόνες. Η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι ελληνική.
Η ΧΑ είναι εδώ για να θυμίσει σε όλους αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει με την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και με την ανοχή όλων των υπολοίπων κομμάτων και να τονίσουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν».

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου