Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας για τα ακίνητα του Υπερταμείου


Μετά   τις   καταγγελίες   και   το   όψιμο   ενδιαφέρον   βουλευτών   και
αυτοδιοικητικών   στελεχών   της   αντιπολίτευσης   για   ορισμένα   δημόσια ακίνητα   του   νομού   Φλώρινας   που   μεταβιβάζονται   στο  
Υπερταμείο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Μια   από   τις   μνημονιακές   υποχρεώσεις   της   χώρας   ήταν   η   σύσταση   του Υπερταμείου και η μεταβίβαση κάποιων ακίνητων του δημοσίου σ’ αυτό με σκοπό την αξιοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο,  με δύο Αποφάσεις – μία του κυβερνητικού   Συμβουλίου   Οικονομικής   Πολιτικής   που   εξουσιοδοτεί   τον Υπουργό   Οικονομικών   και   μία   του   ίδιου   του   Υπουργού   Οικονομικών   –μεταβιβάζονται μία σειρά από ακίνητα στο «Υπερταμείο».
Τα ακίνητα που μεταβιβάζονται ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με την στενή   έννοια.   Δεν   συμπεριλαμβάνονται   δηλαδή   ακίνητα   της   κυριότητας των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ κλπ.   Επίσης,   δεν   μεταβιβάζονται   τα   εκτός   συναλλαγής   πράγματα   (π.χ. αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί κλπ.)
Πρόκειται για μία τυπική γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς ιδιαίτερη ουσία αφού   πλέον   η   χώρα   έχει   ανακτήσει   την   κυριαρχία   της   σε   οικονομικό επίπεδο   και   αποπληρώνει   το   χρέος   της.   Η   σύσταση   του   Υπερταμείου άλλωστε   ήταν   αποτέλεσμα   της   ασφυκτικής   πίεσης   των   δανειστών   το καλοκαίρι του 2015 για εγγυήσεις αποπληρωμής του τεράστιου χρέους που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά το δήθεν ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής της Φλώρινας για τα   ακίνητα   του  δήμου  (π.χ.   αρχαιολογικός   χώρος   Αγίου   Παντελεήμονα, οικόπεδο   κολυμβητηρίου   και   ΣΟΑ)   που   φέρεται   να   μεταβιβάζονται,   η αλήθεια   είναι   ότι   κανένας   αρχαιολογικός   χώρος   δεν   πρόκειται   να μεταβιβαστεί, καθώς απαγορεύεται εκ του νόμου, τα στρατιωτικά οικήματα έχουν παραχωρηθεί ήδη εδώ και πολλά χρόνια από τον Δήμο στον Στρατό ενώ για το θέμα του κολυμβητηρίου είναι προτιμότερο κάποιος επιτέλους να πει στους Φλωρινιώτες για ποιον λόγο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα και σήμερα αυτή η αθλητική εγκατάσταση ενώ έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Φλώρινας εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια!
Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά της. Ο Δήμος Φλώρινας όφειλε εδώ και χρόνια να έχει εξασφαλίσει την παραχώρηση από το   υπουργείο   Αγροτικής   Ανάπτυξης   του   μισού   οικοπέδου   όπου   είναι χτισμένο το κολυμβητήριο.
 Όφειλε να ζητήσει από το Υπουργείο Άμυνας την   επιστροφή   του   οικοπέδου   των   στρατιωτικών   οικημάτων,   εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει για άλλο σκοπό. Όποιος ψάχνει άλλοθι για την   αδυναμία   υλοποίησης   προεκλογικών   δεσμεύσεων   σε   κυβερνητικές ενέργειες πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας       

Τριανταφυλλίδης: Συμφωνώ με την επισήμανση σας για το κλειστό κολυμβητήριο, αλλά κι εσείς κε Βουλευτά δεν μας λέτε κουβέντα για την ταμπακέρα. Μας αναφέρετε τι λέει ο νόμος αλλά «βούβα» για τα 18 ακίνητα της Φλώρινας που μεταβιβάζονται στο υπερταμείο. Ποια είναι; Τόσος κόπος σας κάνει να μας τα γνωρίσετε; Τι φοβάστε;
 Αυτό δεν είναι το σωστό για να σταματήσει ο θόρυβος γύρω από αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου