Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Με πρωτοβουλία του παραρτήματος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια συνδιάσκεψη  της ΕΓΕ στη Φλώρινα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.Η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κα Χρύσα Μάντση επεσήμανε ότι οι γυναίκες ανησυχούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη και γι’ αυτό ο διάλογος και η ενημέρωση γι’ αυτά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση του.

Στις γυναίκες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα μίλησε ο Dr. ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας με θέμα «Η Ευρωπαϊκή συνοχή σε κίνδυνο;».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της ΕΕ και τόνισε ότι η Ευρώπη
 χρειάζεται προσαρμογή στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών . Κι εδώ πρέπει να καθιερωθεί  ένας συνεχής  διάλογος ανοιχτός στον οποίο  ο καθένας έχει λόγο αλλά και ευθύνη να συμβάλλει σε μια εποικοδομητική διαδικασία η οποία μπορεί να μας φέρει πιο κοντά ως Ευρωπαίους πολίτες.
Τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν κυρίως εν όψει των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.
Ο κ. Στεργίου εκτιμά πως    μέσα από τέτοιες συζητήσεις το μόνο που μπορούμε να κερδίσουμε είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τις ευθύνες μας αλλά και τις υποχρεώσεις μας ως ευρωπαίοι πολίτες. Να προσεγγίσουμε καλύτερα και αποτελεσματικά θέματα όπως η ανεργία των νέων, η ανεργία στην  Ευρώπη, το μεταναστευτικό αλλά και κάθε πρόκληση που μας ανησυχεί και γι αυτό πρέπει να έχουμε πιο ενεργό ρόλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου