Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

O Οργανισμός EnterpriseGreece με διπλωματική αποστολή από 26 χώρες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”


Ο Οργανισμός EnterpriseGreece και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβάλλουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Περιφέρειας.
 Ο ΟργανισμόςEnterpriseGreeceκαιη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίαςδιοργανώνουν επιχειρηματικήεπίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας Οικονομικών & Εμπορικών
Ακολούθων ξένων Πρεσβειών,στην Κοζάνη, από τις3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2018, με τηνυποστήριξητης Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ)Α.Ε. και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Στόχος της τετραήμερης αυτής επιχειρηματικής επίσκεψης είναι η τόνωση της εξωστρέφειας και η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της ΠεριφέρειαςΔυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει ο Οργανισμός EnterpriseGreeceγια την προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές,προκειμένου να επιτευχθείαύξηση των εξαγωγών και ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα,που ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει Ημερίδα - παρουσίαση του επιχειρηματικού προφίλ της ΠεριφέρειαςΔυτικής Μακεδονίας,καθώς και προκαθορισμένες κατ’ιδίαν συναντήσεις (Β2Β)εξαγωγικών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες που θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.Επιπλέον, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν διπλωμάτες από 26 χώρες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πώς να πραγματοποιήσετε επιτυχημένες εξαγωγές: Τα σωστά βήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» με εισηγητή τον κ. Γ. Παπαστεργιόπουλο, Διευθυντή Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων τουEnterpriseGreece.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassiaπου υλοποιεί ο Οργανισμός EnterpriseGreece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των Δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.


Περισσότερες Πληροφορίεςγια την εκδήλωση Synergassia


Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
κα Φούκα Σ. Ματίνα
Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού
Περιοχή ΖΕΠ, 50100 Κοζάνη
τηλ. 2461052727
web site: pdm.gov.gr


Για την εκδήλωση Β2Β, το σεμινάριο εξαγωγών & τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις

ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας
κα. Λιάνα Παπατέρπου – κ. Σπύρος Κελλίδης
Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας /EnterpriseEuropeNetwork-Hellas
Φον Καραγιάννη 1-3, 50131 Κοζάνη
Τηλ.2461024022
Website:www.anko.gr
Email:lpapaterpou@anko.gr&skellidis@anko.gr


Για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE
ΣκοτιδάκηΕιρήνη
Τηλ. 210 3355747
web site: www.enterprisegreece.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου