Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Απεργία εργαζομένων στο “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει συνδικαλιστικά την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στο  “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”   που θα πραγματοποιηθεί  την ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι  να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.

Το Βοήθεια στο  Σπίτι και οι Εργαζόμενοι:
·         Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.
·         ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝκαι ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.
·         ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
·         Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.
·         Νομοθετική ρύθμιση που  θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο  προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία  και θα αναγνωρίζει  την πραγματική σχέση εργασίας  που είναι Αορίστου χρόνου.
·         Αναγνώριση και καταβολήτου  ανθυγιεινού  επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς.
·         Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίαςπου δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση  και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.
·         Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτωνκαθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΗΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ διότι οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ έχουν προσληφθεί μεσώ διαδικασίας ΑΣΕΠ
·         ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ- ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ- ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου