Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης συναντήθηκε με τους πρυτάνεις του πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Την Τρίτη 25/09/2018 ο βουλευτής  της  Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης  πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι  Δυτικής Μακεδονίας . Συγκεκριμένα επισκέφτηκε στις 11:00 π.μ  τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι  κ. Στέργιο Γκανάτσιο   και  στις 13:30 μ.μ. τον Πρύτανη του
Πανεπιστημίου Κ. Αντώνη Τουρλιδάκη.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν η  μη κατάργηση της πρυτανείας και του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η αύξηση των τμημάτων του , με αφορμή την συγχώνευση των δύο ΑΕΙ  ώστε αυτό να είναι βιώσιμο στο μέλλον .
Ο κ. Αντωνιάδης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ως προς το πρώτο θέμα και συγκεκριμένα ότι  είναι ανεπίτρεπτο να καταργηθεί η πρυτανεία και το αυτοδιοίκητο γιατί αυτό δεν έγινε σε καμία άλλη προηγούμενη συγχώνευση ΑΕΙ
(Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Ηπείρου κ.τ.λ) και επιπλέον μια τέτοια εξέλιξη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για οριστική διάλυση του Πανεπιστημίου . Η πρόταση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα κ. Αγγελόπουλου για μεταβατικό στάδιο με διοικούσα  επιτροπή υπηρετούσε προσωπικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες. Ως προς το δεύτερο θέμα θεωρείται επιβεβλημένη η αύξηση των τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε  να καταστεί βιώσιμο. Αυτό  θα πρέπει να αποτελεί απαράβατο όρο για τη συγχώνευση . Επεσήμανε την περιφρόνηση από μεριάς του Υπουργείου στους τοπικούς φορείς (Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Βουλευτές κ.τ.λ)και την έλλειψη διαβούλευσης στα πρώτα αυτά κρίσιμα στάδια της συγχώνευσης.
Τέλος ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις θέσεις και των δύο πρυτάνεων και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή  για το θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της συγχώνευσης ΤΕΙ και Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου