Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΑΚΗ


                Αγαπητές συμπολίτισσες,  αγαπητοί συμπολίτες,
          Γνωρίζετε καλά ότι ο Δήμος της Φλώρινας, η Δυτική Μακεδονία αλλά και όλη η χώρα βιώνει βαθιά κρίση. Κρίση οικονομική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική. Κρίση που έχει οδηγήσει σε αποδόμηση του παραγωγικού ιστού και υψηλή ανεργία, μετανάστευση πληθυσμού και διαρροή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, εξασθένιση των κοινωνικών δομών και περιβαλλοντική υποβάθμιση.

   Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της επιλογής του δήμου που θέλουμε και μας αξίζει. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, ανακοινώνω ότι θα ηγηθώ αδέσμευτου δημοτικού συνδυασμού στον Δήμο Φλώρινας με την ονομασία: “ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!”
   Η υποψηφιότητά μου απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Φλώρινας, στους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, από όποιον ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται. Ο συνδυασμός μας θα απαρτίζεται από άτομα έντιμα, άξια και ικανά, με γνώσεις, καθαρό λόγο και διάθεση για προσφορά στην τοπική κοινωνία.
          Στόχοι μας:
·     Ένας Δήμος με χρηστή διοίκηση, αξιοκρατία και διαφάνεια.
·     Ένας Δήμος με κοινωνικές ευαισθησίες και συνέπεια.
·     Ένας Δήμος σύγχρονος, με τεχνογνωσία, που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά του.
·     Ένας Δήμος κοινωνικής αλληλεγγύης, απαλλαγμένος από μικροπολιτικές αγκυλώσεις και πρακτικές απλής διαχείρισης της καθημερινότητας, που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει διάφορα προγράμματα για την ανάπτυξη και τόνωση της περιοχής.
·     Ένας Δήμος που δεν θα αποτελεί ουραγό, αλλά θα έχει όραμα και θα πρωτοπορεί στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα.
    Η τετραετία 2019-2023 πρέπει να είναι αναγεννητική για τον Δήμο μας. Επιδίωξη μας η μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας, αλλά και για να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές του δήμου μας και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.
   Σας διαβεβαιώνω ότι οι στόχοι αυτοί δεν είναι μια απλή διακήρυξη προθέσεων. Είναι μία σοβαρή πρόταση η οποία θα αξιολογηθεί από εσάς πριν υλοποιηθεί. Έχω την εμπειρία. Θέλω όμως να μου δοθεί, μέσα από τη δύναμη της ψήφου σας, η ευκαιρία να αποδείξω ότι έχω και την ικανότητα να ανταποκριθώ στα αιτήματα και τις προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
   Στις εκλογές αυτές, μαζί με την πρόσκληση υποψηφιότητας ενεργών πολιτών, θα δοκιμασθεί και η τόλμη του εκλογικού σώματος, γιατί με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον μας. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω δίπλα σας ως ενεργός πολίτης και μάχιμος δήμαρχος, υπερασπιζόμενος με κάθε τρόπο τις παραπάνω αρχές και αξίες.
  Αγαπάμε τη Φλώρινα, γιατί το αξίζει!
  Αγαπάμε τη Φλώρινα, γιατί είναι ο δικός μας τόπος!
  Αγαπάμε τη Φλώρινα, γιατί είναι “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!”

                                                                                     Με εκτίμηση
                                                                             Βασίλειος Γιαννάκης
                                                          Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φλώρινας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου