Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεχωριστό το ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018»


          Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση «σημαδεύτηκε» το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018, το οποίο οργανώθηκε στο Αμύνταιο για 1η φορά στην 29χρονη Ιστορία του το περασμένο Σαββατοκύριακο με συνδιοργανωτή το Δήμο Αμυνταίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.
          Στους Αγώνες συμμετείχαν 142 αθλητές και αθλήτριες από την
Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η οργάνωση των Τελικών Αγωνισμάτων στο Κτήμα Δημόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Κτήμα Δημόπουλος με την υποστήριξη της Οινολόγου Άρτεμις Τουλάκη και της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλης επιχειρήθηκε και πέτυχε το πάντρεμα, υψηλής ποιότητας,  αγωνιστικό θέαμα ξιφασκίας και ένα ταξίδι στο κόσμο της γεύσης από τοπικά προϊόντα του περιοχής Αμυνταίου που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιού Παναγιώτη Δημόπουλου.
         Να επισημάνουμε πως το οινοποιείο Δημόπουλου είναι δυναμικότητας επεξεργασίας μέχρι 650 τόνων σταφυλιών. Το σημαντικό είναι πως χρησιμοποιεί αποκλειστικά σταφύλια της περιοχής .
              
  Στον  πολύ όμορφο χώρο  η μεγάλη παρουσία των παιδιών που παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό τους αγώνες δημιούργησε θερμή και όμορφη ατμόσφαιρα.  Κι αυτό δείχνει ότι ο κ. Πέτρος Τσώκας κάνει πολύ καλή δουλειά στο Αμύνταιο.
             Εντύπωση έκανε η πειθαρχία και ο σεβασμός των αθλητών στους προπονητές και τις αποφάσεις των διαιτητών. Που σημαίνει ότι οι αθλητές και αθλήτριες πρωτίστως έχουν αγωγή και αθλητική παιδεία.

          Στο αγωνιστικό κομμάτι στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών απολαύσαμε εντυπωσιακές μονομαχίες με Νικητή τον Τσώκα Αστέριο (ΟΞΙΦ), ο οποίος επικράτησε 15-14 του Θοδωρή Αβραμίδη (Μ. Αλέξανδρος Κορδ.). Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) και Γιάννης Φιλιππούσης (Αρίστων Παιανίας). Στις Γυναίκες η Ολυμπιονίκης Νίκη Σιδηροπούλου (Αρίστων) πήρε το χρυσό μετάλλιο, η Νικόλ Χατζησαράντου (Αρίστων) το ασημένιο και οι Ελευθερία Μιμηγιάννη (ΠΑΟ) και Θώμη Ανστασίου (ΟΞΙΦ) τα χάλκινα.
          Την Κυριακή στο Ξίφος Ασκήσεως Νικητές ήταν: 1ος Μαυρίδης Δ. (ΑΟΞΑ), 2ος  Στάντσιος Β. (Ε.Α. Ξιφασκίας) και 3οι οι Φουντουλάκης Κ. και
Γιάννος - Ρίζος Η. (ΑΟΞΑ). Στις Γυναίκες 1η ήταν η Κοντοχριστοπούλου Κ. (ΑΟΞΑ), 2η Χαλδαίου Μ. (ΑΟΞΑ) και 3ες η δικιά μας Νέλη Γεροσίδερη (ΟΞΙΦ) και Μέκρα Β. (ΑΟΞΑ). Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο : www.fencingworldwide.com/en/competition/15523-2018/tournament/
           Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Αμυνταίου, το Κτήμα Δημόπουλος, το Ξενοδοχείο ΑΤΕΡΟΝ, τους Χορηγούς μας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΙΑ ΓΗ, BROWN COFFEE, ΒΙΕΜΑΚ, ΔΕΘ HELEXPO, STOP FIRE ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, RENAULT ΠΑΡΙΣΗΣ, το Νερό ΒΙΤΣΙ, τα Αναψυκτικά ONE και φυσικά όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018!
                             
                    Από το Δ.Σ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου