Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Με εμφανή τη διαφορά κλάσης των δύο ομάδων, εύκολα πέρασε ο Εργοτέλης (0-3) στους ομίλους του κυπέλλου μέσα στο ΔΑΚ Φλώρινας


Η περιπέτεια του κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 έλαβε τέλος για τον Ερμή, όπου την Κυριακή γνώρισε την ήττα από τον ανώτερο Εργοτέλη στο ΔΑΚ Φλώρινας με 0-3.
Οι διαφορές επιπέδου των δύο ομάδων ήταν εμφανής, τόσο σε ταχυ-δύναμη όσο και σε αντοχές, με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του
Εργοτέλη να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν μια σχετικά εύκολη νίκη, απέναντι στις «φιλότιμες» αλλά άνισου χαρακτήρα προσπάθειες των παιχτών του Κώστα Μαργιορίδη. Αξίζει να σημειώσουμε πως η παρουσία των γηπεδούχων ήταν αξιοπρεπής, καθώς προσπάθησαν (έστω και να δεν τα κατάφεραν) να παίξουν «δημιουργικό» και όχι «καταστροφικό» ποδόσφαιρο, όπως συνηθίζεται απέναντι σε πολύ δυνατότερους αντιπάλους.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η «αρχοντική» παρουσία του ΣενεγαλέζουBruce στην θέση του κόφτη, με τρομερές τοποθετήσεις και πολύ μεστό παιχνίδι, δεν άφηνε να εκδηλωθεί καμία επίθεση από πλευράς Ερμή, μοιράζοντας παράλληλα τη μπάλα με σιγουριά, ένας παίχτης που άνετα θα μπορούσε να αγωνιστεί σε ομάδα της SuperLeague!  Από τον Ερμή, φιλότιμες ήταν οι προσπάθειες όλων των παιχτών (απουσίαζε ο Θεοδουλίδης που τραυματίστηκε στο supercup), αλλά ιδιαίτερη μνεία  πρέπει να κάνουμε στο αμυντικό κομμάτι, των δύο μπακ (Γιορετζίδης, Κουτσομήτρος), των δύο «εξαριών» (Αμαραντίδης, Χαμαλίδης – που έπεσε απότομα στα «βαθιά») αλλά κυρίως στο αμυντικό κεντρικό δίδυμο Σιδηρόπουλο – Πιρίτζαους, που παρόλο που η ομάδα δέχτηκε τρία γκολ, ήταν συγκλονιστικοί στις μάχες που δίνανε, με τον τελευταίο να κόβει με τρομερό πάθος πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες των Κρητικών.
Η ομάδα του Ηρακλείου ήταν πολύ ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Από τα πρώτα λεπτά το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου έδειξε τις προθέσεις του και προηγήθηκε στο 16’ με τον  Αμερικάνο επιθετικό Efford.

Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέληςανέβασε και άλλο «στροφές» (όπως ήταν φυσικό με την κόπωση του Ερμή να είναι ακόμα πιο έκδηλη)  και πέτυχε άλλα δύο τέρματα. Στο 58’ ο Ιατρούδης με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Στο 90’ ο Μπουρσέλης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.
Πλέον οι παίχτες του Ερμή στρέφουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, η έναρξη του οποίου έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή,  με όλες τις αναμετρήσεις να αρχίζουν στις 16:00 το απόγευμα. Η ομάδα του Αμυνταίου για την πρώτη αγωνιστική ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Λαγκαδά, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.

Ερμής Αμυνταίου (Κώστας Μαργιορίδης): Ηλιόπουλος, Πιριτσάους, Σιδηρόπουλος, Γεωργιρζίδης (75’ Βασιλειάδης), Κουτσομήτρος (71’ Δόνες), Αμαραντίδης, Χαμαλίδης, Τσορλίδης, Ηλιάδης (84’ Μαρκόπουλος), Αθανασίδης, Χαϊτίδης

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Χανιωτάκης, Mαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μπρους, Τσέλιος, Μπουτσάκης (74’ Μπουρσέλης), Ιατρούδης (80’ Αντωνίου), Καπνίδης (71’ Σταθόπουλος), Έφορντ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου