Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Το πανάκριβο κράτος νεκροθάφτης γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος


Τον Ιούνιο έγιναν από το κράτος 9.032 κατασχέσεις, δηλαδή κοντά στις 400 κατασχέσεις την ημέρα. Μέχρι τώρα το κράτος έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις εναντίον 1.140.000 φορολογουμένων.Το επόμενο εξάμηνο προβλέπεται ιδιαίτερα φορολογικά αιμοβόρο μιας και το κράτος προγραμματίζει να απορροφήσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενουςαπό ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας και διάφορα άλλα.
Τα παραπάνω στοιχεία έχουν την σημασία για να κατανοήσουμε τι κοστίζει το κράτος που άφησε
πάνω από 90 ανθρώπους να καούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΦΙΜ, φέτος, ο μέσος Έλληνας  δούλεψέ μέχρι τις 18 Ιουλίου για το κράτος. Δηλαδή από τις 365 μέρες του χρόνου, οι περίπου 200ημέρες δουλεύτηκαν για την χάρη ενός κράτους που δεν μπόρεσε να κάνει μια εκκένωση σε έναν μικρό οικισμό μισή ώρα έξω από την Αθήνα.
Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης υπάρχει έτοιμοκαι πληρωμένο εδώ και χρόνια, αλλά δεν λειτουργεί. Μέσω του ευρωπαίου φορολογούμενου ήταν διαθέσιμα 60 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που όμως ποτέ δεναπορροφήθικαν. Θα πρέπει να έχεις φτάσει στο ανώτερο ιστορικό στάδιο ανικανότηταςγια να μην δαπανάς τσάμπα χρήμα. Πάντως η ολιγωρία δεν ήταν γενική, για παράδειγμα μέσα στο πένθος, η υφυπουργός οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, πήγε να περάσει τροπολογία που έδινε σε ορισμένες από την κυβέρνηση διορισμένες διοικήσεις ΔΕΚΟ αυξήσει μέχρι και 60%, ανέβαζε το ταβάνι ανώτερου μισθού από τα 4.631 στα 7,483 μηνιαίως.
Η κυρία Παπανάτσιου αν θυμάστε, είναι η υφυπουργός που είχε δηλώσει «δηλώστε τα, γιατί θα σας βρούμε.» Και πρέπει να μας βρούνε για τα δώσουν στους ικανότατους ημετέρους που έχουν διορίσει στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ 7.500 το μήνα. Όπως καταλαβαίνετε στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, όπως και σε όλο το δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διορίσει την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας. Η μηνιαία αύξηση που πλησιάζει τα 3.000 ευρώ είναι ιδιαίτερα αναγκαία. Πολυεθνικές όπως η Apple, η Coca-Colaκαι η Daimlerκαραδοκούν να αρπάξουν τους εγκέφαλους της ελληνικής κυβερνήσεως ανά πάσα στιγμή, ο ανταγωνισμός είναι άγριος.
Ως χώρα θα ήταν αδύνατο να αντέξουμε μια αυξημένη διαρροή εγκεφάλων προς το εξωτερικό. Φτάσαμε να ζητάμε να προσλάβουμε πυροσβέστες με τουλάχιστον 50% αναπηρία. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων ήταν να προσφέρει διορισμό στο δημόσιο στους συγγενείς των νεκρών θυμάτων. Μέσα σε μια κρίση ο καθένας προσπαθεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Οι της κυβερνήσεως που έχουν τον κρατισμό ως θρησκεία κάνουν αυτό που μόνο αυτοί μπορεί να κάνουν, υποσχέσεις για λεφτά και διορισμούς. Μπορεί να έχουν θεοποιήσει τον ρόλο του κράτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πως τους ενδιαφέρει να το διοικήσουν. Θέλουν να ζουν από το κράτος, δηλαδή τον φορολογούμενο, αλλά όχι και να εργάζονται σ’ αυτό. Το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου