Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Οι … τριακόσιοι της πλατείας Φλώρινας για το ονοματολογικό


Είχα γράψει πριν λίγες μέρες με αφορμή το συλλαλητήριο της Βίγλας για το ονοματολογικό, πως  τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις έκλεισαν τον κύκλο τους και ο αγώνας  για να μην περάσει η συμφωνία της Πρέσπας πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα και να επιλεγούν άλλες μορφές αγώνα.

Δυστυχώς δεν μας άκουσαν και η αποκαρδιωτική συγκέντρωση της Δευτέρας  2 Ιουλίου 2018 στην κεντρική πλατεία  της Φλώρινας για ένα κορυφαίο ζήτημα δεν αριθμούσε πάνω από τριακόσια άτομα.  

Το βασικό χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης είναι ότι η γραμμή που υιοθετούν περί μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας ακόμα και με γεωγραφικό προσδιορισμό, βρίσκεται εκτός γραμμής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και βέβαια εκτός γραμμής Βουκουρεστίου του 2008.

Έτσι η συγκέντρωση ήταν φυσικό να απογυμνωθεί και να πάσχει από μαζικότητα.

Δεν μπόρεσαν να εκφράσουν και πολύ περισσότερο να ευαισθητοποιήσουν την πλειοψηφία των Φλωρινιωτών που πιστεύουν στη δημοκρατία  και τον κοινοβουλευτισμό.

Τα αντιδημοκρατικά συνθήματα όπως το «αλήτες προδότες πολιτικοί» κάνουν τους πολίτες να κουμπώνονται και να μην συμμετέχουν, γιατί τέτοιας μορφής συνθήματα δεν τον εκφράζουν. Αντίθετα τον προσβάλουν γιατί είναι συνθήματα φασισμού.

Όμως στη συγκέντρωση αυτή είδαμε να εισβάλει η ποδοσφαιροποίηση με την αναπαραγωγή γηπεδικής συμπεριφοράς. Ακούσαμε αρκετές φορές το  υβριστικό σύνθημα «Σέλτσα μπ..έ π…..ας γιε». Το βίντεο είναι αψευδής μάρτυρας για τα όσα γράφω.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η φασιστοειδής συμπεριφορά ουδόλως εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των απόντων συμπολιτών μας αλλά και των περισσοτέρων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και την πορεία, τον πατριωτισμό των οποίων εκμεταλλεύτηκαν κάποια στοιχεία με ακραία συμπεριφορά και καπέλωσαν την συγκέντρωση.  

Μια δυναμική μειοψηφία δεν μπορεί να εκφράζει την τοπική μας κοινωνία πολύ περισσότερο να την εκπροσωπεί. Όλοι αυτοί εκπροσωπούσαν τον εαυτό τους και μόνον. Γι’ αυτό και το ψήφισμα  εκφράζει τους συγκεντρωθέντες και όχι τον λαό της Φλώρινας.

Η ευθύνη των οργανωτών είναι τεράστια γιατί  δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση και τον κόσμο της. Όσο για την σιωπή των παριστάμενων αξιωματούχων της αυτοδιοίκησης και των συλλόγων  σίγουρα είναι ένοχη.  

Αυτό που εισπράττει ο καθένας είναι ότι πρόκειται περί μιας μικρής συγκέντρωσης από μια δυναμική μειοψηφία με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που θέλει να επιβάλει την άποψη της στην απούσα πλειοψηφία. Γι’ αυτό και κανένας δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά  ούτε και να ασχοληθεί μαζί μας.

Δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι κάποιος (οι) από παραληρηματικό πατριωτισμό πήγε και κρέμασε σακούλες με αυγά 
στην  πόρτα του γραφείου της Φλώρινας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα.  Κι επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί να ζητήσει συγνώμη από τον συνάνθρωπο του τον κ. Σέλτσα,  εύχομαι κάποια στιγμή να αναλογιστεί την αποκοτιά και την βαρβαρότητα της πράξης του και στις προσευχές του προς τον Ύψιστο να ζητήσει το έλεος του, όχι για τίποτα άλλο αλλά για να τιμήσει το σχήμα του.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Πριν την πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν δια βοής το παρακάτω ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΟΤΖΙΑ-ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ
Σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ο Λαός της περιοχής Φλώρινας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των παρακάτω Συλλόγων (Πολιτιστικών, Αθλητικών κ.ά.) της Π.Ε. Φλώρινας, προσήλθε σε ειρηνική Συγκέντρωση κατά της υπογραφείσας συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, και ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω
Ψήφισμα
1. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η υπογραφείσα Συμφωνία, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, εμφανίζεται στα μάτια μας ως ένα απλό κείμενο μεταξύ δύο Υπουργών (υπό το βλέμμα του διαπραγματευτή -και εχθρού της Ελλάδας- κ. Νίμιτς), στερούμενη ουσιαστικής αλλά και τυπικής νομιμοποίησης, χωρίς την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων και, κυρίως, του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

2. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την υπογραφείσα Συμφωνία, γιατί ως ελεύθεροι πολίτες δημοκρατικής χώρας δεν δώσαμε ποτέ και σε κανέναν εν λευκώ την εξουσιοδότηση να προβεί, ερήμην ημών, σε ανάλογες ενέργειες, που, με τη μορφή τετελεσμένων, θα καθορίσουν το μέλλον μας. Οι διαπραγματεύσεις / συμφωνία ουδέποτε εξαγγέλθηκαν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις των δύο κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Φεβρουάριος / Οκτώβριος 2015) στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ είναι πασιφανές ότι οι εξελίξεις επιβλήθηκαν από ξένες χώρες, χάριν των δικών τους και μόνο συμφερόντων, με τους …συνήθεις σύμφωνους πολιτικούς μας να πανηγυρίζουν. Αγνοούν, ότι οι «έξωθεν» επιβεβλημένες "συμφωνίες", αποδεικνύονται εύθραυστες, επικίνδυνες για τη σταθερότητα και την ειρήνη, και, τελικά, καταστροφικές για τους λαούς;

3. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ακόμα και ως γεωγραφικού προσδιορισμού του γειτονικού κράτους, καθώς αποτελεί πλήρη εκχώρηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας ως Μακεδόνων, που δεν υπήρξαμε μόνο στην αρχαιότητα (την οποία μας έκαναν τη χάρη οι γείτονες να μην την διεκδικήσουν) αλλά υπάρχουμε συνεχώς, μέχρι και σήμερα, και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμφανίζεται με τη δική μας ταυτότητα.

4. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ τις "καλές προθέσεις" των γειτόνων, των οποίων γνωρίζουμε πολύ καλά (πολύ πριν ανακαλύψει το πρόβλημα η επίσημη πολιτική του κράτους των Αθηνών…) και τις επιδιώξεις και τα μέσα και τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ στη Φλώρινα, που με αίμα και θυσίες οι πρόγονοί μας κράτησαν ελληνική σε πιο δύσκολους καιρούς, να εγερθούν σήμερα ζητήματα περί δήθεν καταπιεσμένων ψευτομακεδονικών (και όχι μόνο) μειονοτήτων, επειδή αυτό εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και άλλων ξένων "φίλων", "συμμάχων" και "εταίρων".

5. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ τις «καλές προθέσεις» των γειτόνων, που ουδέποτε τήρησαν τους στοιχειώδεις όρους της Ενδιάμεσης Συμφωνίας (1995), ακολουθώντας την επί δεκαετίες άκαμπτη και άκρως προκλητική πολιτική τους, με τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, σε καθημερινές, πολιτικές, πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά. εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ήδη, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Πρωθυπουργός της FYROM χρησιμοποίησε ανεμπόδιστα και προκλητικά σκέτο τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.

6. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την αναγνώριση, εμμέσως πλην σαφώς, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, του δήθεν «μακεδονικού» έθνους -πρωτοφανή και απαράδεκτη για κυβέρνηση ταγμένη να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Αυτή η αναγνώριση "μακεδονικού έθνους" ακυρώνει τον γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος, για τον οποίο τόσο καυχώνται οι υπογράψαντες, και δυστυχώς, με αυτήν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να δικαιώνει τα πιο βρώμικα σχέδια κατά της Μακεδονίας, κατά της Ελλάδας…

7. Για τους ίδιους λόγους, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την επίσης πρωτοφανή, για την ελληνική ιστορία, αναγνώριση δήθεν "μακεδονικής" γλώσσας, που τελικά θα είναι η επίσημη –αν και πραγματικά ανύπαρκτη– "εθνική γλώσσα" ενός ανύπαρκτου "έθνους", όσο κι αν οι υποσημειώσεις της συμφωνίας προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα. Απλές αλήθειες, που μόνο αδαείς, εμπαθείς (ή, μήπως, δοτοί;) δεν τις κατανοούν.

8. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της Ιστορίας μας, που τυχόν θα επιχειρηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας από την Ελληνική Πολιτεία. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ το Υπουργείο Παδείας ότι θα στείλει στα παιδιά μας σχολικά βιβλία στο πνεύμα που επιβάλλει η Νέα Τάξη ή ότι θα απαγορεύσει τον Εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα ή τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ότι θα απαγορεύσουν το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή" στις στρατιωτικές Σχολές ή στις παρελάσεις, για na μη θιγούν οι γείτονες ψευτομακεδόνες… ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ το Υπουργείο Εμπορίου ότι θα αφαιρέσει ή θα τροποποιήσει εμπορικά σήματα και επωνυμίες προϊόντων για να μην συγχέονται με αυτά των ψευτομακεδόνων γειτόνων μας.

9. ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης, σπίλωσης και τρομοκράτησης των Ελλήνων που αντιδρούν στα σχέδια των κυβερνώντων. Στα τερατώδη ψέματα, τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τη χρήση υπερβολικής αστυνομικής βίας (τα ζήσαμε στο Πισοδέρι, όπου χρησιμοποιήθηκαν χημικά και ξυλοφορτώθηκαν ανελέητα Έλληνες πολίτες, για να μην ενοχλήσουν με την πορεία τους αυτούς που υπέγραφαν 35 ολόκληρα χλμ. μακριά!!!) προστίθεται και ένα ακόμη όπλο: μας απειλούν για "αμελλητί" λήψη κατασταλτικών μέτρων, κάθε φορά που κάποιοι "υπεύθυνοι" (θα είναι μήπως, οι ίδιοι που μέτρησαν 40000 μόνο διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη;) θα κρίνουν ότι οι εκδηλώσεις μας "πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους".

10. Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς οι Φλωρινιώτες, περήφανοι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ να τραγουδάμε το "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα" και να το μαθαίνουμε και στα παιδιά μας, και να γιορτάζουμε περήφανοι τον Μακεδονικό Αγώνα, χωρίς να υπολογίζουμε τις "αμελλητί" κυρώσεις. Αντέξαμε σε πολύ πιο δύσκολα. Δεν μας ξέρουν καλά

11. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα, ανεξαρτήτως καταγωγής και πολιτικών τοποθετήσεων, και ΚΑΛΟΥΜΕ σε επαγρύπνηση, έναντι όλων εκείνων που προσπαθούν να σπείρουν τον σπόρο της διαίρεσης με τις φαινομενικά αθώες, αλλά στην πραγματικότητα ύπουλες και προκλητικές δηλώσεις τους.

12. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους άρχοντες του τόπου και, μάλιστα, τους αιρετούς (είτε εν ενεργεία είτε πρώην) να μην παίζουν "εν ου παικτοίς" για δικούς τους λόγους. Έχει και η ψηφοθηρία τα όριά της…

13. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σεβαστεί τον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό ζητώντας τη γνώμη του με Δημοψήφισμα. Εάν δεν το κάνει, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη Χώρα ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ την Συμφωνία μόλις γίνουν Κυβέρνηση.

14. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους Βουλευτές του Νομού μας, αν και όταν έρθει η Συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, να ψηφίσουν όπως θέλει ο Λαός της Φλώρινας, τον οποίο, με βάση το Σύνταγμα εκπροσωπούν. Εμείς είμαστε οι εντολείς, αυτοί οι εντολοδόχοι.

15. Το παρόν, αφού εγκριθεί, να αποσταλεί στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Χώρας, να επιδοθεί στους τοπικούς Άρχοντες (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους κλπ) και να δημοσιευθεί στον Τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό).

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ


 

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου