Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

τραυματίστηκε αδέσποτο σκυλί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

  Το παιδάκι του πήγε να αφήσει στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη για να παίξει από την αφύλακτη διάβαση και κάνοντας όπισθεν για να φύγει παρέσυρε το σκυλί και το πήρε από κάτω, λόγω έλλειψης ορατότητας όπως ανέφερε ο οδηγός.


      Αμέσως ο οδηγός κατέβηκε και με τη βοήθεια περαστικών προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν το άτυχο ζώο. Ακολούθησε  ενημέρωσε   τον δημοτικό κτηνίατρο και την  αστυνομία , οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να επιληφθούν της κατάστασης.
Με αφορμή το περιστατικό  δημιουργήθηκε μικρή ένταση στον χώρο η
οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη.
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και μόνιμο με τα αδέσποτα και τα αυτοκίνητα που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στην πλατεία την οποία  κάποιοι ασυνείδητοι την χρησιμοποιούν και ως χώρο στάθμευσης.
Καταστηματάρχης της πλατείας δήλωσε πως «οι άνθρωποι ευθύνονται γι ό,τι κάνουν τα σκυλιά. Τα ταΐζουν μέσα στην πλατεία και αυτά στη συνέχεια έρχονται εδώ για να φάνε και «ορμάνε στα παιδιά και τους παπούδες». Μάλιστα ανέφερε και περιστατικό κατά το οποίο ένας υπερήλικας 90 χρόνων κυνηγήθηκε από τα σκυλιά  «έπεσε κάτω και έσπασε τον γοφό του και τώρα είναι στο καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί . Κάθε μέρα εδώ πέρα κυνηγάνε ηλικιωμένους παιδάκια και όλους. Βγαίνουμε εμείς εδώ από το μαγαζί με τις σκούπες και τα νερά για να διώξουμε τα σκυλιά».
Τραγικότερη είναι η περίπτωση του γιού του που στο μάγουλο έχει δοντιές από αδέσποτο σκύλο. «Άμα δείτε τον γιό μου   έχει δύο δοντιές στο μάγουλο, τον πήγαμε στο νοσοκομείο και τα σημάδια τα έχει ακόμη».
Για το περιστατικό με το σκυλί ανέφερε ότι μπήκε ένας με το αυτοκίνητο του για να αφήσει το παιδάκι του και στη συνέχεια έκανε όπισθεν για να φύγει το παρέσυρε και το πήρε από κάτω.
Για τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν μέσα στην πλατεία τόνισε ότι είναι απαράδεκτο γιατί μπορεί να παρασύρουν κάποιο παιδάκι που παίζει και κινείται. Ζήτησαν από τον δήμο να βάλει κολωνάκια αφήνοντας ένα διάδρομο για τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων των καταστημάτων της πλατείας, όμως ο Δήμος δεν έκανε τίποτα. Κι αναρωτήθηκε ο καταστηματάρχης «γιατί δεν παίρνουν μέτρα; Τι περιμένουν να σκοτωθεί κάποιο παιδάκι; Η πλατεία είναι εντελώς αφύλακτη και τα παιδιά που παίζουν κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βγουν στο δρόμο και να πάθουν κακό».
Για τα αδέσποτα επεσήμανε ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις σε συνεργασία με τους αρμόδιους να βρουν τρόπο τα σκυλιά να φύγουν από την μέσα από την πόλη. 
Δίκαιη η αγανάκτηση του πολίτη που είναι αγανάκτηση και όλων όσων χρησιμοποιούν την πλατεία για λίγη αναψυχή. Δυστυχώς  ο Δήμος μας που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια με τα αδέσποτα σκυλιά «αγρόν αγοράζει». Φαίνεται πως δύο τετραετίες δεν φτάνουν για να κάνει κάτι ώστε και αυτά να μην βασανίζονται και οι πολίτες να μην κινδυνεύουν.
Θα μπορούσε πχ άμεσα να κάνει κάτι αντίστοιχο με τα κάγκελα και την πόρτα που υπάρχει στην υπόλοιπη πλατεία και προστατεύει τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα. Δεν κάνει που δεν κάνει τίποτα για τα αδέσποτα ας προστατέψει τα παιδιά από ενδεχόμενο ατύχημα.  Γιατί μετά θα κλαίμε όλοι μαζί.
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου