Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΓΛΑ


Τούτες τις ώρες απευθύνομαι σε εσάς με ειλικρίνεια και σθένος.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε η γενιά μας, έχει παραβιάσει κάθε κόκκινη εθνική γραμμή. Αφού μας έφερε το  3ο, αχρείαστο μνημόνιο, αφού επέβαλαν 9 δις μέτρα λιτότητας, προκάλεσαν απώλεια 21 δις ευρώ ΑΕΠ σε 2 χρόνια, μείωσαν το αφορολόγητο, μείωσαν τις συντάξεις, κατήργησαν το ΕΚΑΣ και τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, αύξησαν
22% τον φόρο πετρελαίου,απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς, χάρισαν τις ελληνικές τράπεζες στο ξένο κεφάλαιο, μας κόστισαν γενικά 86 δις ευρώ που φόρτωσαν στις πλάτες μας και αφού, μόλις χθες, ψήφισαν νέα δημοσιονομικά μέτρα με βαριές δεσμεύσεις όχι μόνο μέχρι το 2022 αλλά μέχρι το 2060, τώρα ξεπουλάνε την ψυχή μας και τη Μακεδονία μας.
Η συμφωνία που θέλει να υπογράψει ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά αναγνωρίζει ψευδεπίγραφη «Μακεδονική» ταυτότητα, που λειτουργεί ως όχημα αλυτρωτισμού και επικυρώνει το χαλκευμένο εθνικό ιδεολόγημα των Σλάβων με τη φαντασίωσή τους της δήθεν «διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας». Και αυτό βιαστικά, σε μια στιγμή που ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ της Ελλάδας. Αντί να αφήσουν το γειτονικό κρατίδιο να λύσει μόνο του τα προβλήματά του, αν μπορεί, και να αποφύγει τη διάλυσή του, σπεύδουν να το σώσουν εκχωρώντας του το δικαίωμα στη δική μας ιστορία. Όταν όμως η ιστορία θυσιάζεται στην πολιτική συγκυρία, πολύ περισσότερο στις πιέσεις, αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματα. Και η ιστορία θυμάται κι εκδικείται.
Η κόκκινη γραμμή που χάραξαν ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι απαραβίαστη!
Έχουμε χρέος να αντισταθούμε!
Σας καλώ να ενώσουμε τις φωνές μας, να διατυμπανίσουμε το φρόνημα και τα πιστεύω μας και να συμμετάσχουμε όλοι στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.
Έστιν ουν Ελλάς η Μακεδονία.
Όποιος το αμφισβητεί ας διαβάσει τις επιγραφές των μνημείων σε όλη τη Μακεδονία!
Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω!

Στέλιος Δ. Μαυρίδης
Πολιτευτής Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Φλώρινας
Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω
Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου