Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Θετικά και μετρήσιμα τα αποτελέσματα από τη συνεργασία με το ΕΒΕ Πάφου Εκτός κλίματος συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης η συμπεριφορά του ΕΒΕ Κοζάνης


Ιστορική στιγμή η επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής των ΕΒΕ Φλώρινας και Κοζάνης Πάφο, κι αυτό λόγω των επικείμενων   οικονομικών αποτελεσμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που η παρουσία των επιχειρηματιών μας που ξεπερνούσαν τους είκοσι, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες το ΕΒΕ Φλώρινας θα δεχτεί επιχειρηματίες από την Πάφο και οι
Φλωρινιώτες που συμμετείχαν στην αποστολή θα υπογράψουν συμφωνίες. 
Η συνεργασία με το επιμελητήριο Πάφου ξεκίνησε πριν τρία χρόνια τότε που για πρώτη φορά   διοργανώσαμε στη Φλώρινα τη συνάντηση των βαλκανικών επιμελητηρίων στην οποία συμμετείχε και η Κύπρος.
Οι αγορές είναι δύσκολες και αν δεν προσπαθήσεις δεν μπορείς να μπεις εύκολα, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης .
Τόνισε δε ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία στα φρούτα, τα λαχανικά, τις πίτες και  τα γλυκά.
Ακόμα ανέφερε ότι στην Πάφο θα διατίθεται μόνιμος εκθεσιακός χώρος για τα τοπικά προϊόντα.
Ακόμα στη συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας είπε ότι απόφαση του επιμελητηρίου είναι να τρέξει άμεσα το τουριστικό πακέτο,  γιατί  το τουριστικό προϊόν είναι μονόδρομος για την περιοχή.
Ο αρχικός στόχος η Φλώρινα να αναδειχτεί ως    γαστρονομικός προορισμός με μοναδικές γεύσεις γίνεται πραγματικότητα, κι αυτό καταγράφεται στα θετικά του επιμελητηρίου.
Δήλωσε δε ότι οι επιχειρηματικές αποστολές θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και οργάνωση, ώστε πάντα να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθεί το τοπικό εισόδημα.

Με την παρουσία επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή της Πάφου και μελών του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης στις 16.5.2018, έδωσε συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής στην Πάφο, στην οποία συμμετείχε το ΕΒΕ
Κοζάνης καθώς και επιχειρηματίες του.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην Πάφο,  δεν έλειψαν και τα φαινόμενα «καπελώματος» από το ΕΒΕ Κοζάνης της εκδήλωσης. Κάποιοι έδειξαν ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση γι’ αυτούς η ισότιμη συνεργασία των δύο επιμελητηρίων και προσπάθησαν να αναδειχτούν μέσα από μεμονωμένες ενέργειες που θίγουν κυρίως το ΕΒΕ Φλώρινας, τον πρωταγωνιστή και δημιουργό αυτής της όντως πετυχημένης συνάντησης,  ύστερα από μια τρίχρονη και επίπονη προσπάθεια  του και αφού προηγήθηκαν άλλες δύο συναντήσεις με το επιμελητήριο Πάφου. Ξαφνικά με ένα δελτίο τύπου το ΕΒΕ Κοζάνης προσπάθησε να δρέψει δάφνες διαθέτοντας  σ’ αυτό μόνο στην αρχή μια σειρούλα  στο ΕΒΕ Φλώρινας, αγνοώντας τα συμπεφωνημένα για κοινές δράσεις και παρουσιάσεις. Μάλιστα όταν για την συγκεκριμένη επιχειρηματική δράση το ΕΒΕ Κοζάνης δεν έκανε το παραμικρό. Όλη η δουλειά έγινε από το ΕΒΕ Φλώρινας και τον πρόεδρο του Σάββα Σαπαλίδη.
Περιμένουμε έστω και τώρα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής να αποκηρύξει το προσβλητικό για τη Φλώρινα δελτίο τύπου που φέρει το όνομα του επιμελητηρίου Κοζάνης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και του κύρους του ΕΒΕ Φλώρινας καθώς και των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ (Τριανταφυλλίδης):Πριν επιστρέψει η αποστολή σας από την Πάφο τα ΜΜΕ της Φλώρινας έλαβαν ένα δελτίο τύπου από το Επιμελητήριο Κοζάνης το οποίο, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι το λιγότερο περίεργο, γιατί ενώ είναι η αποστολή εκεί έρχεται το δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει τη Φλώρινα απλά στην αρχή ενώ όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στο Επιμελητήριο της Κοζάνης και στον πρόεδρό του τον κ. Σαρρή. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται», γιατί από ότι φαίνεται εσείς το ξεκινήσατε, εσείς το διοργανώσατε, εσείς το προχωρήσατε και στο δελτίο τύπου της Κοζάνης δεν φαίνεται τίποτα από όλα αυτά.
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Σαπαλίδης):Υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο επιμελητηρίων όμως δεν τηρήθηκε η συμφωνία των συνεντεύξεων οι οποίες δόθηκαν μόνο από την Κοζάνη. Όσο για το δελτίο τύπου κανένας δεν το αναγνωρίζει και περιμένουμε από το Επιμελητήριο της Κοζάνης να κάνουν διάψευση του εγγράφου και να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Δεν είναι καλό να συμβαίνουν αυτά σε μία περιφέρεια, σε μία Περιφερειακή Ενότητα και μάλιστα τώρα που ιδρύσαμε το περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο οποίος είναι και φίλος, δεν θέλω να πιστεύω ότι έκανε κάτι μεμπτό το οποίο απορρίφθηκε και στον περιφερειάρχη με τον οποίο είχαμε πρόσφατα συνάντηση και συζητήσαμε για αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι κάποιος δεν ήθελε να πάει στην αποστολή αυτό το μικρό ιστορικό Επιμελητήριο. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα τολμούμε, θα προσπαθούμε και θα συνεργαζόμαστε, γιατί συμβάλλουμε στην ανάπτυξη. 
Κάποτε κατηγόρησαν τα βαλκανικά επιμελητήρια ότι κάνουμε συναντήσεις χωρίς νόημα. Σήμερα όμως ο κ. Γιούγκερ ήρθε στα Βαλκάνια και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι θεσμικοί ακολουθούν τις προσπάθειές μας και μας αρέσει που μας μιμούνται και πού πρωταγωνιστούμε. Σήμερα τις ενέργειες και τις προτάσεις μας τις υιοθετούν.
Πιστεύουμε στη διάψευση της Κοζάνης, γιατί αυτό είναι κομβικό και σημαντικό για τις συνεργασίες και είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτό το έγγραφο χωρίς το σήμα του Επιμελητηρίου μας και να αναφέρεται μόνο στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φλώρινας στην αποστολή, την ώρα που η επιχειρηματική αποστολή ήταν σε εξέλιξη. Αυτός λοιπόν που το έκανε έχει ευθύνες και είναι κακόβουλος, προσπαθώντας να μειώσει την αποστολή αφού στις φωτογραφίες δεν υπήρχαν μέλη του Επιμελητηρίου ούτε καν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Πάφου. Αυτό είναι άνανδρη αντιμετώπιση και συμπεριφορά και αυτός που το έκανε έχει ευθύνες καταγεγραμμένες και εμείς ζητήσαμε να πάρουν θέση σε αυτό.
Περιμένουμε τη διάψευση από την Κοζάνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου