Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Θέμης Μουμουλίδης: “99 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Θυμόμαστε, τιμάμε, προχωράμε”.


Η 19ηΜαΐου είναι ημέρα μνήμης όλων των Ελλήνων. Συμπληρώθηκαν 99 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του  Πόντου, 99 χρόνια απουσίας, 99 χρόνια αναζήτησης. 99 χρόνια προσφυγιάς!
Τιμάμε την μνήμη των προγόνων
μας, κρατάμε ζωντανή την μνήμη, συνεχίζουμε την καταγραφντου, ﷽﷽﷽﷽ς όλων των Ελλήνων. ΣυμπηρΡΓΙΑΣΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΡΙΖΟΣΠή και ανάδειξη των χαμένων επιτευγμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.
99 χρόνια μετά θυμόμαστε μια Πατρίδα που χάθηκε. Η μνήμη είναι προϋπόθεση για να υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας, μιας αναγνώρισης που οφείλουμε να διεκδικήσουμε ενωμένοι.
Μπαίνουμε πλέον στο εκατοστό έτος της επετείου. Ο Ποντιακός Ελληνισμός οφείλει ενωμένος, απαλλαγμένος από μικρές και ασήμαντες συμπεριφορές, που αποτελούν εξαιρέσεις, να αρθεί στον ύψος των περιστάσεων και να οργανώσει ένα υψηλού επιπέδου κύκλο εκδηλώσεων, που ως στόχο θα έχουν την διατήρηση της μνήμης αλλά και την συντεταγμένη ψύχραιμη δημοκρατική διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης.
Η διάσωση της ποντιακής γλώσσας, η διατήρηση και διάδοση του ποντιακού πολιτισμού, η ενιαία συλλογή κάθε αρχείου και στοιχείου, με στόχο την δημιουργία Μουσείου Ποντιακού ελληνισμού.
99 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμάμε, θυμόμαστε και προχωράμε.
Θα επανέλθω σύντομα σε πρωτοβουλίες για τους παραπάνω στόχους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, βουλευτή
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών& Οικονομικών Υποθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου