Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 Τα 62 χρόνια λειτουργίας της γιόρτασε η ΕΡΤ Φλώρινας  σε ειδική τελετή την Κυριακή  15 Απριλίου 2018.
Η ΕΡΤ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1956 ως Ραδιοφωνικός Σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με πλακέτα για την προσφορά τους,  ο
διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Παναγιώτης Καρατζάς, ο κ. Μιχαήλ Κοντοτόλιος ως ο  πρώτος εκφωνητής του Στρατιωτικού Ραδιοφώνου Φλώρινας, ο κ. Δημήτρης Τσούλος ως παλιός εκφωνητής, η κα Ελένη Αντωνιάδου, ως παλιά εκφωνήτρια και η κα Βασιλική Γρίβα ως  παλιά εκφωνήτρια.
Στο χαιρετισμό του ο προϊστάμενος της ΕΡΤ Φλώρινας κ. Νίκος Δούγλας είπε:
«Γεια σας ,χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη ...
θα ήθελα πριν σας καλωσορίσω αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του φύλακα Αγγέλου των συνόρων μας πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου. Επίσης να ευχαριστήσω τον Αρχηγό ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή νια τις ευχές που μας έδωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για την εκδήλωση μας.
Αφορμή για αυτήν την εκδήλωση στάθηκαν τα επίσημα εγκαίνια Ιου Στρατιωτικού ραδιοφώνου της Φλώρινας που έγιναν ακριβώς σαν σήμερα στις 15 Απριλίου του 1956.
Έχουν περάσει 62 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον αέρα της Φλώρινας αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής εντός και εκτός συνόρων. Βέβαια στην Ελλάδα τότε λειτουργούσαν ελάχιστοι κρατικοί σταθμοί.
ο «Στρατιωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλωρίνης» που ανήκε στο Πεζικό, μετονομάστηκε «Ραδιοφωνικός Σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων» και στην συνέχεια εντάχτηκε στο δίκτυο της Υπηρεσίας Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.).Στις 16 Νοεμβρίου του 1983 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός έγινε πολιτικός σταθμός και εντάχτηκε στην ΕΡΤ2.
Τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε σε ένα οπτικοακουστικό ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε για εσάς αφού πρώτα θα θέλαμε να ακούσουμε λίγες κουβέντες από τους επίσημους που μας τίμησαν με την παρουσία τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου