Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο λόγος που είναι αυτή η διαδικασία επείγουσα, είναι ένας και μοναδικός. Είναι λόγος της έγκαιρης και θετικού κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης. Διότι αυτή η τρίτη αξιολόγηση είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ ενός νέου οικονομικού, αναπτυξιακού κύκλου, που ήδη βεβαίως έχουμε
συμφωνήσει με τους δανειστές και έχουμε σχεδιάσει και τηρούμε. Το ότι θεωρείται δεδομένο το θετικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, είναι από μόνο του μια μικρή επιτυχία.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει ένα σύνολο ρυθμίσεων που τελικά αφορούν:
1. Αυτά που έχουν συμφωνηθεί ήδη με τους θεσμούς ως προς το σύνολο των αναγκαίων ρυθμίσεων.
2. Μεταρρυθμίζουν σε ένα παράλληλο πρόγραμμα, σε ένα δικό μας πρόγραμμα το οποίο παίζει το ρόλο της δημοκρατικής εξισορρόπησης.
Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα σε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά μόνο ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, επαναλαμβάνω, στο τέλος ενός συμφωνημένου κύκλου.
Οι μεταρρυθμίσεις του νέου οικονομικού κύκλου που ανοίγει στη συνέχεια και που έχει στόχο τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, είναι μπροστά μας και  ακολουθεί.
Επακολουθεί διότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τελικά την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, του δημόσιου χώρου και της παραγωγής,
Σε  ένα περιβάλλον όμως, καλύτερων προσδοκιών και καλύτερου ζωτικού χώρου, σε ένα περιβάλλον χωρίς επιτροπεία.
Όπου θα χρειαζόμαστε θεσμούς και πολιτικά εργαλεία που θα εγγυώνται τον κοινωνικό έλεγχο, με στόχο το τέλος του πελατειακού κράτους.

Άκουσα και μου έκανε εντύπωση, από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, να κάνουν κριτική σε δύο συγκεκριμένα σημεία, σαν και μόνο αυτά χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο μας,αυτό αφορά τις απεργίες και τους πλειστηριασμούς.
Για τις απεργίας συγκεκριμένα ισχυρίζονται και δεν καταλαβαίνω το λόγο, μέχρι που άκουσα ότι καταργεί το δικαίωμα στην απεργία λέει αυτός ο νόμος, διότι βάζει μόνο ένα δημοκρατικό μέτρο. Είναι νόμιμη απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων, δηλαδή είναι έγκυρη εάν συμμετέχει το 50% των τακτοποιημένων μελών στην απόφαση.Μόνο αυτό. Αυτό είναι όλη η συζήτηση για την απεργία.
Στους δε πλειστηριασμούς πάλι δεν υπάρχει καν «καπνός», υπάρχει μόνο το πλαίσιο που ισχύει ήδη, απλά γίνεται και ηλεκτρονικά.
Δεν λένε, δηλαδή για το κτηματολόγιο που είναι σημαντική νομοθέτηση. Γιατί η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας και των δασικών χαρτών είναι κεντρικά αναπτυξιακά εργαλεία, που επί εκατονταετία δεν μπήκαν στις προτεραιότητες των παλαιότερων κυβερνήσεων.

Με το παρόν, λοιπόν, σχέδιο νόμου συστήνεται ένας νέος ενιαίος φορέας το Ελληνικό Κτηματολόγιο, όπου θα ενσωματωθούν οι ΕΚΧΑ Α.Ε, τα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία. Αυτή η δημιουργία στοχεύουμε να ολοκληρώσει τη κτηματογράφηση της ελληνικής επικράτειας μετά το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου