Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣΣτους ενεργειακούς Δήμους δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά αγρότες και επιχειρήσεις. Στους αγρότες και τις επιχειρήσεις μπορεί να μπει ένας ποσοτικός περιορισμός αλλά για τα νοικοκυριά να είναι δωρεάν το ηλεκτρικό ρέυμα, ζήτησε ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης στη σύσκεψη περιφερειών στην οποία συμμετείχε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στο γραφείο του στη Φλώρινα, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι στη σύσκεψη των περιφερειών έθεσε τρία σοβαρά ζητήματα για την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας,  τον κάθετο άξονα και την πορεία του, το πανεπιστήμιο και τη δημιουργία νέων τμημάτων και επιστροφή παλαιών και το ζήτημα της ΔΕΗ με τα ορυχεία και την παροχή δωρεάν ρεύματος.
Στη συνέντευξη του,
 -Χαρακτήρισε την οικονομία «αιμορραγούσα» και την πολιτική κατάσταση ασταθή και κρίσιμη. «Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει ασταθής και κρίσιμη. Με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν δεν υπάρχει προσδοκία δεν υπάρχει ελπίδα».
-Για την πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε ότι μας γύρισε στην εποχή του 1980 διορίζοντας τα δικά της παιδιά σε κρίσιμες θέσεις.   «Όταν από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης ήταν ευεργετήματα για να μπορούν να βγουν από τι8ς φυλακές υπόδικοι και κατάδικοι για τρομοκρατικές ενέργειες, όταν καλωσορίζουν αναρχικούς στο περιστύλιο. Ακόμα και τώρα, το τελευταίο διάστημα θίγει εθνικά δίκαια για να ικανοποιήσει άλλες δικές της προτεραιότητες, όταν μας φέρνει το σύμφωνο συμβίωσης αυτή την εποχή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται. Αυτά είναι θέματα που τα απευθύνεις σε μια κοινωνία η οποία είναι  ευημερούσα και μπορεί να τα δει με πιο θετικό και νηφάλιο πνεύμα. Γυρνάμε πίσω στο 1980 όπου τοποθετούν τα δικά τους παιδιά. Ας βάζανε αυτούς που θέλανε αλλά τουλάχιστον να εκπληρώνουν κάποια στοιχειώδη προσόντα. Βλέπουμε τώρα κάποιους γυμναστές ή θεολόγους Διοικητές νοσοκομείων. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό το οποίο λέω. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν κι αυτοί να είναι, αν έχουν κάποια εξειδίκευση. Όταν δεν έχει εξειδίκευση και μπαίνει κάποιος σε τέτοια θέση είναι πρόκληση».
-Επεσήμανε ότι ξαναγυρνάμε σε προκλητικές τακτικές, που καταδικάστηκαν απ’ όλα τα κόμματα. «Είναι πρόκληση τον Σεπτέμβρη του 2015 να έχουμε 950 μετακλητούς αποσπασμένους στα γραφεία των υπουργών και τώρα να έχουμε 1800. Και να αυξάνεται ο μισθός τους κατά 300 με 500 ευρώ. και να αυξάνεται ο μισθός των περιφερειακών Διευθυντών που είναι όλοι κομματικά να διορισμένοι και να φτάνουν οι μισθοί τους τις 3500 ευρώ. Κι όλα αυτά σε μια κοινωνία που αιμορραγεί οικονομικά και απέναντι σε ανέργους που για πρώτη φορά έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο στον ΟΑΕΔ».
- Για την μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είναι ένα στοιχείο ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τη ΝΔ. «Όλα αυτά δείχνουν το σχήμα μιας κυβέρνησης η οποία προφανώς δεν έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος χώρου. Δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και δεν δίνει κάποια προοπτική στον τόπο. Ίσως και γι’ αυτό βλέπουμε στις εκλογές της ΝΔ μια τόσο μαζική συμμετοχή, που ξεπέρασε τις 400.000. Φαίνεται ότι ο κόσμος βλέπει ότι η μόνη του ελπίδα είναι η ΝΔ.
Ήμουνα απ’ αυτούς που αγωνίστηκε με μεγάλη επιμονή και πείσμα να εκλέγεται ο πρόεδρος από τη βάση. Είναι μια κατάκτηση της βάσης και είναι από τους πυλώνες της κομματικής δημοκρατίας, όσο μπορεί αυτή να υπάρξει».
 Για το ασφαλιστικό  είπε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισε περικοπές 1.800.000 είναι βέβαιο ότι θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις είτε είναι το ΕΚΑΣ, τα επικουρικά ή οι κύριες συντάξεις. Όμως για τον συνταξιούχο θα γίνουν περικοπές.
Ζήτησε να υπάρξει συναίνεση σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα που θα καταρτίσει μια επιτροπή από τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, στην κατεύθυνση της ελεύθερης οικονομίας και όχι του κρατισμού, να το ακολουθήσει κατά γράμμα όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία, για να μπορέσουμε να βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο.
Χαρακτήρισε τον  προϋπολογισμό ως  προϋπολογισμό της φτώχειας, της στέρησης και των περικοπών και γι’ αυτό τον καταψήφισε και το παράλληλο πρόγραμμα  στην κυριολεξία ένα αλαλούμ.
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
Στη συνεδρίαση των περιφερειών στην οποία συμμετείχε επέμενε σε τρία σημεία, στο ζήτημα  της ΔΕΗ, του πανεπιστημίου και του κάθετου άξονα.
-«Στο θέμα του άξονα είχαμε μια θετική εξέλιξη. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πήρε την πρωτοβουλία, κι εδώ πρέπει να συγχαρούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και τον Περιφερειάρχη Δ.Μ. ενέκριναν από τον τοπικό πόρο της Φλώρινας 800 εκατομμύρια για την κατάρτιση της μελέτης του οδικού άξονα Φλώρινας-Πτολεμαϊδας, οπότε εφόσον γίνει πάμε απ’ ευθείας στην ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και μιλάμε πάντα για το δρόμο Φλώρινα-Αμύνταιο- Πτολαιμαϊδα, ο οποίος είναι λιγότερος δαπανηρός αφού με τιμές του 2011 κοστίζει 200 εκατ. Ενώ ο πιο σύντομος δρόμος κόστιζε περίπου τα διπλάσια 200 εκατ. Γιατί περιελάμβανε και τούνελ 5  χιλιομέτρων ( 40 εκατ. ανά χιλιόμετρο). Η διαφορά σε χρόνο.
- Στο θέμα του πανεπιστημίου αμέσως μετά τις γιορτές θα συναντηθούμε με τον   υπουργό παιδείας για τη σχολή βαλκανικών σπουδών και του νέου τμήματος στο ΤΕΙ.
-Στο θέμα της ΔΕΗ υπάρχει μια πρόταση από τον περιφερειάρχη Δ.Μ. για 30% -40% μείωση του τιμολογίου για όλη την περιφέρεια. Εκεί εγώ διαφοροποιήθηκα λέγοντας ότι αυτό είναι άδικο και ζήτησα για τους ενεργειακούς Δήμους να είναι δωρεάν και για τους υπόλοιπους Δήμους ολόκληρης της περιφέρειας να υπάρχει το ποσοστό 30 και 50%. Για τους ενεργειακούς Δήμους δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά αγρότες και επιχειρήσεις . στους αγρότες και τις επιχειρήσεις μπορεί να μπει ένας ποσοτικός περιορι8σμός αλλά για τα νοικοκυριά να είναι δωρεάν.
Το ζήτημα αυτό θα το δούμε στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Διοικητή της ΔΕΗ και τον αρμόδιο υπουργό αργότερα. Κι αφού προχωράει η Πτολεμαϊδα 5 στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η «Μελίτη 2».
Από δω και πέρα και η περιφέρεια και οι Δήμαρχοι και οι βουλευτές, όλων μας ο στόχος θα είναι η κατασκευή της μονάδας «Μελίτη 2».
-Για τα ορυχεία της Βεύης θα προχωρήσουμε με μια νέα συμφωνία που θα δίνει αντισταθμιστικά στην τοπική κοινωνία. Και τα αντισταθμιστικά για τη ΔΕΗ και τα ορυχεία είναι η σύνδεση της ανεργίας με τις προσλήψεις στα δίμηνα και τα οκτάμηνα, ώστε με ανεργία πάνω από 10% να υπάρχουν προσλήψεις 400οκταμήνων και 1000 διμήνων.
-Για την τηλεθέρμανση θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες του Δήμου για να ολοκληρωθεί το έργο.
-Στο αγροτικό πρόβλημα να λυθούν τα ζητήματα των αναδασμών για να μην έχουμε ταμιευτήρες μόνο για ψάρεμα. Να ολοκληρωθεί το αρδευτικό με τους υποχρεωτικούς αναδασμούς, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ταμιευτήρες και τα φράγματα που ήδη ολοκληρώθηκαν όπως είναι της Κολχικής, της Τριανταφυλλιάς της παπαδιάς, και ολοκληρώνεται του Παρορίου».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου