Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ «δεν περίμενα ποτέ ότι η αντιπολίτευση θα συμπεριφέρονταν ως τρόικα εσωτερικού»Δηλώσεις για την πολιτική κατάσταση στη χώρα έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, την παρασκευ7ή 18  Δεκεμβρίου 2015.
Ο κ. Κουίκ μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας Στέφανο Μπίρο, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα της περιοχής και να δώσουν λύσεις σ’ αυτά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ελισάβετ Παναγιωτίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Γέρου και Γιώργος Αντωνιάδης.
Στο περιθώριο της σύσκεψης ο κ. Κουίκ απάντησε σε ε4φωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ

-Για το αν θα χρησιμοποιηθούν για τους πρόσφυγες στρατόπεδα της περιοχής μας που δεν λειτουργούν είπε ότι  για τη Φλώρινα δεν έχει ακούσει τίποτα σχετικό. Σας διαβεβαιώ.

Στο θέμα  της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας της FYROM επεσήμανε πως ως ΑΝΕΛ έχουν μια δεδομένη θέση και άποψη  ότι «το όνομα Μακεδονία  δεν   πουλιέται σε κανέναν δεν δίδεται σε κανέναν είναι η Ελλάδα μας. Και θα γυρίσω πίσω το χρόνο το 1992 στο αεροδρόμιο της Θεσ/νίκης όταν ο Κων/νος Καραμανλής ως πρόεδρος της Δημοκρατίας  με λυγμούς είπε το όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό».

- Για τη στάση της αντιπολίτευσης στο παράλληλο πρόγραμμα της  κυβέρνησης είπε:  «δεν περίμενα ποτέ ότι η αντιπολίτευση θα συμπεριφέρονταν ως τρόικα εσωτερικού,  χειρότερη κι από την τρόικα που είχε εκπαιδευτεί τόσα χρόνια να παίρνει παραγγελίες και να μην διαπραγματεύεται.

Δεν θα πω ότι δεν υπήρχαν παραλείψεις στο νομοσχέδιο, τυπικές, πρέπει να σας πω όμως ότι είναι ένα πρόγραμμα χωρίς να θίγει τα δημοσιονομικά μας και με εξέπληξε ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε και αποχωρώντας.
Μόλις ξανανοίξει η Βουλή θα έρθει και πάλι το νομοσχέδιο κι αυτή τη φορά με κανονικότατες διαδικασίες , δηλαδή τη συζήτηση για όσες μέρες χρειάζεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής και τότε θα ακούσουμε τις τοποθετήσεις και τότε θα δούμε αν θα πέσουν οι μάσκες ή όχι.
Η Ελλάδα τόχει πει ο πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας χρειάζεται σε κάποια ζητήματα συνεναιτικές διαδικασίες, ούτε οικουμενικές ούτε εθνικής συνεργασίας κυβερνήσεις. Και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τις επο9χές που δοκιμάζετ5αι ο Ελληνικός λαός, πάμε πια στον 6 χρόνο, ότι δεν χρειάζεται ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα μπορέσει να δώσει μια ανακούφιση και εν πάσει περιπτώσει να ανοίξει σιγά σιγά το δρόμο , όταν θα ολοκληρωθούν και τα προαπαιτούμενα από όσα συμφώνησε η βουλή το καλοκαίρι με 252 ψήφους να μπούμε πλέον στο δρόμο της προόδου.
Εγώ πραγματικά  λυπάμαι με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η αντιπολίτευση. Αλλά θα μου πείτε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι διαλυμένη στα τέσσερα κομμάτια, ψάχνοντας να βρει αρχηγό. Μετά από το μόρφωμα όπως κατήντησε τη ΝΔ ο Σαμαράς, ενός κόμματος που άφησε αξιοπρόσεκτα ο Κων/νος Καραμανλής . ‘Ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο μηδέν και ακόμα ταλαιπωρείται από τις λογικές Βενιζέλου. Κι όσο για το ποτάμι δεν θάθελα να κάνω σχόλιο γιατί δεν μπορώ να ακολουθήσω  ευρωμηδενιστικές πολιτικές».
Σας διαβεβαιώ ότι με τους θεσμούς έχουμε μια συνεργασία σε σκληρότατο διαπραγματευτικό επίπεδο αλλά από την άλλη την πλευρά έχουν αντιληφθεί πλήρως ότι μπορούν να βασίζονται πλέον πάνω σ’ αυτήν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ότι αφορά; Την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και πραγματικά έχουμε την ικανοποίηση των ξένων παραγόντων κι αναφέρομαι στις Βρυξέλλες, στην ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ σ’ ότι αφορά αυτό το οποίο επιχειρούμε.
Όταν πραγματικά βλέπεις ότι ο κόσμος έχει ανάγκη τη στήριξη, δηλαδή εάν το φέραμε βιαστικά είναι το πρόβλημα; Απλά είπα ότι έχουν βάλει ξαφνικά τις μάσκες των αντιμνημονιακών και κάνουν αντιπολίτευση για την  αντιπολίτευση. Ε, δεν μας εκφράζει αυτή η πολιτική κι αυτή η λογική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου