Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Κεραυνός εν αιθρία η ερώτηση-διαμαρτυρία προς τον Πρωθυπουργό του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη για την πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώραΤην άμεση αντίδραση του βουλευτή ΝΔ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για την άμεση πληρωμή  αναδρομικών  στους συνταξιούχους βουλευτές που φτάνουν κατά περίπτωση και μέχρι τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα ο «Ελεύθερος Τύπος» «… παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο!

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ».

Η ΕΡΩΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
Η παρακάτω Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατατέθηκε και έλαβε αρ. πρωτοκόλλου 2164-30/12/2015 από το αρμόδιο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής.
   ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
Στο μέσον μιας τέτοιας δεινής οικονομικής κατάστασης για τους Έλληνες πολίτες, είναι δυνατόν να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές (και παλιότερα σε δικαστικούς);
  
Ο ερωτών βουλευτής

 Γιάννης Αντωνιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου