Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας» Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή «Καλημέρα» του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

 ·         Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια της αγαπημένης αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή.

·        Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα διότι πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία, να την κάνω μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να προτάξω ένα προφίλ ηγεσίας πολύ διαφορετικό από αυτό που πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας έμφαση στην αλήθεια και σε λύσεις για την πραγματική οικονομία που θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. 

·        Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υποστηρίξει τη μεσαία τάξη που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να προτάξει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

·        Αν εκλεγώ Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα αναδιοργανωθεί οργανωτικά και είμαι βέβαιος ότι εντός δυο μηνών θα προηγείται σημαντικά δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. 

·        Το βιβλίο του λαϊκισμού στη χώρα μας κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιό του είναι ο κ. Τσίπρας. 

·        Στήριξη αλά καρτ στην Κυβέρνηση δεν θα προσφέρουμε. Δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο κατεδαφίζει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Δεν θα είμαστε το βολικό δεκανίκι της Κυβέρνησης. 

·        Ζητώ από τους πολίτες να με ψηφίσουν για να αλλάξω και να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία, για να μπορέσω εντός τριών μηνών να την έχω έτοιμη, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές, να κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα. 

·        Έχω δεσμευθεί να μην μιλήσω για συνυποψηφίους μου. Καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όχι μόνο λόγω της δύσκολης προσωπικής στιγμής του συνυποψηφίου μου αλλά και για να διασφαλίσουμε την ενότητα. Ο εχθρός μας είναι απέναντι. 

·        Ο διαχωρισμός Καραμανλικών - Μητσοτακικών ανήκει στον 20ο αιώνα. Οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά, περιμένουν από εμάς ενότητα και ρεαλιστικές λύσεις.  

·        Οι αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ανάγκη της αλήθειας είναι αρχές που πιστεύω ότι χαρακτηρίζουν και το δικό μου πολιτικό λόγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου